mňam to vyzerá dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mňam to vyzerá dobre
Robila som ho aj ja.Chodí mi naňho MM s nevestami.Mohlo by sa dať aj menej zázvoru podľa mňa,má to dosť grády.
jejda, Gábi, to vyzerá super
, díky
ľúbim zázvorový čaj, tak ho možno urobím
Mňam, mňam, urobím!
určite si urobím "medicínku"
skúsim
prave som chora tak ho urobim aby sa mi to nevratilo
od draka palenku nemám tak vyskúšam medecínu a uvidíme
Taky si ho udělám - jen co budu mít volníčko
U nás pálenku nemusíme, akýkoľvek alkohol zostáva nedotknutý, ale tento likér sa musím priznať som stiahla sama. Je výborný. Nechala som ho v chladničke v polici dverovej a takmer pri každej návšteve chladničky som neodolala a vždy som si z neho lizla.
Já taky nemusím pálenky , ale tohle vyzkouším .......... kdyby něco , tak to vypije MM povinně na zdravíčko
Echinaceový koreň si neskúšala?
Ahoj, a recept máš, rada vyskúšam.
Koreň echinacey by mal byť aspoň trojročný.
Dobre umytý sa nakrája a nechá tri týždne lúhovať v trojnásobnom množstve liehu, lepší je koncentrovaný, ak nie, tak bežný destilát, 40 - 52% - ný. Na posilnenie imunity ako prevencia chrípky a nachladnutia sa pije denne jedna čajová lyžička, môže byť zriedený vodou.
plánujem urobiť.......................a čo takto namiesto vody borovička????
Neviem,či by sa tie aromy nebili medzi sebou.Ja som robila z domácej jablkovice,tá môže ísť do likérov a je to fajn.
Ja by som to robila ako @Ela77: preventívne lízala .....
Ja som varila sirup,
asi 1 kg zázvoru očistiť, nakrájať na tenké plátky, zaliať vodou, pridať cukor-cca 60 dkg, a variť.
Jeden som robila tak, že som ho rozvarila - asi 15 min, vypnúť a vychladiť, znovu variť a znovu vychladnúť a zopakovať ešte raz. Po poslednom vychladnutí scediť, zázvor nechať poriadne odkvapkať, ten sa potom presype cukrom a je to ako kandizovaný zázvor a sirup sa dá do pohárikov.
Druhýkrát som ho varila v kuse asi po hodinu, možno aj viac a koniec tak isto.
Ten sirup je výborný - zázvor ešte štípe na jazyk, ale pridávam ho do čaju
NA ZDRAVIE!!!
Zázvorový likér:
0,5 l vodky (bez metylalkoholu)
125 g medu (asi 6 PL)
125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 oloupaný na plátky nakrájený citron
Necháme louhovat 3 dny, potom slejeme zpět do láhve a večer užíváme 0,5 panáka.
Celou zimu nebudeš nachlazený a chřipka se ti také vyhne.