reklama

Misa kamarátových rajčín

Pridal/a mato.zahradnik dňa 29. 01. 2014 - 15:26

"kolega" vo vášni k rajčinám,pestuje aj tieto "beefsteakové" Slnko

Misa kamarátových rajčín, Zeleninová záhrada, mato.zahradnik, 1

reklama



Komentáre

lubica.k (bez overenia), St, 29. 01. 2014 - 16:00

ako su pekne naaranzovane Tlieskam rukola a rajcina, ziadna sol, ani korenie, mnam, hned by som si z kazdej odhryzla Vyplazený jazyk

Môj "ortodox" spočíva v kombinácii (tiež nesolených) rajčín a syra-ideálne čerstvého kozieho,to ti je lahoda! Áno

jano 1 (bez overenia), St, 29. 01. 2014 - 17:47

Maťko, nezdá sa Ty, že nás tu moc dráždiš s tou kombináciou ??? Pomaly by som bol už aj zabudol akú chuť má kozí jarný syrový bochníček.
Áno Áno Áno

tamako, St, 29. 01. 2014 - 19:08

Jééj,teraz by som si dala také skutočné paradajky Áno Áno Áno Áno Áno

twiggy, St, 29. 01. 2014 - 20:58

moje nervy....to je nádielka...to je týranie Chichocem sa

Veru, teraz sa mi ani veriť nechce, že som si v lete akoby nič sadala k takémuto tanieru......

Ja mám rajčiny veľmi rada ale mne jedia aj oči a z týchto nieje sympatická na pohľad ani jedna, ba možno pre mňa len tá jedna na samom vrchu. Takú tú rozčapenú alebo čiernu by som do huby nedala

Anči, Pi, 31. 01. 2014 - 07:30

Maťo, dávam za pravdu,nie som odborníčka na paradajky, ale tie " rozčapatené " sú výborné, pestovala som ich 2 roky, semienka som dostala a neviem odrodu, sú to
" vinohradnícke ", beef steak ?

"Vinohradnícke"-ako pojem je to zaužívané u nás,a zrejme to môže zahŕňať rôzne "sorty" takéhoto tvaru.U nás je "svet rajčín" myslím silno poznačený komunistickými obmedzeniami,na západe,či vo svete je omnoho rozvinutejší.U nás ľudia poznajú rajčiny:Zrelé a Nezrelé,tí "osvietenejší" aj "cherry". Samozrejme myslím to s ľahkou nadsázkou,ale vo svete majú rajčiny "kategorizované" podľa najrôznejších účelov,okrem najrôznejších tvarov a farieb: na sušenie,na krájanie,do omáčok a kečupov,na čerstvé použitie,na burgery,na zaváranie,na cestovinové omáčky...a podľa ich vlastností si ich vyberajú.
Tieto "rozčapatené" nazývajú teda Beefsteakové,zrejme kvôli ich veľkým "rezom".Mnohé z nich vynikajú vynikajúcou chuťou,nedosiahnuteľnou pre "klasické" rajčiny,napr. Green Cherokee,Cherokee Purple,Valencia..sú tu aj na obrázku.
Ich nevýhoda je,že tak veľkých plodov má jednotlivá rastlina samozrejme menej,a zrejú trocha dlhšie,ale kto ochutnal,túži znova. Áno

Mirkag, Št, 30. 01. 2014 - 20:19

vyzeraju pekne Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam , no som len na cervene, zlte pouzivam len dekoracne a cierne som este nemala Úsmev

Mňam , dala by som si, tieto mäsité zbožňujem, ale na takéto z vonka si ešte počkáme


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama