reklama

sľúbený recept na zemiakové mini lokše

Anonym (bez overenia) , 06. 05. 2014 - 11:47

reklama

Dievčence, tak mamka mi nadiktovala recept na tie malé lokše, čo som mala na stretku. Len recept nemá, zdedila ho po mojej babinke, takže gramáž je napr. pri soli uvedená na hrste Mrkám

3kg zemiakov uvariť aj so šupkou, očistiť, najemno postrúhať
1kg hl. múky
2 malé hŕstky soli
1 malá kyslá smotana (nemusí byť, ale v tých, ktoré som mala na stretku bola)
1 dcl až 1,5 dcl oleja (podľa toho, ak ich chcete mastnejšie)
Všetko zmiesiť, vypracovať cesto ako na klasické tenké veľké lokše.
Rozdeliť asi na 6 kúskov, vypracovať bochníčky.
Každý rozgúľať na cca 1 cm výšku, potrieť olejom a stočiť ako roládu.
Potom rozkrájať na cca 2 cm hrubé kúsky.
Každý kúsok rozgúľať na lokšík, zvrchu pokrájať- urobiť cik cak mriežku na ozdobu a zo 3x pichnúť nožíkom.
Dať na papier na plechy, vrchu potrieť olejom.
Piecť na cca 220 st., až kým sa pekne vyfarbia (cca 20 až 30 minút).
Dobrú chuť Bozkávam


reklama



Danus (bez overenia), Ut, 06. 05. 2014 - 19:52

Áno Tlieskam dakujem boli mňam

julita, Ut, 06. 05. 2014 - 19:53

Chichocem sa No vidíš! Keby si bol prišiel...Veni, vidi... Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev
A aké len boli fajnééé. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama