reklama

Ako a volá táto tekvička, prosím...

Pridal/a sulikovamaria dňa 24. 10. 2013 - 17:17

Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Ako a volá táto tekvička, prosím..., Zeleninová záhrada, sulikovamaria, 1

reklama



Komentáre

Elenka. Úsmev Ale nie,ja ich vídam predávať pod označením "maslová tekvica na pečenie". Je naozaj skvelá pečená.

Ďakujem za radu.Da sa piecť ako klasická pekáca a musí aj trošku zamrznúť Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Nie,žiadne mrazenie,ona je hotová na pečenie len tak. Budeš preqapená,aká je lahodná.Vydlabať,nakrájať trebárs na "lodičky",poqapkať olejom,môžeš aj dáke bylinkové korenie (nemusí sa) posoliť,a piecť,kým nebude mäkká celá dužina.Môžeš si k nej dookola v pekáči dať piecť hneď aj lodičky zemiakov. Úsmev

Tak ja tú tekvičku zbožňujem pečenú.A nedávam ani olej, ani maslo, ani korenie, nič. Je fantastická. Len ju nemôžem doma dopestovať. Zatial sa mi to nepodarilo. Kupujem si ju na trhu.MM sa zo mna smeje, že ešte aj "dzine" kupujem Chichocem sa

ešte som ich nemala , musím na budúci rok skúsiť Áno počujem na ne len samé ódy Tlieskam Tlieskam

tamako, Pi, 25. 10. 2013 - 18:14

je z nej tiež výborná polievka a koriandrom Mrkám

Carmen, Po, 04. 11. 2013 - 20:07

Dievcata, ja zijem v Srbsku, ale vobec v statoch byvalej Juhoslavie sa toto vola muskatova tekvica a pouziva sa vylucne na strudlu. pecie sa z tahaneho cesta, alebo hotoveho strudloveho cesta, alebo kysnuteho tahaneho cesta, niekto robi aj z listkoveho cesta,presne ako s jablkami, nastruha sa tekvicka, potom ide cukor skorica a trochu struhanky.Jasne, cesto sa natrie mastou, alebo olejom.Zo zaciatku som to ani nechutnala, ale ked som to ochutnala,odvtedy to casto peciem, je to naozaj vynikajuca strudla!!!!!Skuste, neobanujete.Nedavno som ju piekla aj na navsteve v Madarsku, nevedeli si vynachvalit a na Slovensku ju tiez peciem ked som na navsteve. Mrkám Mrkám Mrkám Bozkávam Bozkávam Bozkávam Prekvapenie

Tak toto naozaj vyskúšam, Carmen, ďakujeme za recept.
Doteraz som nevedela, čo s ňou treba robiť, tak som ju radšej nekupovala. Úsmev

ja ju mám už týžeŇ kúpenú a ako dobre, že som našla tento príspevok.Len sa spýtam ešte, šupku treba očistiť keď ju chcem upiecť? Rozhodla som sa ju upiecť, ešte by som pridala cesnačik k nej na pekáč, olej, korenie. Len ta šupa mi vŕta v hlave, Hokkaido nešúpem.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama