reklama

jedlé gaštany


reklama

Ahojte potrebujem radu od vás skúsených,tohto roku máme dosť vela jedlých gaštanov.Ako by som ich uchovala aby nás vydržali do vianoc? dakujem za všetky odpovede.


reklama



Neko, Po, 29. 09. 2014 - 12:52

tak toto by aj mňa zaujímalo, viem že mrazák bol prepadák, v chladničke mi zas časom vyklíčili Chichocem sa a najdlhšie vydržali vonku v šupe, ale nesmelo na ne pršať inak plesnia... takže dúfam, že niekto dodá nejaký dobrý návod Úsmev

Gaštany sa dajú uskladniť aj v pivnici v suchom piesku, musí tam byť však chlad, nie vlhko, inak začnú klíčiť. Normálne budete vrstviť piesok a gaštany. Zachovávajú si aj farbu aj chuť. Takto vydržia niekoľko mesiacov. Pokiaľ sa mrazia, tak sa musia najskôr pripraviť ako polotovar až potom mraziť. Čiže narezať, v rúre nechať len popraskať a potom vylúpané dať do mrazničky. V chladničke vydržia len 6 týždňov.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama