
Komentáre
mnam mnam
aj mne sa zbiehaju slinky
asi idem hodit do truby aspon babovku
ale na buduci tyzden ..... sa budem hostit ... idem sestre na 50tku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak to už áno! Môže byť z každého kúštiček!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
len aby niečo ešte ostalo pokiaľ dôjdeme aj my z východu štrudle vyzerajú výborne...mňamkovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja poprosím stehienko, jednu lokšu a krajiček štrúdličky, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
pomaly kamilka,po jednom nech sa ujde všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
som ja ale pahltná Dadka prepúšťam ti stehienko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dakujeéém si kamoška
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Nevedela som, že vám to až tak "zachutí".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No hned tam budem aj ja a koniec s diétou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
A čo, Rosalka, vari sú u teba už vianoce???
štrúdlu
by som prosila makovú s jablkami a jednu lokšu /čím sú plnené?/
vyzerá to mňam-mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Gabika, štrúdla je jablková a lokše sú plnené restovanými kuracími pečienkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
no ak pre mna neostalo,tak aspon kosticky pre psikov si mozem zobrat?
vyzerá to fantasticky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dnes som už bola na imaginárnej káve na Kokave , Tak prečo nie aj Bratislava
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Babenky už je po "hodoch".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak vidím, že gazdinka je z Teba akurátna. Ale nemala by si tak dráždiť naše chuťové zmysly
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Musím sa priznať. Štrúdlu som piekla ja, na pečenie kačky je macher môj manžel, lokše sme kúpili /ale boli perfektné/, iba plnku sme robili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
škoda že už není tak by som si dala narobila si chute
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mňamka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Vyzerá to fantasticky,buď rada,že som to objavila až teraz,keď už nie je.
Bola by som dobehla,štrúdľu síce nemusím,ale tá kačka s tými lokšami by zaručene zmizla...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No a co ja z dalekeho vychodu. Kym zbadam lokse a strudlu uz je po hostine, teraz budem slintat cely vecer.
Ale musela to byt fajna pochutka
tak hovori nasa mala Evicka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No teda dievčatá, takto ste sa všetky uhostili u rosalky
a ja toť v centre Sl. Grobu - husacie hody v plnom prúde - húsku síce nemáme,
ale aspoň na lokšách si pochutnávame.
Pečiem ich každý týždeň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dadka daj recept,ja ich neviem robiť
ale rada sa naučím...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja som to v zivote nejedla a nie piekla, u nas sa to nerobi alebo mozno pod inym nazvom , tak daj recept ako sa to robi a co do toho ide, nech si pochutime aj my.Nebola som este na takych hodoch je to daleko od nas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Martuška a Katka, robiť lokše je veľmi jednoduché. Varené zemiaky v šupke očistíme, necháme dobre vychladnúť a pomelieme na mäs. mlynčeku.Potom pridáme trochu soli a toľko hladkej múky, aby cesto bolo vláčne, nie moc tuhé. Zamiesime, urobíme valček, pokrájame na kúsky cca 5 cm hrubé a začneme rozvaľkávať tak, aby boli tenké asi 2 mm. Podsypávame múkou, ale nie veľa, aby po upečení neboli tvrdé. Každú upečieme tak, aby bola ako vyšívaná. Pečieme ich rýchlo, ale tak, aby sa nepripalovali. Po upečení každej lokše ich ukladám na seba do väčšieho hrnca a zakryjem pokrievkou. Po chvíli ich rozložím na obrus, aby celkom vychladli. Na koniec ich v kôpkach cca po 20 ks vložím do mikroténového sáčka a jeden deň ich nechám iba v chladničke (keď ich hneď nekonzumujeme)a na druhý deň ich dám do mrazničky. Vydržia aj pol roka. Pomer ingrediencii neviem presne určiť, ale približne na 1 kg pomletých zemiakov dávam asi 1/4 kg hl. múky a 1 čaj. lyžičku soli. Treba vyskúšať a same posúdite.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dadka dakujem velmi pekne, vyskusam a potom sa pochvalim ako to slo alebo pohanim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Určite skúsim a ďakujem za recept.Mala som už dávnejšie chuť urobiť si poriadne domáce,už len ísť kúpiť kačku,alebo hus a je po diéte...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
jééj slintám hoci som poobede
ale tej štrúdle neodolám,dakujem za pozvanie hodím bundu a idem
