....za výborný receptík na fánky, sú vynikajúce, chutné, ľahučké, polovicu som obalila v cukre a druhú som piekla bez cukru (môj pažerák má sladké zakázané ), výborné sú aj bez cukru

Komentáre
Osika, keby si bývala bližšie, pozvala by som Ťa na ochutnávku, sú naozaj mňamkové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Marti mňam si výborná gazdinka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Eli, ďakujem za kompliment
, dnes mám od rána stále nejaké zvláštne chute, rozmýšľam, čo by som ešte "zbodla", tak preto aj chuť do pečenia
. No zároveň musím priznať, že varenie i pečenie patria k mojim záľubám, rada sa realizujem v kuchyni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Martuška, ďakujem. Ja som piekol dneska s 9r.vnučkou. Zvládla všetko, len s hneteným cesta som musel trošku pomôcť. Má ešte slabé ruky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Janko, to ja ďakujem Tebe za výborný receptík . Mám problémy s pažerákom i s pankreasom, nesmiem vyprážané, a Tvoje fánky sú ako stvorené pre mňa, pochutila som si na nich. Gratulujem k šikovnej vnučke, zaiste máš z nej radosť. Rovnako aj ja som hrdá na svojho 9-ročného vnúčika, ktorý zvládol základy papierového pletenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Aj ja som si stiahla tento recept, ale nestihla som to ešte urobiť, ale vyskúšam.Martuška, škoda, že bývaš tak ďaleko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Anežka, odporúčam vyskúšať, mne veľmi chutia ....... a ak zavítaš niekedy opäť do svojho rodiska, rada Ťa na ne pozvem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Martuška vyzerajú skvele neviem odkiaľ máš recept, ale ja som robila z kalendára tohtoročnej Gazdinky a vnúčatká sa idú z nich "zblázniť"
už ich idem robiť po niekoľký raz a stále nemajú dosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Milli, recept mám z tejto stránky, pridal ho Janko (Jano1)v príspevku Domáce rožky od Sereiny. Mňa oslovili najmä preto, že nie sú vyprážané a že cesto na ne je ľahulinké, naozaj diétne, ako píše Janko. Možno, že robíš tie isté
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Martuška,keď nemôžeš vyprážané,ešte robíme aj pečené šišky.Tiež je to dobré.Vnúčatá i nevesta si chvália.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ljubka, ďakujem, si milá, budem rada, ak sa podelíš o receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tu je recept na pečené šišky.500 g hladkej múky,250 ml mlieka,1 žltok, 40 g cukru,štipka soli,50 g masla,alebo Hery,vanilkový cukor, asi 42 g droždia.Z uvedených surovýn urobíme cesto.Nemusí byť kvások,stačí rozmiešať droždie s cukrom vo vlažnom mlieku.Necháme vykysnúť.Potom vyvalkáme a z cesta vykrajujeme kolieska. Na to dáme džem,alebo lekvár.Prikryjeme druhým kolečkom a poriadne okraje pritlačíme.Ja to vykrojím menším kolečkom. Uložíme na plech s papierom na pečenie.Necháme ešte asi 20 min.podkysnúť. Upečieme na 180-200 st.asi 12-15 min.do rúžova.Hneď po vytiahnutí z rúry ešte teplé šišky potrieme rozpusteným maslom s trochou rumu a posypeme mletým cukrom.Kto nemôže cukor tak bez alebo som skúšala posypať hnedým cukrom. Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďakujem Ľubka, si milá, že si sa o receptík podelila. Určite odskúšam a dám vedieť, ako chutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
...a jak parááádne vyzerajúúúú - iste musia byť mňammmkovééé...