reklama

Ovocie v pálenke


reklama

Pomôžete niektorá? Minulý rok tu bol recept ako nakladať rôzne ovocie do pálenky, dalo sa to aj postupne dokladať, čo práve dozrieva.
Ak by ste vedeli nájsť, prosím, pomôžte, ďakujem Bozkávam


reklama



lubica.k (bez overenia), Ut, 28. 06. 2011 - 12:39

nepomôžem nájsť... ale ja som nedávno dávala do rumu višne- dáš za hrsť višní, za hrsť kr. cukru a cca za "hrsť" rumu, zaleješ do výšky ovocia a tak opakuješ až kým nenaplníš pohár..... potom šups do chladničky a občas premiešať, mňam...

Môj manžel takto funguje už od prvých jahôd. Postupne do 4 l pohára dáva ovocie
trochu práš. cukru a zaleje buď jemnou vodkou, jemným domácim, alebo aj rumom.
Po posledných jablkách, dáva aj kus kivi, mandarinky, banánu. Teraz máme naraz
rozrobené 4 poháre. Postupne ich naplníme. A až bude zima...........

Ahoj. Na ten postupne plnený pohár recept nemám.
Ale včera som zakladala čierne ríbezle a čierne maliny nasledovne:
Do 2l pohára
500g ovocia (maliny, ríbezle, čučoriedky), 250g cukru, 1l bieleho alkoholu (ja dávam vodku). Nechať stáť pri izbovej teplote cca 6 týždňov, priebežne premiešať a potom precediť.
Ja som si robila tieto všetky druhy aj minulý rok a najviac sa nám páčilo ríbezľové, ale aj to čučoriedkové bolo mňam. Necedila som, a tak som pri nalievaní podávala návšteve likér aj s bobuľkou ... Vyplazený jazyk
Doteraz mám "zakonzervované" ovocie a pridávame si ho semo-tamo do zmrzky Chichocem sa

ja tiež nemám recept na postupne plnenie,ale v nedelu som naložila višne:1kg višní,1kg cukru a 1l alkoholu.na celú zimu. Úsmev

evinka1, Ut, 28. 06. 2011 - 21:46

dávala som ho sem ja, postup je takýto:
Postupne, ako dozrieva ovocie, dávame do 5 l pohára po 300 g očisteného, vykôstkovaného ovocia /jahody, čerešne,egreše,slivky, ringloty,broskyne,černice...atdˇ/,
na každú vrstvu nasypeme 150 g kryšt. cukru a zalejeme 300 ml alkoholu /vodka, rum.../ Prikryjeme igelitom,po poslednej vrstve uzatvoríme vzduchotesne a otvoríme až na Štedrý deň. Nemiešať!!!

Mery13, Ut, 28. 06. 2011 - 22:24

Všetko sa mi na tom páči, aj to vyskúšam, ale do štedrého dňa? Prekvapenie ee...to nevydržím Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

evinka1, Ut, 28. 06. 2011 - 22:50

Mery, nič to, tak okoštuješ a na Štedrý deň zostane ovocie Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa a nikomu nepovieme Váľam sa od smiechu po podlahe

Plačem Plačem Plačem škoda, ja som na to zabudla, už je po višniach, ríbezle skončili ako džem, mohli by ta byť aj marhule, maliny a černice?, to ešte stíham Tlieskam

evinka1, Št, 30. 06. 2011 - 21:33

ružienka, úúúúplne všetko - dokonca aj trnky, šípky,orechy... do zimy bude ovocia ešte habakúk Mrkám Úsmev
dokonca mám niekde recept aj na bazový likér /z plodov/ a robila som k Vianociam aj likér z ľadových gaštanov a ten bol super Vyplazený jazyk

dennisa, Št, 30. 06. 2011 - 13:33

ja som zvykla robiť aj marhuľový a černicový, tento rok chcem vyskúšať hruškový so škoricou

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama