ja ju umyjem,usuším od vody,posekám a dám do mrazničky.Používam krabičky od perly alebo ramy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja ju umyjem,usuším od vody,posekám a dám do mrazničky.Používam krabičky od perly alebo ramy.
ja tiež mrazim
Aj ja mrazím a minulého roku som skúšala aj sušiť,ale som sa presvedčila,že oveľa viac mi vyhovuje mrazená.Tá sušená mi pripadala ako seno.
ja umyjem, očistím a natlačím do formičiek na výrobu ľadu, dám trochu vody, ked sa to zamrazí, povyberám a dám do obyčajného sáčku a späť do mrazničky, sú potom z toho normálne mrazené kocky petržlenovej vňate....
Ja to robim presne takisto ale pomiesam petrzlenovu, zelerovu a porovu vnat, natlacim do krabicky na vyrobu ladu , po zmrazeni dam do mikrotenoverho sacka a do mraznicky. Do polievky uz vyberam po kocke ladu, kde su vsetky vnate
určite je vňať chuťovo a aj po obsahovej stránke živín jednoznačne hodnotnejšia do potravín čerstvá alebo mrazená. Ja ju tiež mrazím v plastovom kelímku. Sáčok sa časom trhá pri vyberaní a spätnom ukladaní keď chcem trochu vňaťky
umyt, spravit viazanicky, do sackov a slamkou vysat vzduch
Ja som jednoznačne tiež za mrazenie,kedysi som sušila,ani tá nie je zlá,ale nemá už tú chuť a silu ako mrazená.Ja si ju nasekám nadrobno a dám do kelímka od zmrzliny,alebo aj do sáčiku,pri varení si odštipnem koľko potrebujem.Vňaťky používam vo veľkom,neviem si ani predstaviť varenie bez nich...
ja vňate suším v mikrovlnke,je to zachvíľu a zostanú pekné zelené
ja si naporcijujem po tri kusky z petržlenu aj zeler po jeden kusok a kazdu porciu si dam do sačiku a šup do mrazničky
presne takto isto to robíme aj my
mrazím natlačenú do kelímkov zatvarateľných
Ja tiez mrazim, to je asi najidealnejsie. Ale mam aj receptik na nalozenu petrzlenovu vnatku spolu s cesnakom a cibulkou. Vnatku nakrajame na drobno, pridame najemno nakrajanu cibulku, pretlacene struciky cesnaku, posolime, premiesame, nechame dve - tri hodiny odstat. Nasledne zmes davame do zavaraninoveho pohara. Vtlacame ako ked davame kapustu do suda Napokon pusti trosku stavy. Vrch zalejeme olejom. Zatvorime (vobec nedinstujeme), ulozime do chladnicky a pouzivame podla potreby.
Zmes sa da pouzit pod maso, do placiek, do prazenice, mne aj velmi chuti len tak na chlebe s maslom.
PS: pomer surovin je individualny, podla chuti. Ale nezabudnite, ze 5 l vedierko vnatky + cca 6 strucikov cesnaku + 2-3 cibule sa po vtlaceni zmesti cca do 0,7 l zavaraninoveho pohara
ja mrazím aj nasekanú , aj vcelku....musíme ju mať na celú zimu a tento rok sme prvý krát sušili nasekanú....aj dozy som pre ňu kúpila sklenené, ale veru nepáči sa mi tak ako mrazená....o rok bude v dozach čosi iné....
Susim vsak petrzlenovu vnat, ktoru pouzivam pri mocovych tazkostiach na caj, to som zabudla dodat
Ja tiež mrazím, ale celú zimu mám aj čerstvú do pivnice na ako si vždy do kvetináča nasadím pár petržlenov v jeseni. Mrazenú dávam do varenia ale na nasekanie do polievky vždy dávam čerstvú.
prosim vás,dievčence,doniesla som zo zahrady vnať,a neviem,či ju mám sušiť,alebo mraziť,poradte.