Milujem jesenné huby a toto je výsledok.
Zmes obsahuje: pôvabnica fialová, suchohríb hnedý, sliziak mazľavý, kuriatko jedlé,pečiarka ovčia, bedľa červenajúca, muchotrávka červenkastá, strmulka oinovateľná a na dozdobenie lakovka ametystová a lievik trúbkovitý, aha je tam aj hríb smrekový.

reklama
reklama
Komentáre
Super.
Je aj nejaký hríb čo nepoznáš? 
Janko tých je mnoho, ja som sa naučila zbierať huby tak ako rastú a ak v nejakom roku ich je malo, zbieram aj iné ako šťavňačka ružová, plávky, krásnoporovec ovčí a pod.no ked je taký bohatý rok na huby ako tento tak si vyberám, len tie čo mám rada.
páni, ako vám ja dievčatá slepo závidííím (v dobrom), huby nepoznáme, žiaľ.
Teda, som prekvapená, myslela som že každý pozná aspoň hríb a kuriatko
hríb pozním z rozprávok a kuriatka nám behajú po dvore
- asi tak.
super, že ich všetky poznáš, to ja by som si s tebou rada urobila hubačku aby si mi ich poukazovala
jedine kuriatka, lievika, smrekáča a tú bedľu poznám (a túto ani nezbierame)
No to vieš, prišla som do mesta a nudila som sa a tak som si kúpila atlas húb a tak som začínala. U nás sme zbierali iba 4 druhy.
Doteraz občas chodím s nejakým atlasom alebo si donesiem celú neznámu hubu a potom porovnávam a hľadám.
No aj mojim deťom tvrdím - nezbieraj to čo naozaj na 100% nevieš určiť, aj ja som si veľakrát neistá a tak to radšej necham tam.
no my tiež tak, objavujeme, konzultujeme a až po 100% overení aj chutnáme, teda ja ako prvá
Potešilo ma, že zbieraš aj muchotrávku červenkastú, ja ju zbieram tiež a považujem ju za výbornú hubu. Väčšinou sa hubári strasú pri názve muchotrávka....
Spomínaš kuriatka - zbieraš aj jelenku poprehýbanú? Podobá sa na kuriatka.
Ludmilka, zbieram aj jelenku ale iba ked je iných menej.Mne chuťovo pripomína krásnoporovec ovčí alebo trúdnik šupinatý.
Ja milujem muchotrávku červenkastu ako rezeň ale aj tak je ešte lepši hnojník obyčajný, len ten u nás prestal rásť. Bolo škoda to že on dozrieval aj po odtrhnutí, ale vyprážaný bol úžasný a tak som hľadala náhradu a našla som muchotrávku červenkastu. Aj ona pripomína teľacinku.
Tento rok keby som bola zbierala všetko čo poznám a je jedlé tak by som zásobila celú dedinu a tak som si vyberala.
U nás sa jej vraví "královnica" a to meno jej právom patrí.
Krásne meno, myslíš tým muchotrávku červenkastu?
Strmuľka oinovatená. Inak,aj mne sa páči,keď niekto pozná aj iné,ako tie "základné" huby,ja mám tiež len mierne rozšírenú znalosť,a závidím tým,ktorí zbierajú kadečo,čo ostatní nepoznajú...
Strmuľka je zaradená ako priemerna huba, ale je úžasná v slanom a aj sladkokyslom náleve, sú to celé čarokruhy a naozaj sa dá rýchlo nazbierať v takomto čase, takisto ako pôvabnica fialova, je veľmi lahodná a tiež by si ich človek nemal s čím zameniť. Predtým som zavárala celé plodnice, ale prišla som na to, že je lepšie ich pokrájať pred zaváraním. Nechávam iba malé v celosti.
Na zaváranie do nálevu sú myslím tieto "lupienkové" huby ako stvorené,-veď,čo si budeme nahovárať-pri takomto zaváraní sa nedá veľmi hovoriť o "aróme a chuti" tých húb-celkom sa stratí; a tak vyniknú v tom-ideálne chutnom (ako Osikinom) náleve skôr tieto menej tuhé,krehkejšie huby,ako hríby,ktorých aróma skôr vynikne pri sušení,či čerstvom varení. Tieto "lupienkové" by som asi len zaváral,je to lahôdka!

Ďakujem, mne hlavne chutí aj v polievke aj v praženici zmes a v tom náleve? nie je čo dodať.
tlieskam
my zbierame zo 10 druhov, tie poznám aj ja, ale občas sa stane, že MM prinesie niečo, čo pripravujem iba jemu
pre mňa je chuťovo top z lesa korálovec, jeho špeciálna korenistá chuť sa ničomu nevyrovná 
Máš pravdu, len neviem ale u nás rastie korálovec jedľový a viem že hovorili že je to vzácna huba a nemala by sa zbierať a tak ho iba obdivujem, no v týchto končinách som žiaden korálovec nevidela.
ja mám jedno strom, ktorý zatiaľ nikto neobjavil
rasie na ňom bukový, ani ten by sa nemal zberať, ale keďže nepatrí medzi vzácne, berieme ho... iank na jednej českej stránke som čítala toto: "kto koralovec utrhne, ať mu ruka odpadne"
Takže niečo na tom bude
u nás je teraz kopa koralovcov, rastú hlavne na mŕtvych bukoch a celkom intenzívne. Ja ich teda netrhám ale odrezávam, tak mi ruky neopadali
milujem ich silnú chuť, v poslednej dobe hlavne v krémovej polievke
mňam
mńam mňam mňam
my huby nejeme , okrem stálej klasiky
, ale musím oceniť tú námahu okolo toho
ked si predstavím čo je okolo toho chodenia, čistenia, umývania fliaš ,...tak klobúk dolu ,...a ešte to i fajnovo vyzeráááá
