reklama

ZÁZVOROVÝ LIKÉR---recept na kašel a chřipku


reklama

Zázvorový likér:
0,5 l vodky (bez metylalkoholu)
125 g medu (asi 6 PL)
125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 oloupaný na plátky nakrájený citron
Necháme louhovat 3 dny, potom slejeme zpět do láhve a večer užíváme 0,5 panáka.

Celou zimu nebudeš nachlazený a chřipka se ti také vyhne.


reklama



Ljuba, Pi, 25. 10. 2013 - 13:04

Robila som ho aj ja.Chodí mi naňho MM s nevestami.Mohlo by sa dať aj menej zázvoru podľa mňa,má to dosť grády. Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

samaine, Pi, 25. 10. 2013 - 13:57

jejda, Gábi, to vyzerá super Áno Áno , díky Úsmev Slnko Kvietok
ľúbim zázvorový čaj, tak ho možno urobím Úsmev

Danus (bez overenia), So, 26. 10. 2013 - 07:36

od draka palenku nemám tak vyskúšam medecínu Bozkávam a uvidíme Chichocem sa

Ela77, So, 26. 10. 2013 - 15:21

U nás pálenku nemusíme, akýkoľvek alkohol zostáva nedotknutý, ale tento likér sa musím priznať som stiahla sama. Je výborný. Nechala som ho v chladničke v polici dverovej a takmer pri každej návšteve chladničky som neodolala a vždy som si z neho lizla. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Já taky nemusím pálenky , ale tohle vyzkouším .......... kdyby něco , tak to vypije MM povinně na zdravíčko Veľký úsmev

Lama, Ne, 27. 10. 2013 - 20:30

Ahoj, a recept máš, rada vyskúšam.

Boyle, St, 30. 10. 2013 - 10:03

Koreň echinacey by mal byť aspoň trojročný.
Dobre umytý sa nakrája a nechá tri týždne lúhovať v trojnásobnom množstve liehu, lepší je koncentrovaný, ak nie, tak bežný destilát, 40 - 52% - ný. Na posilnenie imunity ako prevencia chrípky a nachladnutia sa pije denne jedna čajová lyžička, môže byť zriedený vodou.

plánujem urobiť.......................a čo takto namiesto vody borovička????

Ljuba, Ut, 29. 10. 2013 - 12:59

Neviem,či by sa tie aromy nebili medzi sebou.Ja som robila z domácej jablkovice,tá môže ísť do likérov a je to fajn. Úsmev Úsmev Úsmev

hubata, Št, 31. 10. 2013 - 12:10

Ja by som to robila ako @Ela77: preventívne lízala ..... Váľam sa od smiechu po podlahe

ellys, Št, 31. 10. 2013 - 23:35

Ja som varila sirup,
asi 1 kg zázvoru očistiť, nakrájať na tenké plátky, zaliať vodou, pridať cukor-cca 60 dkg, a variť.
Jeden som robila tak, že som ho rozvarila - asi 15 min, vypnúť a vychladiť, znovu variť a znovu vychladnúť a zopakovať ešte raz. Po poslednom vychladnutí scediť, zázvor nechať poriadne odkvapkať, ten sa potom presype cukrom a je to ako kandizovaný zázvor a sirup sa dá do pohárikov.
Druhýkrát som ho varila v kuse asi po hodinu, možno aj viac a koniec tak isto.
Ten sirup je výborný - zázvor ešte štípe na jazyk, ale pridávam ho do čaju
NA ZDRAVIE!!!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama