reklama

Medovníkové...

Pridal/a Letňanka dňa 11. 12. 2011 - 17:35

Asi ich musím niekde schovať, lebo do Vianoc ich noční vyjedači pojedia ...

Medovníkové..., A všeličo ostatné, Letňanka, 1

reklama



Komentáre

mailin, Ne, 11. 12. 2011 - 18:08

NADHERA Tlieskam Tlieskam Tlieskam - viem o com pises, ja chodim piect ku mamine a musim tam vsetky dobrotky nechat az do uplnych sviatkov haha inak by som sa nedopiekla Mrkám

Už som robila z 1,5 kg múky !
Tie z 1kg sú upečené a odložené na zdobenie, len sa k nim akosi neviem dostať. A to som si myslela, že ich v sobotu poobede vyzdobím, ale prišlo do toho niečo iné...
A tieto koláčiky som robila včera večer z 0,5 kg a miznú závratnou rýchlosťou.
Potrebujem čas. Neviete, kde ho dostať ?

ak ti mozem poradit tak v novinovom stanku Chichocem sa Mrkám Mrkám Mrkám robis tu len chutky Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam ani sa necudujem,ze nocny navstevnici by ich zjedli,ked vyzeraju tak super... Áno Áno Áno

milenas, Ne, 11. 12. 2011 - 19:24

Super Slnko Slnko Slnko Ja budem už len tieto piecť. Sú výborné a ani tak rýchlo nevyschnú Bozkávam Ale ešte ich nebudem robiť, lebo by mi nedali pokoj Hambím sa Hambím sa Hambím sa

milenas, Ne, 11. 12. 2011 - 23:19

Milka ja mám takýto: 70 dkg hladkej múky, 30 dkg kryštál. cukru, 10 dkg masla, 20 dkg medu, 3 celé vajcia, 1 kopcovitá lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia a trošku soli. Všetko spolu vymiesime a necháme stáť do 2.dňa. Na plech si dáme papier a spravíme malé guľky (veľké ako maličký orech) a do stredu dáme slivkový lekvár a na to ešte orech. Na plech ich dávame riedko lebo dosť podrastú Mrkám Pri robení si môžme navlhčiť ruky - nebudú sa tak lepiť. Nepečieme ich moc tmavé lebo by boli tvrdé. Horúce potierame rozšľahaným vajíčkom aby sa pekne leskli. Skladujem v plechovej krabičke a jednotlivé vrstvy predelím papierom na pečenie, predídeme tak ich zlepeniu Slnko Prajem dobrú chuť !

eur, Po, 12. 12. 2011 - 07:42

vyzerajú božsky Tlieskam až mi slinky tečú Vyplazený jazyk

katike, Po, 12. 12. 2011 - 16:46

No keď sú také chutné ako pekné, tak je to super. Tlieskam Tlieskam Tlieskam .
K tomu receptu, keď urobím guľku a dám na to lekvár tak to mám trocha roztlačiť, alebo sa to rozleje same. Nikdy som takéto medovníčky s lekvárom nepiekla, preto sa pýtam, aby som bola v obraze.

milenas, Po, 12. 12. 2011 - 18:16

Áno, v strede spravím prstom jamku a do toho lekvár Úsmev

elen1, Po, 12. 12. 2011 - 20:24

vyzerajú velmi pekne určite sú aj chutné ani sa nečudujem nočným vyjedačom určite ich vyskúšam keď je tu aj recept Áno Áno Áno Áno Áno vďaka Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

vdaka za recept,tak vyskusam aj ja, ak sa podaria hodim foto,ak nie budu mat havkaci Chichocem sa Áno Áno Mrkám

Jana, Ut, 13. 12. 2011 - 06:52

...vyzerajú ozaj lákavo,prosím Ťa,pri akej teplote a ako dlho sa majú piecť?... Bozkávam

Ja ich robím takto:
45 dkg polohr. múky
10 dkg Palmarínu
20 dkg práš. cukru
2 celé vajcia
2 PL medu
2 PL kyslej smotany
2 ML sódy bicarbóny
trochu perníkového korenia alebo škorice
Zamiesiť,nechať stáť celú noc a na druhý deň vykrajovať kolieska alebo iné tvary a piecť.Ja mám elektrickú rúru a piekla som ich asi pri 170°C (ale záleží od rúry). Po upečení horúce potrieť vajcom.Tieto som piekla v sobotu a dnes sú stále mäkkučké...
Prajem, nech sa vydaria Úsmev Úsmev Úsmev

milka60, St, 14. 12. 2011 - 13:27

Piekla som , sú naozaj mňamkové , len ich mám trošku škaredšie ako Letňanka Váľam sa od smiechu po podlahe Vyplazený jazyk


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama