reklama

rebarbora

Pridal/a majkava dňa 22. 05. 2012 - 23:14

Posledný záber pred zostrihom Veľký úsmev

rebarbora, Zeleninová záhrada, majkava, 1

reklama



Komentáre

majkava, St, 23. 05. 2012 - 12:43

My máme radi rebarborové koláče Chichocem sa Ale tento raz bol iný dôvod. Naši predávajú záhradu, tak si rebarboru sťahujeme na chalupu. Teraz je posledná šanca Mrkám

eur, St, 23. 05. 2012 - 14:25

Baby ja budem mať tiež rebarboru- KONEČNE- teda keď podrastie.Vypestovala som si ju zo semienka. Rada by som vedela, ako sa vlastne spracúvajú stonky na konzum. Totižto s tým nemám žiadne skúsenosti. Hambím sa Hambím sa

majkava, St, 23. 05. 2012 - 22:16

Luci, kým ti podrastie, tak zoženieš toooľko receptov. Ale u mňa základ do všetkého je, že stonky očistím od šupky, nakrájam a zasypem cukrom. Potom pekne pustí šťavu. A používam hlavne do koláčov Mrkám

eur, Št, 24. 05. 2012 - 11:39

aha- teda ich treba ošúpať keď som dobre pochopila. To som nevedela. A tym cukrom treba pokaždé zasypať aby zmäkol??

majkava, Št, 24. 05. 2012 - 19:00

Tá šupka ide dolu ľahúčko a keď to nakrájaš (na 0,5-1cm "kolieska"), tak to len po vrchu posypeš cukrom. Vrchné pustia šťavu a tak sa cukor dostane aj dole. Závisí to od toho, koľko toho máš v miske. Môžeš to ale aj premiešať s tým cukrom. Ak chceš šťavu, necháš to celé postáť, ak nie, použiješ hneď. Koláč je taký osviežujúci, lebo rebarbora má svoju špecifickú chuť Mrkám

ja očistené a nakrájané tak na 1cm hodím na chvíľu do vriacej vody a opláchlem studenou vodou a nechám odkvapkať a potom obalím v hrubom kryštálovom cukre a dám na vrch kysnutého koláča s posýpkou alebo na bublaninu. Tam nie je dobré, keď to pustí veľa šťavy, preto ten cukor až na poslednú chvíľu. Úsmev

eur, Pi, 25. 05. 2012 - 14:30

Dievčatá ste zlaté!!! MOc moc ďakujem za rady- fakt som netušila ako sa tie stonky opracovávajú. Zasa som múdrejšia. Slnko Slnko


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama