Posledný záber pred zostrihom

Komentáre
Pekný kúsok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
prečo striháš? Stačí vylamovať podľa potreby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
My máme radi rebarborové koláče Ale tento raz bol iný dôvod. Naši predávajú záhradu, tak si rebarboru sťahujeme na chalupu. Teraz je posledná šanca
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Baby ja budem mať tiež rebarboru- KONEČNE- teda keď podrastie.Vypestovala som si ju zo semienka. Rada by som vedela, ako sa vlastne spracúvajú stonky na konzum. Totižto s tým nemám žiadne skúsenosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Luci, kým ti podrastie, tak zoženieš toooľko receptov. Ale u mňa základ do všetkého je, že stonky očistím od šupky, nakrájam a zasypem cukrom. Potom pekne pustí šťavu. A používam hlavne do koláčov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
aha- teda ich treba ošúpať keď som dobre pochopila. To som nevedela. A tym cukrom treba pokaždé zasypať aby zmäkol??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tá šupka ide dolu ľahúčko a keď to nakrájaš (na 0,5-1cm "kolieska"), tak to len po vrchu posypeš cukrom. Vrchné pustia šťavu a tak sa cukor dostane aj dole. Závisí to od toho, koľko toho máš v miske. Môžeš to ale aj premiešať s tým cukrom. Ak chceš šťavu, necháš to celé postáť, ak nie, použiješ hneď. Koláč je taký osviežujúci, lebo rebarbora má svoju špecifickú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja očistené a nakrájané tak na 1cm hodím na chvíľu do vriacej vody a opláchlem studenou vodou a nechám odkvapkať a potom obalím v hrubom kryštálovom cukre a dám na vrch kysnutého koláča s posýpkou alebo na bublaninu. Tam nie je dobré, keď to pustí veľa šťavy, preto ten cukor až na poslednú chvíľu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dievčatá ste zlaté!!! MOc moc ďakujem za rady- fakt som netušila ako sa tie stonky opracovávajú. Zasa som múdrejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
KRASNA MNAM MNAM