To je úroda! Aká je to odroda? Tie spodné listy odstraňuješ vždy, či len teraz, pretože usychajú? Alebo kvôli tomu, aby sa nešírili plesňové choroby? Ja odstraňujem len tie najspodnejšie, vraj sú potom plody chutnejšie, šťavnatejšie.
listy odstraňujem najprv najspodnejšie-tie, ktoré sa dotýkajú zeme, ale teraz postupne všetky suché, asi nebude toho toľko ako vyzerá, lebo začínajú hnednúť plody a aj stonky sú fľakaté
Ružienka, máš pravdu, moja skúsenosť hovorí, že ak je to už viditeľné na stonkách, tak sa ťažko zachraňujú. Rýchlo spracovať, čo sa dá..... Ja som v minulosti najprv rozdávala, že neskôr urobím kečup, pretlak, šťavu a potom už nebolo z čoho. Teraz už spracúvam od začiatku dozrievania.
prekrásny pohľad my máme iba dvanásť koreňov, zato tiež pekne obsypané, ale ako píše Peťka, tiež ich nemáme takto krásne v rade ja odtrhávam spodné listy tiež, kvôli plesniam, kľudne až do takejto výšky, dnes som ráno v daždi obrala plody, aby nepopraskali....
Sú nádherné Na našej upšanej Oravienke som mala takéto krásne jeden rok, ale podstene menej rastliniek. Ale už ma to prestíva baviť. Posledné asi tri roky skôr než dozrú chytí ich pleseň. Nepomáha ani postrek
Ruzienka mam otazku ako rajciny vydrzali ti ? Mne splesneli a som z toho dost otravena, robila si nejaky postrek a prihnojovala si ich a cim? Dik za rady
tak rajčiny nám už končia, niektoré prázdne rastliny sú už len na zlikvidovanie, lebo sme obrali všetky rajčiny-s čiernohnedými fľakmi a museli sme ich vyhodiť, zostalo len po pár kusoch na "tornádach", tie ešte melú z posledného, ale denne kopu vyhadzujeme. Stihla som urobiť doteraz 22 fľaštičiek od horčice leča a 18 hustej šťavy. Šťava ešte bude, lebo ak sa dá, tak malé fľaky odrežem - aj polovicu rajčiny, skúšala som a chuťovo nie je poznať, aby bola tá zdravá polovica zlá, a si myslím, že keď ich varím hodinu a potom ešte hodinu sterilizujem, tak to nebude na závadu.
Komentáre
vypadá to super, my sme raz zasadili a nikdy viac paradajky, nedarilo sa u nás...
waaaaaaaaaaw

To je úroda!
Aká je to odroda? Tie spodné listy odstraňuješ vždy, či len teraz, pretože usychajú? Alebo kvôli tomu, aby sa nešírili plesňové choroby? Ja odstraňujem len tie najspodnejšie, vraj sú potom plody chutnejšie, šťavnatejšie.
pekná úroda
to bude pretlaku a vecí rajčinových
moje sú tento rok o ničom 
listy odstraňujem najprv najspodnejšie-tie, ktoré sa dotýkajú zeme, ale teraz postupne všetky suché, asi nebude toho toľko ako vyzerá, lebo začínajú hnednúť plody a aj stonky sú fľakaté
Ružienka, máš pravdu, moja skúsenosť hovorí, že ak je to už viditeľné na stonkách, tak sa ťažko zachraňujú. Rýchlo spracovať, čo sa dá..... Ja som v minulosti najprv rozdávala, že neskôr urobím kečup, pretlak, šťavu a potom už nebolo z čoho. Teraz už spracúvam od začiatku dozrievania.
krasna úroda
ja som moje včera musela postriekať proti pliesni,ale tieto búrky im len ešte viac uškodia.
krasne paradajky ...nase sa este necervenaju :(
prekrásny pohľad
my máme iba dvanásť koreňov, zato tiež pekne obsypané, ale ako píše Peťka, tiež ich nemáme takto krásne v rade
ja odtrhávam spodné listy tiež, kvôli plesniam, kľudne až do takejto výšky, dnes som ráno v daždi obrala plody, aby nepopraskali....
waw tak toto je paráda, tak na toto sa ja nechytám

už dnes začínam robiť lečo a postupne hustú šťavu, čo používam na polievku a omáčku, na pitie šťava sa nikdy nezvýši
no to je fantastické
klobuk dolu
Sú nádherné
Na našej upšanej Oravienke som mala takéto krásne jeden rok, ale podstene menej rastliniek. Ale už ma to prestíva baviť. Posledné asi tri roky skôr než dozrú chytí ich pleseň. Nepomáha ani postrek

ja ich mam tiez ako dzunglu, viem, ze su to rajciny iba podla toho, ze sa uz cervenaju
Ruzienka mam otazku ako rajciny vydrzali ti ? Mne splesneli a som z toho dost otravena, robila si nejaky postrek a prihnojovala si ich a cim? Dik za rady

Ja som ich musela už všetky vyhodiť boli už hnedé - oparené a pritom celé obsypané rajčinami ako Ružienkine.
Dominika a kde mas zahradu, my byvame na Velkej Luke vedal Sliaca, pred dvomi tyzdnami u nas padal ladovec, a aj si ich niecim postrekovala?
to bude pretlaku
tak rajčiny nám už končia, niektoré prázdne rastliny sú už len na zlikvidovanie, lebo sme obrali všetky rajčiny-s čiernohnedými fľakmi a museli sme ich vyhodiť, zostalo len po pár kusoch na "tornádach", tie ešte melú z posledného, ale denne kopu vyhadzujeme. Stihla som urobiť doteraz 22 fľaštičiek od horčice leča a 18 hustej šťavy. Šťava ešte bude, lebo ak sa dá, tak malé fľaky odrežem - aj polovicu rajčiny, skúšala som a chuťovo nie je poznať, aby bola tá zdravá polovica zlá, a si myslím, že keď ich varím hodinu a potom ešte hodinu sterilizujem, tak to nebude na závadu.
mas krasne paradajky mase vsetky počerneli