reklama

JABLKOVÁ ŠŤAVA

ellys , 17. 08. 2012 - 12:36

reklama

Dievčatá, nevie niekto nejaký recept na spracovanie jablkovej šťavy, či by stačilo odšťaviť a zasterilizovať, alebo variť a tak sterilizovať, jablká dosť padajú a tento rok ich je požehnane. Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
Nemyslím na kalvados Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe
Ďakujem


reklama



pachola, Pi, 17. 08. 2012 - 16:29

my robíme mušt,pomleté jablká vylisujeme šťavu potom varím,ale iba do 80°C,nalejem do fliaš,zaštoplujem a dám poležiačky pod deku vydrží,pokiaľ sa nevypije

lidy, Ne, 19. 08. 2012 - 14:15

Mám aj ja na Teba otázku, nedalo by sa dať tie pomleté jablká do Odšťavovača - párneho, v tom robím šťavu z drobného ovocia, dali by sa aj jablká? lis na ovocie totižto nemám Úsmev

ellys, Ne, 19. 08. 2012 - 21:32

Jasné že sa dá, veď ja odšťavovači robím šťavu Áno

ellys, So, 18. 08. 2012 - 23:10

Koľko sa to varí? Treba penu zberať a cukor tam nejde? A ako to prosím Ťa varíš pri 80 stupňoch? Áno
Ďakujem

Polynka, Ne, 19. 08. 2012 - 15:03

Ja som to robila takto. Pomleté jablká, alebo nastrúhané nechať 1 deň zmäknúť, potom vložiť starú posteľnú plachtu do odstredivky na prádlo a vypustiť šťavu. Na sterilizáciu sa mi osvedčil čerstvý chren. Samozrejmä chce to prípravu vyvariť plachtu, prichystať aspoň 3 časti, aby sa dalo plynulo pokračovať,starú už nepoužívanú odstredivku dôkladne vyčistiť, použiť Savo na čistenie pitnej vody. Potom popíjať, kým sa neminie. /my sme najmä po saunovaní/Treba skúsiť Áno Áno Áno

lubiso, Ne, 19. 08. 2012 - 18:14

Ak sa môžem pridať do diskusie, tak my to robíme podobne ako písala pachola, tiež preváram na 80°C, určite nesladím, šťava je taká sladká, že sa môže riediť vodou. Ellys sa pýtala ako sa varí pri 80°C, ja mám teplomer na sterilizovanie a tým odmeriam. Ale môže sa to variť aj na 100°C, nič sa nestane stačí variť tak 5-10minút
a penu je dobré zberať.Po vychladnutí, ak je šťavy veľa,pridám kyselinu sorbovú-prípravok na konzerváciu a nalejem do fliaš.
A čo takto sušenie? Mám sušičku a opadané jablká aj hrušky,(tie sú mimochodom výborné)suším.

ellys, Ne, 19. 08. 2012 - 21:40

Suším aj ja, mám tiež sušičku, ale zatiaľ len odšťavujeme, sú kdejaké udreté, suším potom len oberané, ďakujem za rady všetkým. Keď sme dakedy chodili do pálenice,, tak sme jablká podrvili na záhradnom drviči ale to boli kvantá a šlo to šikovne.
Ja suším aj banány, ak natrafím na akciu, a sú už prezreté, čo vidno na šupe, ale vo vnútri sú pekné žlté nenahnité, skús aké sú výborné. Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

lubiso, Št, 23. 08. 2012 - 11:37

áno, tiež som nad tým uvažovala, tak to asi skúsim Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama