"kolega" vo vášni k rajčinám,pestuje aj tieto "beefsteakové"

Komentáre
Môj "ortodox" spočíva v kombinácii (tiež nesolených) rajčín a syra-ideálne čerstvého kozieho,to ti je lahoda!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Maťko, nezdá sa Ty, že nás tu moc dráždiš s tou kombináciou ??? Pomaly by som bol už aj zabudol akú chuť má kozí jarný syrový bochníček.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Jééj,teraz by som si dala také skutočné paradajky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
moje nervy....to je nádielka...to je týranie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Veru, teraz sa mi ani veriť nechce, že som si v lete akoby nič sadala k takémuto tanieru......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja mám rajčiny veľmi rada ale mne jedia aj oči a z týchto nieje sympatická na pohľad ani jedna, ba možno pre mňa len tá jedna na samom vrchu. Takú tú rozčapenú alebo čiernu by som do huby nedala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No to by si bola prekvapená,ako chutia!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Maťo, dávam za pravdu,nie som odborníčka na paradajky, ale tie " rozčapatené " sú výborné, pestovala som ich 2 roky, semienka som dostala a neviem odrodu, sú to
" vinohradnícke ", beef steak ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
"Vinohradnícke"-ako pojem je to zaužívané u nás,a zrejme to môže zahŕňať rôzne "sorty" takéhoto tvaru.U nás je "svet rajčín" myslím silno poznačený komunistickými obmedzeniami,na západe,či vo svete je omnoho rozvinutejší.U nás ľudia poznajú rajčiny:Zrelé a Nezrelé,tí "osvietenejší" aj "cherry". Samozrejme myslím to s ľahkou nadsázkou,ale vo svete majú rajčiny "kategorizované" podľa najrôznejších účelov,okrem najrôznejších tvarov a farieb: na sušenie,na krájanie,do omáčok a kečupov,na čerstvé použitie,na burgery,na zaváranie,na cestovinové omáčky...a podľa ich vlastností si ich vyberajú.
Tieto "rozčapatené" nazývajú teda Beefsteakové,zrejme kvôli ich veľkým "rezom".Mnohé z nich vynikajú vynikajúcou chuťou,nedosiahnuteľnou pre "klasické" rajčiny,napr. Green Cherokee,Cherokee Purple,Valencia..sú tu aj na obrázku.
Ich nevýhoda je,že tak veľkých plodov má jednotlivá rastlina samozrejme menej,a zrejú trocha dlhšie,ale kto ochutnal,túži znova.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyzeraju pekne
, no som len na cervene, zlte pouzivam len dekoracne a cierne som este nemala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Mňam , dala by som si, tieto mäsité zbožňujem, ale na takéto z vonka si ešte počkáme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ako su pekne naaranzovane
rukola a rajcina, ziadna sol, ani korenie, mnam, hned by som si z kazdej odhryzla 