čau Neko, listy rebarbory sa vylamujú a zber je z cca z 1/3 najviac polovice rastliny asi do konca júna , ostatné listy treba ponechať, vylamuje sa kvitnúce súkvetie, aby rastlinu neoslabovalo, ja som zo svojej ešte minulý týždeň pár stopiek zobrala, ale zďaleka už nemajú takú kvalitu, ako na jar, sú tvrdšie a pevnejšie...ináč sa dá aj zamraziť, ja ju len očistím od šupky ( dlhé vlákna, dobre sa čistí) narežem na 2 cm kúsky, dám do sáčka a zamrazím...moja už pomaly odchádza, listy hnednú, v jeseni ju prihnojím kompostom...ak chceš, pár receptov na koláče mám, môžem poslať na mail...používa sa aj ako nádrada za jablká (rôzne koláže, štrúdľa, len treba viac pocukriť )...ak sa tepelne upravuje, tak len pár minút, lebo sa úpne rozvarí na kašu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Zdravím dámy a páni, prvý rok mám použiteľnú rebarboru, len neviem čo s ňou
. Niekde som čítala, že už sa nedá použiť, že je neskoro. Tak by som rada vedela, kedy sa dajú tie stopky rezať, aké, na čo sa dajú použiť a ako ich predtým upraviť, prípadne nejaké recepty
ďakujem