
Komentáre
Milá Lidy, na dne pohára je konček z chleba, aby to dobre vykyslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
žeby chlebík?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
...ja davam do zavaranych uhoriek len list z hrozna,toto vyzera zaujimavo a chutne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mnaaaam kvasaky
teda to s tym hroznom som este nevidela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja do kvašakov dávam iba listy z hrozna,kôpor....daj recept ako robíš?skúsime aj nové vyzerajú mnamky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Milá Dada recept je ako tvoj, keď dám to hrozno je to trošku kyselkavé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
baby keď už mám kvašáky hotové, ako ich môžem skladovať?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Lucka, ja som jeden rok urobila tak, že som ich vybrala s tej vody, dala do pohárov a naspäť zaliala tým nálevom s kvašákov, ale to husté zospodu nie...no a klasicky nachvíľu do pary. Nie sú už také chutné, ale dalo sa to jesť...Tak dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Hm, vyskúšam. Ďakujem za cennú radu. U nás ich milujem akurát tak ja, a aj ten jeden velikánsky sklenený pohár je na mňa veľa.... ale ak ich budem vedieť skladovať
to už bude iná káva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
pre eur: ja robievam "kvašáky na celý rok" tak, že do 0,7 l pohára vsypem 1 strednú lyžicu nakladača, 1 strednú lyžicu múky, uložím uhorky, dolejem vodu
a poháre zatvorím. NESTERILIZOVAŤ ! Môžete si pochutnať kedykoľvek
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tu zase ďakujem ja, vyskúšam...
Inak my dávame aj do veľkého suda, tiež s nálevom podobným, ale dík za tento do 0,7 l tiež vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Fuha, tak toto je pre mňa nové. Ďakujem vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
.... tak to pozerám ako PUK na ten recept .... žiadny ocot??? a tú múku akú??? ako to vyzerá po dlhšom čase? nemáš foto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
múku dávam hladkú,alebo polohrubú, a nič iné. Múka podporí kvasenie,preto nesterilizovať.Vyskúšajte a uvidíte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
evinka, vyskúšala som a kysnúúú, ale kedy ich už môžeme asi otvoriť, som nedočkavá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
.... ak nájdem na trhu ešte nejaké uhorky, tak to skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dievčence ja robím kvašáky dvojakým spôsobom, jeden klasický s chlebíkom/ na kvasenie/no musím priznať, že aj keď ich napichám, alebo narežem niekedy sú veľmi mäkké dokonca mi sem tam nejaká aj vytečie, ale mám jeden recept, ktorý je super, jesť ich môžete aj na Vianoce.Na 4 l pohár : 2l vody,1 dcl ocot, 4 lyžice /zarovnané/ soli,4 strúčiky cesnaku,2 bobkové listy,5 ks celé korenie, feferonka,toto dáme zvrieť a zalejeme napichané uhorky, pridáme kôpor a dáme na slnko kvasiť. Dlho som nemala odvahu ich robiť, bola som zvyknutá na klasické, ale ma milo prekvapili, chutia veľmi dobre ,ale v porovnaní s klasickými sú tvrdšie, ale chuť kvašákov majú. Je len na Vás či ich vyskúšate.Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
... presne takéto robievam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
elienka,predpokladám, že o také 2 týždne už môžeš ochutnať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
S tým hroznom vyzerajú krásne a určite budú aj chutné
, a čo je na dne pohára?
lidy