reklama

Zavaranie


reklama

Ahojte, mozno sa to sem nehodi, ale potrebovala by som od Vas radu. U mami som bola zvyknuta zavarat v rure a teraz ked sme sa prestahovali som zistila, ze som si nevybrala ruru so spodnym ohrevom. Smútok Myslela som, ze to ma kazda rura. Zavara tu niekto v teplovzdusnej rure ak ano prosim o radu, lebo v zavaracom hrnci som este nezavarala. Dufam, ze nebudem musiet si takyto hrniec kupit. Dakujem Bozkávam


reklama



gabena, Po, 13. 05. 2013 - 15:57

ja mam teplovzdusnu a zavaram na klasike - vrchny a spodny ohrev...a co sa toho hrnca tyka, do hrnca das vodu pod mriezku,naukladas flase a zakryjes...a ked zacne voda vriet tak uhorky takych 5-10 minut urcite ,pokial nezacne nalev retiazkovat...a v rure to iste...na 175 C + voda na pekaci do retiazkovania Mrkám aspon ja to tak robim... inac ja ten hrniec nemam len som si poziciavala od susedy ale bolo mi lepsie sterilizovat v nom ako v rure...rychlejsie to bolo...aspon pre mna Úsmev

dá sa zavárať aj v normálnom hrnci, len treba dať na dno nejakú handru, napr,utierku , aby poháre nepraskli

Makuka, Po, 13. 05. 2013 - 17:23

Presne tak,aj ja zaváram v normálnom hrnci,na dno,ako Janka píše utierku,vodu,poháre a veselo zaváram.

super dakujem to mi odlahlo ze nemusim kupovat dalsi velky hrniec Bozkávam

majkava, Po, 13. 05. 2013 - 22:29

nie, nie, určite nekupuj zbytočnosti... my tiež roky zavárame iba v normálnom hrnci s handrou a funguje to dokonale Úsmev

Ja zaváram pohodlne v teplovzdušnej rúre.Na hlbší plech si dám vodu,na to poukladám zaváraniny.Rúru nastavím na obojstranný ohrev a sterilizujem podla toho čo potrebuje kolko času.Zatial sa mi nič nepokazilo.Komp´ty po vybratí z rúry prevrátim hore dnom a nechám tak vychladnúť.Vrcnáky sa lepšie pricucnú.Ak niektoré zle chytí a tečie,znovu ho pritlačím a dám ešte na 2-3 minúty do rúry.
Takto zaváram najradšej.Do rúry napracem viac fliaš ako do velkého hrnca.

Dakujem za radu. Bozkávam A aku teplotu treba nastavit, ked je obojstranny ohrev? Hambím sa

Do plechu naukladáme poháre, nedávame ani noviny ani obrúsky, len tak, nalejeme teplú vodu - na prst od horného okraja hlbokého plechu, zapneme na 200 stupňov a od bodu varu sterilizujeme 10-20 minút - podľa toho, čo (mäkké ovocie, výživy... na menej, tvrdú zeleninu, mäsové pomazánky... na viac minút). Potom rúru vypneme a necháme vychladnúť. Tiež, ak máme toho viac, vyberáme poháre von ešte horúce, obrátime hore dnom, dobre zabalíme do deky a necháme do druhého dňa vychladnúť.Je to naozaj super rýchle a v kuchyni nemáš neporiadok ako ked to dávaš do hrnca.Do rúry vôjde viac.V malých flaštičkách som minulý rok sterilizovala dokonca naraz dva plechy.Vtedy som si ale zapla v rúre aj ventilátor aby horúčavu rovnomerne rozhánalo.

Dakujem Ti takto aj mi zavarame u mami na spodnom ohreve tak som sa zlakla teraz ked som si prezerala ruru, ked nemala spodny ohrev, lebo mne sa to zda tiez lepsie a rychlejsie v rure ako v hrnci mozno preto ze som bola naucena len na ruru. To si ma velmi potesila Objímam Objímam Objímam Objímam Slnko Bozkávam Tak este raz velka vdaka Bozkávam

táto téma aj mne pomohla kočky!!! Úsmev dakujem,krásny dník!

Dievčatá, ja som kedysi ako mladá gazdinká zavárala v práčke Romo Combi Chichocem sa ... bolo to výborné, pohárov sa zmestilo aj na 3 poschodia ... Keď nastúpili automatické práčky, tak som zavárala v hrnci, neskôr aj v rúre, teraz som sa vrátila k hrncu s teplomerom. Kto si ako zvykne, hlavný je výsledok Pohoda

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama