Asi ich musím niekde schovať, lebo do Vianoc ich noční vyjedači pojedia ...

Komentáre
Už som robila z 1,5 kg múky !
Tie z 1kg sú upečené a odložené na zdobenie, len sa k nim akosi neviem dostať. A to som si myslela, že ich v sobotu poobede vyzdobím, ale prišlo do toho niečo iné...
A tieto koláčiky som robila včera večer z 0,5 kg a miznú závratnou rýchlosťou.
Potrebujem čas. Neviete, kde ho dostať ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ak ti mozem poradit tak v novinovom stanku
robis tu len chutky
ani sa necudujem,ze nocny navstevnici by ich zjedli,ked vyzeraju tak super...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Super
Ja budem už len tieto piecť. Sú výborné a ani tak rýchlo nevyschnú
Ale ešte ich nebudem robiť, lebo by mi nedali pokoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Milena , pridaj recept , prosím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Milka ja mám takýto: 70 dkg hladkej múky, 30 dkg kryštál. cukru, 10 dkg masla, 20 dkg medu, 3 celé vajcia, 1 kopcovitá lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia a trošku soli. Všetko spolu vymiesime a necháme stáť do 2.dňa. Na plech si dáme papier a spravíme malé guľky (veľké ako maličký orech) a do stredu dáme slivkový lekvár a na to ešte orech. Na plech ich dávame riedko lebo dosť podrastú Pri robení si môžme navlhčiť ruky - nebudú sa tak lepiť. Nepečieme ich moc tmavé lebo by boli tvrdé. Horúce potierame rozšľahaným vajíčkom aby sa pekne leskli. Skladujem v plechovej krabičke a jednotlivé vrstvy predelím papierom na pečenie, predídeme tak ich zlepeniu
Prajem dobrú chuť !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyzerajú božsky až mi slinky tečú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No keď sú také chutné ako pekné, tak je to super.
.
K tomu receptu, keď urobím guľku a dám na to lekvár tak to mám trocha roztlačiť, alebo sa to rozleje same. Nikdy som takéto medovníčky s lekvárom nepiekla, preto sa pýtam, aby som bola v obraze.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Áno, v strede spravím prstom jamku a do toho lekvár
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ĎAKUJEM , určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyzerajú velmi pekne určite sú aj chutné ani sa nečudujem nočným vyjedačom určite ich vyskúšam keď je tu aj recept
vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vdaka za recept,tak vyskusam aj ja, ak sa podaria hodim foto,ak nie budu mat havkaci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
...vyzerajú ozaj lákavo,prosím Ťa,pri akej teplote a ako dlho sa majú piecť?...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja ich robím takto:
45 dkg polohr. múky
10 dkg Palmarínu
20 dkg práš. cukru
2 celé vajcia
2 PL medu
2 PL kyslej smotany
2 ML sódy bicarbóny
trochu perníkového korenia alebo škorice
Zamiesiť,nechať stáť celú noc a na druhý deň vykrajovať kolieska alebo iné tvary a piecť.Ja mám elektrickú rúru a piekla som ich asi pri 170°C (ale záleží od rúry). Po upečení horúce potrieť vajcom.Tieto som piekla v sobotu a dnes sú stále mäkkučké...
Prajem, nech sa vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ĎAKUJEME za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ĎAKUJEME za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Piekla som , sú naozaj mňamkové , len ich mám trošku škaredšie ako Letňanka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
...vďaka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
sú super....aj dobručké určite...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
NADHERA
- viem o com pises, ja chodim piect ku mamine a musim tam vsetky dobrotky nechat az do uplnych sviatkov haha inak by som sa nedopiekla 