reklama

ako uskladnujete petržlenovu a zelerovú vňať?

marianka80 , 13. 10. 2011 - 19:45

reklama

prosim vás,dievčence,doniesla som zo zahrady vnať,a neviem,či ju mám sušiť,alebo mraziť,poradte.


reklama



fanny3, Št, 13. 10. 2011 - 19:53

ja ju umyjem,usuším od vody,posekám a dám do mrazničky.Používam krabičky od perly alebo ramy. Slnko Slnko Slnko Slnko Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

zlaticka, Št, 13. 10. 2011 - 20:01

ja tiež mrazim Slnko

elli71, Št, 13. 10. 2011 - 20:19

Aj ja mrazím a minulého roku som skúšala aj sušiť,ale som sa presvedčila,že oveľa viac mi vyhovuje mrazená.Tá sušená mi pripadala ako seno. Úsmev

Jessy46, Št, 13. 10. 2011 - 20:27

ja umyjem, očistím a natlačím do formičiek na výrobu ľadu, dám trochu vody, ked sa to zamrazí, povyberám a dám do obyčajného sáčku a späť do mrazničky, sú potom z toho normálne mrazené kocky petržlenovej vňate....

katka501, Ne, 16. 10. 2011 - 20:33

Ja to robim presne takisto ale pomiesam petrzlenovu, zelerovu a porovu vnat, natlacim do krabicky na vyrobu ladu , po zmrazeni dam do mikrotenoverho sacka a do mraznicky. Do polievky uz vyberam po kocke ladu, kde su vsetky vnate

eur, Št, 13. 10. 2011 - 20:40

určite je vňať chuťovo a aj po obsahovej stránke živín jednoznačne hodnotnejšia do potravín čerstvá alebo mrazená. Ja ju tiež mrazím v plastovom kelímku. Sáčok sa časom trhá pri vyberaní a spätnom ukladaní keď chcem trochu vňaťky Úsmev

kasisatko, Št, 13. 10. 2011 - 20:51

umyt, spravit viazanicky, do sackov a slamkou vysat vzduch Hambím sa

Makuka, Št, 13. 10. 2011 - 22:09

Ja som jednoznačne tiež za mrazenie,kedysi som sušila,ani tá nie je zlá,ale nemá už tú chuť a silu ako mrazená.Ja si ju nasekám nadrobno a dám do kelímka od zmrzliny,alebo aj do sáčiku,pri varení si odštipnem koľko potrebujem.Vňaťky používam vo veľkom,neviem si ani predstaviť varenie bez nich...

evinka1, Št, 13. 10. 2011 - 22:09

ja vňate suším v mikrovlnke,je to zachvíľu a zostanú pekné zelené Úsmev

monikal, Pi, 14. 10. 2011 - 09:38

ja si naporcijujem po tri kusky z petržlenu aj zeler po jeden kusok a kazdu porciu si dam do sačiku a šup do mrazničky

jany004, Pi, 14. 10. 2011 - 10:25

presne takto isto to robíme aj my Slnko

janula33, Pi, 14. 10. 2011 - 13:20

mrazím natlačenú do kelímkov zatvarateľných Slnko

Majuska27, Pi, 14. 10. 2011 - 13:28

Ja tiez mrazim, to je asi najidealnejsie. Ale mam aj receptik na nalozenu petrzlenovu vnatku spolu s cesnakom a cibulkou. Vnatku nakrajame na drobno, pridame najemno nakrajanu cibulku, pretlacene struciky cesnaku, posolime, premiesame, nechame dve - tri hodiny odstat. Nasledne zmes davame do zavaraninoveho pohara. Vtlacame ako ked davame kapustu do suda Úsmev Napokon pusti trosku stavy. Vrch zalejeme olejom. Zatvorime (vobec nedinstujeme), ulozime do chladnicky a pouzivame podla potreby.
Zmes sa da pouzit pod maso, do placiek, do prazenice, mne aj velmi chuti len tak na chlebe s maslom.
PS: pomer surovin je individualny, podla chuti. Ale nezabudnite, ze 5 l vedierko vnatky + cca 6 strucikov cesnaku + 2-3 cibule sa po vtlaceni zmesti cca do 0,7 l zavaraninoveho pohara Úsmev

ariadna11, Pi, 14. 10. 2011 - 19:57

ja mrazím aj nasekanú , aj vcelku....musíme ju mať na celú zimu a tento rok sme prvý krát sušili nasekanú....aj dozy som pre ňu kúpila sklenené, ale veru nepáči sa mi tak ako mrazená....o rok bude v dozach čosi iné.... Hambím sa Hambím sa

katka501, Ne, 16. 10. 2011 - 20:41

Susim vsak petrzlenovu vnat, ktoru pouzivam pri mocovych tazkostiach na caj, to som zabudla dodat Chichocem sa Mrkám

zaida, Ne, 16. 10. 2011 - 22:36

Ja tiež mrazím, ale celú zimu mám aj čerstvú do pivnice na ako si vždy do kvetináča nasadím pár petržlenov v jeseni. Mrazenú dávam do varenia ale na nasekanie do polievky vždy dávam čerstvú.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama