reklama

Poradte mi ...;-)

gabena , 18. 12. 2012 - 15:21

reklama

..vidim ze aj vy peciete vo velkom ved Vianoce sa blizia velmi rychlo...chcela by som Vas poprosit o ODSKUSANY recept na kokosove jeze alebo inac madarske rezy...tie rezy nemaju byt vysusene ale ta piskota ma byt olejova taka "" stavnata"" viem ze to sem nepatri...ale privitala by som aj Vase recepty pokial sa nenahnevate, dakujem Mrkám


reklama



sisa111, Ut, 18. 12. 2012 - 15:30

Gabika,ja Ti neporadím Hambím sa ,ale som rada, že si sa opýtala na recepty.
Ak môžem, využijem Tvoj príspevok a poprosím kočky, ktoré sem nakuknú, či nemajú nejaký dobrý recept na slané pečivo.

dudula, Ut, 18. 12. 2012 - 15:35

Na slané nemám nič....ale mám dobrý zo sušeného ovocia ak by ste chceli robila som dve dávky a všetko už pojedli tak idem v sobotu od znova.... Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

lidy, Ut, 18. 12. 2012 - 17:29

Tu je môj slaný zákusok - Ementálske tyčinky, robievam ich hlavne na Silvestra:
150 g syr ementál, 150 g maslo ( Palmarín ), 210 g hl. múky, soľ, 0,5 dl smotany,
1 žĺtok na potretie cesta.
Z ingrediencií spracujeme cesto, dobre ho vymiesime, na múkou posypanej doske rozváľame, asi na 1/2 cm, cesto si natrieme žĺtkom a zúbkatým kolieskom vykrojíme tyčinky.
Pečieme pri 180 stupňov.
Dávku zdvojnásobím, a mám asi 3 plechy veľmi chutného pečiva.
Dobrú chuť Úsmev

sisa111, Ut, 18. 12. 2012 - 19:52

Veľmi pekne ďakujem. Objímam Určite vyskúšam, lebo recept ktorý som mala ja na slané tyčinky bol zlý. Vždy boli suché a celé sa rozpadávali

lidy, St, 19. 12. 2012 - 12:12

Som zvedavá, či Ti budú chutiť Chichocem sa Úsmev , ale ak dáš kvalitný syr, budú určite výborné Áno

gitula, St, 26. 12. 2012 - 12:48

Sisa , ja robievam aj takéto klobáskové kolieska : 350g hl.múky ,1 tuk , 1 kyslá smotana ,1 prdopec ,soľ , rasca
Cesto spracujeme a necháme 2 hoďky v chladničke . Rozvaľkáme na 1/2 cm a vykrojíme kolieska (priemer troška vačší ako koliesko klobásy ) Dáme na plech ,potrieme vajíčkom , položíme koliesko klobásy. Pred dopečením posypem strúhaným syrom Výborné

sisa111, Št, 27. 12. 2012 - 00:00

Ďakujem. Objímam Objímam Objímam Vyzerá to zaujímavo. Na Silvestra to pravé orechové. Určite urobím.

sisa111, So, 22. 12. 2012 - 21:53

Napečené. Srdečná vďaka Zlomené srdce Akurát keď som dorobila posledný plech( robila som z dvoch dávok) prišla neočakávaná návšteva a už sú skoro všetky fuč. Aj sa teším,že chutí,aj sa neteším, lebo zajtra musím piecť znova Chichocem sa

Tak je taky musím vyzkoušet ......... akorát mi řekněte , co je to za máslo ten Palmarín ????

sisa111, Ne, 23. 12. 2012 - 16:38

Palmarín je taký stužený tuk. Ja som ale dávala klasické maslo Úsmev

aha dobře , tak já to vyzkouším na Silvestra ....... to mě za to budou doma milovat Vyplazený jazyk

sisa111, Št, 20. 12. 2012 - 17:05

nooo,tak toto veľmi dobre vyzerá Áno Áno Áno Áno Ďakujem za tip Objímam

sisa111, Ne, 23. 12. 2012 - 20:57

Ďakujem za recept. Objímam Sú výborné. Posledný bochník som urobila pre deti s kečupom,šunkou a syrom. Mňam

jayka, Pi, 28. 12. 2012 - 18:42

som rada, že chutili a ako vidím, tak si ten recept aj vylepšila Tlieskam ...ja som zasa piekla aj tento rok "tvoje" medovníky Bozkávam

Sisa, ja mám obľúbený a overený tento recept na paličky, je môj a možno sa zdá trochu prácny, ale nie je.http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23971&user=50161 Sú výborné a dlho vydržia /ak vydržia.../ Ja ich robievam vždy z dvoch dávok, ale každú miesim zvlášť, lebo by bol veliký bochník. Ak sa Ti bude chcieť vyskúšaj, možno sa Ti zapáčia. Slnko

sisa111, Št, 20. 12. 2012 - 18:05

Ďakujem. Objímam určite vyskúšam. MM nemá veľmi rád sladké a slané,ako som už písala sa mi nikdy nevydarili, tak oceňujem overené receptíky. Mala som rovnaké taniere Mrkám

dudula, Ut, 18. 12. 2012 - 15:40

CESTO:200g prášk. cukru,1 vajce,1 lyžica oleja,2 lyžice medu,200 ml mlieka,300g hl. muky,1 prášok do pečiva POLEVA:250g,práš. cukru,50 g kakaa,5-6 lyžíc mlieka,250g planty. Vajce vymiešame s cukrom,po kvapkách pridávame olej a med.Potom vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko.Všetko dobre vymiešame.Zmes vylejeme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.Cukor,kakao a mlieko prevaríme a ešte do teplého vmiešame tuk.Upečené cesto pokrájame na rezy,ktoré namáčame do teplej polevy a obaľujeme v kokosovej múčke.

gabena, Ut, 18. 12. 2012 - 17:22

juuuj, nakolko tu este nebolo nic ked som piekla....ale presne ten som zgooglila z varesky...piskotu mam uz hotovu uz len macat a obalovat Mrkám dakujem..tak verim ze budu dobre kolaciky Mrkám Zlomené srdce Vyplazený jazyk

adrikar, Št, 20. 12. 2012 - 10:09

presne včera večer v posteli pri zaspávaní som si spomenula na tento koláč Chichocem sa ,moja mama ho vždy na vianoce robila inak počas roka nie,bol to taký rituál Úsmev

gabena, Št, 20. 12. 2012 - 10:13

je vynikajuci Mrkám uz som ho aj odlozila aby daco ostalo na sviatky Mrkám Chichocem sa

adrikar, Št, 20. 12. 2012 - 10:21

Áno ,aj u nás prvý zmizol z tácky,žeby to bolo tým,že pridávala do polevy trochu rumu Chichocem sa

gabena, Št, 20. 12. 2012 - 10:22

nuz ja som um nedavala kvoli malemu Mrkám ale celkovo to moze byt aj tym Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ze jeden nestaci Mrkám

gabena, Ut, 18. 12. 2012 - 17:27

touto cestou sa chcem ospravedlnit vasnivym zahradkarkam/om ktorym by tato tema vadila..ale nech mi odpustia..nuz sikovne zahradnicky/ci su sikovne gazdinky/gazdovia a sikovne gazdinky/ovia aj pecu / poniektori Vyplazený jazyk ...a rada by som sa aj s Vasimi receptami podelila..sak sme tu uz ako rodina..ci? ale ak by bol problem to tu rozoberat tak to zmazem cele Mrkám/ ale snad nie / Bozkávam
dakujem Vam za rodinne rcp. ze sa s nimi podelite ... Tlieskam pekny vecer Mrkám

iwana, Ut, 18. 12. 2012 - 20:38

www.news.sk/rss/clanok/2012/12/8366354/recept-kokosove-jeze/ Aj ja mám taký recept len hrubá múka nie polohr.Ale hlavne mám rozdiel v poleve!10 lyžíc mlieka je žalostne málo,verte mi,roookmi overené.Cesto je neskutočne dobré,ale vpíja polevu,a neverím,že je to rozdielom v múke.Takže moja úprava,NEZĽAKNITE sa množstva:350g práškový cukor,50g kakao,300ml mlieko,1,5 Hera.Každý,kto moje ježe ochutnal si pýtal recept.Nie sú také tuhé ako tie s medom.Ak niekto vyskúša,dajte vedieť ako Vám chutili.Krásne Vianoce prajem všetkým!

sisa111, Ut, 18. 12. 2012 - 20:44

Ivanka, ja ich určite vyskúšam,keď hovoríš,že nie sú suché. U nás zapadli do zabudnutia len kvôli tomu, že MM nemá rád suché zakusky. Ďakujem

ellys, Ut, 18. 12. 2012 - 22:42

Iwanka má pravdu, to množstvo polevy nestačí, musí sa robiť väčšie množstvo a ďakujem za inšpiráciu asi ich tiež urobím Mrkám Vyplazený jazyk Bozkávam

iwana, Ut, 18. 12. 2012 - 21:21

Ani môj bývalý nemal rád suché,ale ježe tie mu "šli"! Ak by si s nimi mala nejaký problém,napíš na mail,je v kontakte.Pa pa,nech sa vydaria a hlavne chutia manželovi! Slnko

jeka, Ut, 18. 12. 2012 - 23:15

Ja som našla ešte taký,čo namiesto kakaa ide jeden BB puding(ten starýä

ja som ich už veľmi dávno nepiekla, ale cesto som robievala podľa nejakého obyčajného orechového koláčika + som obaľovala tak ako píšete. Ježe boli šťavnaté a chutné.

Anči, St, 19. 12. 2012 - 07:37

dievčatá, neviem či poznáte tu " fintu", ale aby sa kokos nezafúľal od polevy, tak jednotlivé kúsky najprv ponamáčam v poleve všetky, dám ich na druhý plech a až potom ich obaľujem, kokos je krásne biely, čistučký a spotreba kokosu na obaľovanie je podstatne menšia ako keď kúsky namáčané v poleve ihneď dáme do kokosu ... Úsmev , toto mám odskúšané s medovým cestom...

gabena, St, 19. 12. 2012 - 09:52

baby, nakolko som uz mala upecene ked ste tu podavali prispevky..tak cesto som upiekla, ale dost tazko sa krajalo, sa mi to trhalo ale ako tak to boli rezy Chichocem sa a poleva...namiesto 5-6 lyzic mlieka som dala aj poriadne pol deci ale ku koncu to bolo tak huste ze som musela este pridat ..neviem kolko ale uliala som Mrkám a vysledok...boli dobre stavnate...ale ako chutia teraz co su odstate som este neskusala Chichocem sa ale nakolko pijem kavicku uz aj si idem jeden dat...ono to ze kazdy ma inu chut a pre kazdeho je dobre nieco ine..ale o tom su rodinne recepty Zlomené srdce ktore si velmi vazim...
Iwana, dakujem za recept..pokial by do Silvestra neostalo tak skusim znova podla tvojho Mrkám a potom dam vediet... a dakujem za prispevky...

gabena, St, 19. 12. 2012 - 10:00

Chcela by som pridat tiez jeden rcp. na slanu pomazanku ktoru robievame uz strasne dlho a chuti kazdemu, kto ochuta a hlavne ak niekto ochutna tak neviem prestat jest Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev:
CESNAKOVO-SYROVA pomazanka...
10 az 15 dkg tvrdy syr postruhany na jemno
3-4 zubky pretlaceny cesnak / kto ako ma rad Mrkám/
sol podla chuti
mleta cervena paprika/ cajova lyzicka /
majoneza / mala flaska / ale ide od mnozstva syru aby to bolo take akurat roztieratelne/
vsetko to treba poriadne zmiesat, a natierat na cerstve bagetove alebo rohlikove ocka...ludia je to velmi jedle...a u nas to ide viac ako chlebicky Chichocem sa
tak ak niekto vyskusa dajte vediet ci chutila Mrkám

sisa111, St, 19. 12. 2012 - 10:06

Áno Áno Áno Robím podobnú, len miesto červenej papriky dávam petržlenovú vňať a majonézy dávam len malú lyžičku a ostatné biely jogurt.

gabena, St, 19. 12. 2012 - 10:20

sisi sak ja by som si dala tiez iba jogurt ale nechci vediet co by mi na to povedal mm Prekvapenie tak ale vyskusam tu tvoju Mrkám mnam

gabika asi som posledný človek na svete čo by mal rozdávať recepty ( v kuchyni som ľavá Váľam sa od smiechu po podlahe i to je prisilné tvrdenie), napriek tomu si dovolím ti poradiť, tiež robím túto nátierku a dať tam celú majolku bolo pre mňa neprijateľné, tak to robím tak, že na jeden b. jogurt dávam dve pol. lyžice laitky, prvý krát som chlapom tvrdila, že som omylom kúpila lait majolku, potom že je lacnejšia a tak dalej, bla bla a dnes im je čokoľvek z majolky ťažké Mrkám Mrkám
ešte vám dám recept na našu tatarku...tú moji chlapi milujú a inú už nechcú,
jeden biely jogurt, dve lyžice tatarky lait, pol cibule nadrobno nakrájať, jednu uhorku nadrobno, vňaťku petržlenu(kto má rád)nadrobno, dve lyžice horčice, korenie, soľ podľa chuti, všetko zmiešať a mňam Áno

Tu česnečku milujuuuu Úsmev
A ještě si na to dávám kousek mandarinky - wow úžasná pomazánka Áno

iwana, St, 19. 12. 2012 - 17:44

ANČI,super finta! Áno Pečiem ježe už roky,ale toto ma nenapadlo.Je to ozaj super,dnes som dokončovala ježe a ide to aj rýchlejšie,keď sa pokrájané kocky najprv naraz namáčajú v poleve a potom obaľujú v kokose.A ja ešte obaľujem odstáte kocky,nie čerstvo upečené(tak 2 dni) Slnko Slnko

gabena, Št, 20. 12. 2012 - 10:03

baby, prave som kuk uzamknutu temu Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie to bolo co? akoze kazdy ma moznost sa vyjadrit ale toto bolo divne..furt to iste dookola...aj som si myslela ze to hlavne kvoli tomu-peceniu co som dala do novych tem...mna to tak mrzi...som reg. aj na vareske ale zas nasla som nove kamosky zo zahradky, tak ja rada pytam nove recp...aj som rozmyslala ci to tu dat ale pisat kazdemu sukromne na maila mi prislo velmi pracne a ani ja nemam cas chodit hore dolu po strankach...inac raz ked som sa tu pytala ohladom pletenia tiez ma posielali na artmamu Chichocem sa tak som aj spozornela ze co bude...zistila som jarka ze si tam aj ty a to nahodou ale ja nemam cas preklikavat stranky som rada ze sa ta mozem opytat tu Mrkám, gro tejto stranky je zahrada, ved kvoli tomu som sem dosla ako zveladit predzahradku popr. si spestrit obyvacku inymi kvetmi...ale zas ako ste viacere vraveli, pochvalit druheho za nieco co vytvoril v dnesnom svete je vzacnost, a vobec mi nepride zeby sa tu niektore''chvalili'', mne sa paci aj vila aj mini domcek aj chata..a aj ked sa nema prezentovat dom - interier, vzdy je kusok vo fotke, ved nieco fotis a niekde to dat musis a predsa to uvidis Mrkám ...aj tak uvidite z kusok z mojej obyvacky, kuchyne, dvora, zahrady...ale ved to vsetko patri ku kvetom a zahrade...mna osobne co ma nezaujima to preskocim, prekliknem...takze pre spokojnost vsetkych, ak je to velky problem hovorit tu o niecom inom ako o kvetoch..tak si pockam na jar a potom sa mi klavesnica nezastavi Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa prajem este raz vsetkym krasne pozehnane a pokojne Vianoce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

gabika netráp sa Bozkávam , z celej témy je jediné dôležité toto,od kami, je to náš admin Mrkám takže pokiaľ budeš rešpektovať toto, je všetko v poráááádku Zlomené srdce Zlomené srdce, nenechaj si pokaziť sviatky ženami, ktoré majú srdcia plné jedu a závisti Úsmevved sama vidíš, že pokiaľ tu neboli bol tu pokoj a mier Slnko
admin:
Dievčatá, úplne stačí ak príspevky mimo témy záhrad, zaradíte do správnych rubrík, sú tu také. Je fakt, že ručné práce sa viac hodia na samotnú artmamu, zariadenie inetrieru, ak sa nejedená o izbove kvety na podstranku o byvani, ale ak take obcas pribudne tu do vhodnej rubriky, minimalne do vselico ostatne, alebo vlastna tvorba, nic sa nestane. Len by to nemalo byt pravidlom. Vsetko je o vzajomnej tolerancii
Prajem vam krasny predvianocny cas, plny pohody a lasky a este krajsie sviatky pokoja a mieru.

gitula, St, 26. 12. 2012 - 12:40

baby už je skoro po vianociach ale napriek tomu pridam "moj"recept na kokosove ježe : 6 žltkov a 300g práš.cukru vymiešame na hustý krém ,pridáme 2dcl oleja, 12 PL teplej vody , 300g polohr.múky , 1/2 balíčka prdopec,sneh zo 6-tich bielkov.
Upečieme a po vychladnutí nakrájame na obdlžniky (ja krájam približne 2x6 - troška sa zvačšia v poleve )
Poleva : 30g kryš.cukru a 30 PL vody (dávam trochu viac vody ) privedieme do varu a odložime z ohna . Nechame trocha vychladnút a pridáme 200g masla (palmarín) 4PL kakaa a trocha rumu
Rezy namáčame najprv v poleve a potom obalíme v strúhanom kokose .

sú výborné , u nás dlho nevydržia

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama