reklama

Papriková pomazánka-prosba o recept


reklama

Neviete mi prosím poradiť nejaký osvedčený recept na sterilizovanú paprikovú pomazánku?

Vopred ďakujem


reklama



sisa neviem jaku chceš, ja mam od kamošky,je vyborna aj na topeničky,,, 2kg kapie,2kg rajčin,kilo a pol cibule,8 feferoniek,všetko sa pomelie, prida sa 2dc oleja,20dg cukru,1 nakladač,všetko povarit,ked začne hustnut dat do poharov a do pary,aby chytili vička, dobru chuť Zlomené srdce

sisa111, St, 11. 09. 2013 - 21:30

Evka ďakujem veľmi pekne Objímam Objímam Nemala som na mysli nijakú konkrétnu,len nech je odskúšaná niekým dôveryhodným. Mrkám Úsmev
Táto Tvoja vyzerá veľmi zaujímavo.Nakladač mám použiť ako pri uhorkách? Asi trošku od veci otázka, ale som ,,zavárací začiatočník" Hambím sa

nakladač tam vysyp,ked to pomelieš,občas pomiešaj aby neprihorelo,a jak to začne hustnut daj do poharov,feferonky si daj jak chceš menej, ale nie je nejak paliva ,ale chutna potom daj vediet Slnko

sisa111, St, 11. 09. 2013 - 21:39

Ďakujem. Objímam Zajtra idem na to. Tento rok mám dosť paradajok tak som rada, že ich dobre zúžitkujem.Určite Ti dám vedieť, ako som dopadla.

Mirkag, St, 11. 09. 2013 - 21:49

aj ja tuto pomazanku robim, ale nakladac si vzdy preosejem, lebo tie horcicove semienka by mi vadili pod zubami Úsmev

môže sa aj preosiat,ale ta chut tam už chyba,[alebo pomliet] rajčiny maju tiež semienka,ved to nie je až tak tam citit Zlomené srdce

Makuka, St, 11. 09. 2013 - 22:04

Ak máš dosť zeleniny,nechceš recept na bôčikovú pomazánku?Je perfektná Hambím sa

sisa111, St, 11. 09. 2013 - 22:17

Kočky som vďačná za každú radu Bozkávam
Marti sem s ňou, ale jesť ju budem až po preventívke Veľký úsmev

Makuka, St, 11. 09. 2013 - 22:49

Neboj sa,ide tam veľa zeleniny,to vyváži ten bôčik Mrkám Mrkám a-občas treba aj zhrešiť Hambím sa
-2 kg bôčiku
-2 kg paradajok
-2 kg papriky
-5 feferón (menej,podľa chuti,ja dávam na dávku tak zo dve-tri)
-3 hlávky cesnaku
-5 cibúľ
-1 preosiate deko (stačí polovica)
-30 dkg tvrdého syra

-Všetku zeleninu pomelieme,dáme variť do hrnca aj s dekom.Varíme,kým sa nevyparí šťava(cca 1 hodinu)
-Bôčik osolíme,okoreníme a dáme upiecť.Necháme trochu vychladnúť,pomelieme,pridáme k zeleninovej zmesi a ešte spolu cca 10 minút povaríme.
-Nakoniec pridáme postrúhaný syr a trošku povaríme.
-Dáme do téglikov a sterilizujeme 3/4 hodiny.
-Hotovo,dobrú chuť Úsmev
Ešte malá poznámočka,s tým bôčikom do zeleninovej zmesi daj aj výpek,inak bude pomazánka suchá,neboj sa,tá zelenina to naozaj vyvažuje,vôbec to nie je mastné.

ellys, Ne, 15. 09. 2013 - 00:00

Marti, dnes som robila podobné, nešlo tam deko ale len čierne korenie a nešiel tam syr a recept mám jednoduchší:
Všetko zomlieť aj surový bôčik najemno, všetko dať variť do vyparenia šťavy-dala som aj kožu vyvariť z bôčika, nechať vychladnúť, potom zmixovať najemno a pridať surové vajcia a vmixovať do toho, dať do pohárikov - nie plné zväčší objem, tak len do trištvrte a variť cca hodinu, je výborná na hrianku so syrokrémom.

sisa111, Ne, 15. 09. 2013 - 19:46

Áno Áno Áno Papriky, paradajky ešte sú, bôčik dokúpim. Pomer je ako u Makuky? Veľký úsmev
Nie som až taká nenažraná, len ma akosi začalo baviť zavárať Úsmev

ellys, Ut, 17. 09. 2013 - 01:49

2 kg bôčika
1,5 kg paprika - červená, zelena
1,5 kg paradajok
3/4 kg cibule
1 hlávka cesnaku
3 lyžice soli
mleté korenie
feferonky podľa chuti
Všetko pomlieť najemno na mäsovom mlynčeku, variť cca 1,5 hodiny, nechať vychladnúť. Do studeného vmiešať 12 vyšľahaných vajec, dohladka zmixovať, dať do pohárikov, naplniť len asi do 3/4 pohára a sterilizovať 1 hodinu.
Ja som robila pol dávky a aj tak som dala menej mäsa a viac zeleniny a viac feferonky, na hrianku natretú syrokrémom a nato pomazánka - výborné. Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

luma, St, 11. 09. 2013 - 23:12

aj ja ďakujem za recept, určite vyskúšam :)

Ljuba, St, 11. 09. 2013 - 23:36

Obe pomazánky robievam aj ja,sú mňamkové Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

ukladám si vašu debatu do obľúbených Áno Mrkám recetpy použijem , díky Úsmev

sisa111, Št, 12. 09. 2013 - 08:54

Ďakujem veľmi pekne. Bozkávam Vyskúšam obe. Mávame jednotvárne raňajky, tak toto bude super spestrenie.

Tak Vám tiež dám pár tipov, ktoré som sa naučila od kamaráta ( šéfkuchára). Možno poznáte, možno nie:

Zemiakový šalát s cviklou.
1 kg zemiakov uvariť v šupke ( oni používajú rohlíčkové,ja obyčajné), očistiť a nakrájať na kocky. Sterilizovanú cviklu cca 250 ml pohár( červenú repu) precediť, ale šťavu nechať.Pridať k zemiakom a zmiešať spolu s majonézou, alebo kyslou smotanou( originál je s majonézou). Dochutiť soľou, citrónovou šťavou a čiernym korením. Ak je to veľmi husté, trošku rozriediť šťavou z cvikly.

Teplý zeleninový šalát
Cukinu, baklažán nakrájať na kolieska, jarnú cibuľku aj s cca 5 cm vňate len pozdĺžne prekrojiť,papriku očistiť a nakrájať na obdĺžniky, čerstvé hríby( aké máte) nakrájať na štvrtiny, (oni ešte pridávajú kapari, ja nie). Množstvo je na Vás.
Všetko orestovať na 1 PL olivového oleja. Medzitým si uvaríme zálievku:
2 dcl vody dáme variť spolu s trstinovým cukrom a bielym vínnym octom ( klasická sladkokyslá), pridáme 2 PL olivového oleja, čierne korenie, soľ a nakoniec citrónovú šťavu z 1/2 citróna.
Zálievku spojíme so zeleninou ešte kým sú obe dostatočne teplé a necháme stáť cca 1/2 hod.

Omáčka ku grilovanému mäsku, alebo zelenine
Do hrnca dáme 1 smotanu na šľahanie ( nie na varenie), do nej dáme vyvariť 2 plátky pancetty( môžeme použiť aj inú sušenú slaninku). Ochutíme soľou, pretože pancetta nie je veľmi slaná, čiernym korením a citrónovou šťavou.

A ešte jeden tip.
Pri varení polievky treba dať kosti či už kuracie, alebo slepačie atď... upiecť do rúry na 200 stupňov do zlatista až potom ich dávať variť spolu so zeleninou.
Polievka má krásnu farbu, netvorí sa pena, pretože prebytočné bielkoviny zostali v pekáči a je číra.

ja mam taky:
1 kg paprika
1 kg paradajky
1 kg cibule
5 struciky cesnaku
5 feferonov (ja davam pre deti 2, pre nas aj 7)
2 dcl olej
2 dcl ocot
30 dkg cukor
8 dkg sol
Vsetko pokrajame a so vsetkymi prisadami varime cca 1 hodinu (podla toho aku chceme mat pastu hustu), nakoniec rozmixujem a pridam 4-5 PL obycajnej horcice. Sterilizovat este 15 minut. Uz som robila 2 davky, ale este musim dorobit, lebo sa nam rychlo mina. Je fakt vyborna

sisa111, Št, 12. 09. 2013 - 11:19

Ďakujem veľmi pekne Bozkávam Urobím aj túto. Z každej jednu dávku a poháriky budú označené podľa Vašich nickov Chichocem sa

maximalne polovicu davam cervenej, ked nemam tak stacia aj 2 kvoli farbe, stava sa, ze dam len cisto zelenu, chut je rovnaka len farbou sa lisi Vyplazený jazyk Slnko Kvietok

dudula, Št, 12. 09. 2013 - 10:38

recepty vyzerajú super aj ja dačo vyskúšam Áno Áno

sisa111, Št, 12. 09. 2013 - 19:06

Tak dnes som spravila podľa receptu od Makuky.( ten som považovala za časovo najnáročnejší) Musím uznať, je naozaj výborná Áno Áno Áno Jeden pohár sme už zjedli. Chichocem sa
Kompromis s horčičnými semienkami som vyriešila tak, že som nakladač preosiala a horčičné,myslím že aj koriandrové semienka, ktoré mi zostali v sitku som dala do nerezovej nádobky na sypaný čaj. Má aj háčik a retiazku, tak sa v tom semienka vyvarili, ale neškrípu pod zubami.
Zajtra idem na ďalšie.
Vďaka

jeka, Št, 12. 09. 2013 - 19:23

1 kilo červenej papriky + 1 väčšia rajčina + 1 väčšia cibuľa + 1 hlávka cesnaku (ja davám 8-10 strúčikov) = všetko pomlieť a k tomu pridať 1 zar.PL soli,2 PL cukru ,2 PL octu a 2 dcl oleja.Dáme variť na 90-120 minút.Potom to všetko rozmixujeme a daváme do fľaštičiek a sterilizujeme (ja asi 10 min.)My ju používame na pizzu i na chleba. Pohoda

sisa111, Ne, 15. 09. 2013 - 19:40

Musela som počkať na poháre, tak až dnes som robila podľa Evky a je tiež vynikajúca Áno Áno Áno
Jediné, čo som zmenila bolo, že miesto feferóniek ( nemala som)som použila 3 zelené papriky od môjho otca - tento rok sú tak štipľavé, že samotné sa zjesť nedajú.
Som rada, že som požiadala o recept práve na ZuM.
Zajtra urobím podľa Jeky a už teraz sa teším na koštovku. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama