reklama

Kvašáky, práve som ich naložila druhú dávku

Pridal/a sulikovamaria dňa 09. 08. 2010 - 18:00

Veľký úsmev

Kvašáky, práve som ich naložila druhú dávku, Zeleninová záhrada, sulikovamaria, 1

reklama



Komentáre

lidy, Po, 09. 08. 2010 - 18:19

S tým hroznom vyzerajú krásne a určite budú aj chutné Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk , a čo je na dne pohára?
lidy

čaren, Po, 09. 08. 2010 - 22:58

Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie ...ja davam do zavaranych uhoriek len list z hrozna,toto vyzera zaujimavo a chutneTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno

motyjel, Ut, 10. 08. 2010 - 07:58

mnaaaam kvasaky Slnko Slnko teda to s tym hroznom som este nevidela Zlomené srdce

ja do kvašakov dávam iba listy z hrozna,kôpor....daj recept ako robíš?skúsime aj novéMrkám vyzerajú mnamkyÁno Áno Áno

Milá Dada recept je ako tvoj, keď dám to hrozno je to trošku kyselkavéMrkám Bozkávam Slnko

eur, Ut, 10. 08. 2010 - 11:36

baby keď už mám kvašáky hotové, ako ich môžem skladovať?

Lucka, ja som jeden rok urobila tak, že som ich vybrala s tej vody, dala do pohárov a naspäť zaliala tým nálevom s kvašákov, ale to husté zospodu nie...no a klasicky nachvíľu do pary. Nie sú už také chutné, ale dalo sa to jesť...Tak dobrú chuť pivo

eur, Ut, 10. 08. 2010 - 12:30

Hm, vyskúšam. Ďakujem za cennú radu.Bozkávam U nás ich milujem akurát tak ja, a aj ten jeden velikánsky sklenený pohár je na mňa veľa.... ale ak ich budem vedieť skladovať Mrkám to už bude iná káva.

evinka1, Ut, 10. 08. 2010 - 22:01

pre eur: ja robievam "kvašáky na celý rok" tak, že do 0,7 l pohára vsypem 1 strednú lyžicu nakladača, 1 strednú lyžicu múky, uložím uhorky, dolejem vodu
a poháre zatvorím. NESTERILIZOVAŤ ! Môžete si pochutnať kedykoľvek Mrkám

Tu zase ďakujem ja, vyskúšam...
Inak my dávame aj do veľkého suda, tiež s nálevom podobným, ale dík za tento do 0,7 l tiež vyskúšam Úsmev

eur, Št, 12. 08. 2010 - 09:33

Fuha, tak toto je pre mňa nové. Ďakujem vyskúšam.

dakenka, Ne, 05. 09. 2010 - 00:27

.... tak to pozerám ako PUK na ten recept .... žiadny ocot??? a tú múku akú??? ako to vyzerá po dlhšom čase? nemáš foto?

evinka1, Ne, 05. 09. 2010 - 22:20

múku dávam hladkú,alebo polohrubú, a nič iné. Múka podporí kvasenie,preto nesterilizovať.Vyskúšajte a uvidíte Úsmev Úsmev Úsmev

evinka, vyskúšala som a kysnúúú, ale kedy ich už môžeme asi otvoriť, som nedočkavá Chichocem sa

dakenka, Po, 06. 09. 2010 - 16:52

.... ak nájdem na trhu ešte nejaké uhorky, tak to skúsim Úsmev

damajka, Po, 06. 09. 2010 - 11:34

dievčence ja robím kvašáky dvojakým spôsobom, jeden klasický s chlebíkom/ na kvasenie/no musím priznať, že aj keď ich napichám, alebo narežem niekedy sú veľmi mäkké dokonca mi sem tam nejaká aj vytečie, ale mám jeden recept, ktorý je super, jesť ich môžete aj na Vianoce.Na 4 l pohár : 2l vody,1 dcl ocot, 4 lyžice /zarovnané/ soli,4 strúčiky cesnaku,2 bobkové listy,5 ks celé korenie, feferonka,toto dáme zvrieť a zalejeme napichané uhorky, pridáme kôpor a dáme na slnko kvasiť. Dlho som nemala odvahu ich robiť, bola som zvyknutá na klasické, ale ma milo prekvapili, chutia veľmi dobre ,ale v porovnaní s klasickými sú tvrdšie, ale chuť kvašákov majú. Je len na Vás či ich vyskúšate.Dobrú chuťBozkávam

evinka1, Po, 06. 09. 2010 - 23:02

elienka,predpokladám, že o také 2 týždne už môžeš ochutnať Úsmev


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama