z josty je perfektny dzem... ja ho nerobim, ale sesternica miz neho dala dva sklicka a velmi chutil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
z josty je perfektny dzem... ja ho nerobim, ale sesternica miz neho dala dva sklicka a velmi chutil
Naďka ak možeš pošli recept.
danielka, ja recepty pouzivam len orientacne. Vacsinou vsetko robim od oka. Zhruba si odmeram mnozstvo ... col sem col tam ... a dokoncujem podla chuti. Dzemy robim s gelfixom a receptik pouzivam z jeho obalu. Ale ako hovorim, nerobim ti presne podla receptu. Takze ani jeden moj dzem nie je celkom rovnakej chuti.
Ale z josty som este nerobila. Ten co sme doma ochutnavali bol krasnej cervenej farby... mozno by som ho kombinovala s malinami, alebo cervenymi ribezlami. Viac si ho viem predstavit s malinami. Aj u nas viac leti malinovy.
Naďka,ak by som chcela robiť jostový džem,tak ich musím najskor odšťaviť,nie?Jahodový,marhulový,malinový to bežne robím,ale neviem čo urobia josty keď ich rozmixujem,nebude tam tých zrniečok veľa?
mas pravdu... treba to rozmixovat. A myslim, ze este lepsie by bolo dat to do odstavovaca. Mozno aj dvakrat, aby odpad nebol velmi stavnaty. Skoda by bolo tej dobrej stavicky. Sice moja dobra tetuska, by povedala, ze tak zdrave ovocie je skoda odstavovat, lebo s odpadom vyhodis najviac vitaminov.
V podstate, ked ich odstavis, dzem bude lahodnejsi, hladsi. Ked ich rozmixijes a z celeho toho urobis dzem, bude taky hrudkovity. U nas ide praveze ten hladsi... odstaveny.
babka josty normálne zavára a sú super
aj zavárané možu byť super ,len ich potom nemá u nás kto jesť a keď dám do koláča tak mrmlú.Egreše mám ešte 3-ročné.
to vážne? u nás idú ríbezle a josty prvé
mňam
ja robim z josty džem asi tretí krát,a chutí nam je vyborny do zakuskov,a tiež robim zo želirovacím pripravkom.akurat dnes suseda zberala, doniesla ku mne zozmixovať,lebo ma pokazený mixer,ani som si nevšimla,že už je dozretá.ja budem robiť s ribezľami.
prosím nepoznáte nejaký recept z josty,hľadala som aj na na nete,ale nič som nenašla.Z čiernych ríbezlí robím sirup,ale z josty som ho neskúšala.