reklama

Pozývam....

Pridal/a rosalka dňa 30. 10. 2011 - 13:49
Pozývam...., A všeličo ostatné, rosalka, 1

reklama



Komentáre

jééj slintám hoci som poobede Vyplazený jazyk ale tej štrúdle neodolám,dakujem za pozvanie hodím bundu a idem Mrkám Veľký úsmev Úsmev

mailin, Ne, 30. 10. 2011 - 13:54

mnam mnam Tlieskam Tlieskam Tlieskam aj mne sa zbiehaju slinky Mrkám asi idem hodit do truby aspon babovku Chichocem sa ale na buduci tyzden ..... sa budem hostit ... idem sestre na 50tku Úsmev

carnaby, Ne, 30. 10. 2011 - 14:35

Tak to už áno! Môže byť z každého kúštiček! Vyplazený jazyk

twiggy, Ne, 30. 10. 2011 - 15:15

len aby niečo ešte ostalo pokiaľ dôjdeme aj my z východu Chichocem sa štrudle vyzerajú výborne...mňamkovo Zlomené srdce

Kami7, Ne, 30. 10. 2011 - 15:16

ja poprosím stehienko, jednu lokšu a krajiček štrúdličky, ďakujem Vyplazený jazyk

Kami7, Ne, 30. 10. 2011 - 16:13

som ja ale pahltná Chichocem sa Dadka prepúšťam ti stehienko Mrkám

A čo, Rosalka, vari sú u teba už vianoce??? Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa štrúdlu
by som prosila makovú s jablkami a jednu lokšu /čím sú plnené?/ Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev
vyzerá to mňam-mňam Áno Áno Áno

rosalka, Ne, 30. 10. 2011 - 20:57

Gabika, štrúdla je jablková a lokše sú plnené restovanými kuracími pečienkami.

Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie no ak pre mna neostalo,tak aspon kosticky pre psikov si mozem zobrat? Mrkám Mrkám vyzerá to fantasticky... Áno Áno Áno Mrkám

Dnes som už bola na imaginárnej káve na Kokave Váľam sa od smiechu po podlahe , Tak prečo nie aj Bratislava Veľký úsmev

Tak vidím, že gazdinka je z Teba akurátna. Ale nemala by si tak dráždiť naše chuťové zmysly Veľký úsmev Chichocem sa Úsmev

rosalka, Ne, 30. 10. 2011 - 22:12

Musím sa priznať. Štrúdlu som piekla ja, na pečenie kačky je macher môj manžel, lokše sme kúpili /ale boli perfektné/, iba plnku sme robili. Hambím sa

elen1, Po, 31. 10. 2011 - 18:09

škoda že už není Smútok tak by som si dala narobila si chute Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

lubica.k (bez overenia), Po, 31. 10. 2011 - 18:11

mňamka Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Makuka, Po, 31. 10. 2011 - 18:43

Vyzerá to fantasticky,buď rada,že som to objavila až teraz,keď už nie je. Hambím sa Hambím sa Hambím sa Bola by som dobehla,štrúdľu síce nemusím,ale tá kačka s tými lokšami by zaručene zmizla... Hambím sa Chichocem sa Chichocem sa

No a co ja z dalekeho vychodu. Kym zbadam lokse a strudlu uz je po hostine, teraz budem slintat cely vecer. Veľký úsmev Veľký úsmev Ale musela to byt fajna pochutka Áno Áno Áno tak hovori nasa mala Evicka Tlieskam Tlieskam Tlieskam

dada, Po, 31. 10. 2011 - 22:11

No teda dievčatá, takto ste sa všetky uhostili u rosalky Vyplazený jazyk Mrkám Chichocem sa a ja toť v centre Sl. Grobu - husacie hody v plnom prúde - húsku síce nemáme, Veľký úsmev ale aspoň na lokšách si pochutnávame. Vyplazený jazyk Pečiem ich každý týždeň. Úsmev

Makuka, Po, 31. 10. 2011 - 22:20

Dadka daj recept,ja ich neviem robiť Hambím sa Hambím sa ale rada sa naučím...

Ja som to v zivote nejedla a nie piekla, u nas sa to nerobi alebo mozno pod inym nazvom , tak daj recept ako sa to robi a co do toho ide, nech si pochutime aj my.Nebola som este na takych hodoch je to daleko od nas Mrkám Úsmev

dada, Po, 31. 10. 2011 - 23:15

Martuška a Katka, robiť lokše je veľmi jednoduché. Varené zemiaky v šupke očistíme, necháme dobre vychladnúť a pomelieme na mäs. mlynčeku.Potom pridáme trochu soli a toľko hladkej múky, aby cesto bolo vláčne, nie moc tuhé. Zamiesime, urobíme valček, pokrájame na kúsky cca 5 cm hrubé a začneme rozvaľkávať tak, aby boli tenké asi 2 mm. Podsypávame múkou, ale nie veľa, aby po upečení neboli tvrdé. Každú upečieme tak, aby bola ako vyšívaná. Pečieme ich rýchlo, ale tak, aby sa nepripalovali. Po upečení každej lokše ich ukladám na seba do väčšieho hrnca a zakryjem pokrievkou. Po chvíli ich rozložím na obrus, aby celkom vychladli. Na koniec ich v kôpkach cca po 20 ks vložím do mikroténového sáčka a jeden deň ich nechám iba v chladničke (keď ich hneď nekonzumujeme)a na druhý deň ich dám do mrazničky. Vydržia aj pol roka. Pomer ingrediencii neviem presne určiť, ale približne na 1 kg pomletých zemiakov dávam asi 1/4 kg hl. múky a 1 čaj. lyžičku soli. Treba vyskúšať a same posúdite. Áno Úsmev Mrkám

Dadka dakujem velmi pekne, vyskusam a potom sa pochvalim ako to slo alebo pohanim Objímam Zlomené srdce Bozkávam Úsmev

Makuka, Po, 31. 10. 2011 - 23:31

Určite skúsim a ďakujem za recept.Mala som už dávnejšie chuť urobiť si poriadne domáce,už len ísť kúpiť kačku,alebo hus a je po diéte... Vyplazený jazyk Chichocem sa Chichocem sa


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama