reklama

ako zistím zrelosť baklažánu?

eur , 24. 07. 2012 - 14:06

reklama

Zaujímalo by ma, podľa čoho sa orientujete pri zbere baklažánu. Mám vysadených niekoľko plánt, ktoré sú obsypané plodmi. Aj som niečo už pozberala, ale nebolo to ono. Neviem podľa čoho sa mám orientovať. Objímam


reklama



jeka, Ut, 24. 07. 2012 - 15:06

ja počítam na 40 dní od kvetu Chichocem sa ,plod by mal strácať lesklosť.Ked je taký polomatný,polomäkký(taký pružinový),ja ich pestujem už asi päť rokov.Ked ich chcem využiť v kuchyni ,tak ich otrhám nechám cez noc a na druhý deň ich využijem.Niet sa čoho bať. Slnko

eur, St, 25. 07. 2012 - 10:13

Práveže: my doma zbožňujeme baklažány, ale až tento rok sme sa odhodlali ich aj pestovať. No keď som chcela zbierať, nedal sa odtrhnúť. Vtedy ma napadlo, že vlastne ani neviem, kedy je správne zrelý.
Samozrejme odtrhla som predčasne a chuť nebola taká, aká má byť. Objímam

Baklažán sa má zberať asi 30 dní po odkvitnutí. Plody sa zberajú ešte nevyvinuté, musia byť dobre vyfarbené, šupka lesklá. Ak je šupka matná, znamená to, že je už prezretý. Stonka, na ktorej držia má byť svetlozelená. Ak sa napriek tomu stane, že je nezrelý, na tmavom mieste aj v chladničke za pár dní dozrie. Až týždeň vydrží ako čerstvý v chladničke.

eur, Št, 26. 07. 2012 - 09:12

ĎAKUJEM!!! skutočne osožné informácie pre nás. Na rastlinkách mám okolo 20 kusov a nerada by som niečo pokafrala.

jeka, Št, 26. 07. 2012 - 20:00

V encyklopediach o pestovaní sa píše,že najvhodnejšie je nechať na kríčku baklažana 5-6 plodov,no ja to tiež nedodržiavam,a baklažan má rád aj sprchu. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama