Bolo ... a už nie je

Komentáre
a takto nám tu robiť ,,nervy,, neskorá večera pre diabetikov ako stvorená
ale vyzerá úžasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Zlatko, presne tútu gaštanovku upiekla moja dcérka svojmu ocinkovi k narodeninám-70 rokov. Bola to mňamka nad mňamky. Vrele doporučujem vyskúšať. Než som sa spamatala a chcela ju odfotiť, nebolo čo fotiť. Dievčatá je výbornááááááááááááááááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja túto tortu robievam, je jednoduchá, rýchla a chutná A nejde do nej vôbec múka
http://www.porada.sk/album.php?albumid=1228&attachmentid=99198 - foto tej mojej
a recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-torta/16681-recept.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ježkovi voči mňamkaaaaaaa , pre mňa ako stvorená a glykémia by bola 100 a ani inzulínová pumpička by nezachránila
ale nie, kúsočok si poprosím ku kafíčku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
a až teraz číta, tam nejde múka, super, o kopec sachcaridov menej) nooo budem musieť skúsiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Slávka,niečo som ti sľúbila, ale sa mi to nepodarilo dodržať/mala som nejaké problémy/, nehnevaj sa prosím ťa,na ja sa ti určite ozvem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mňáááám, vyzerá dobre , na vianoce vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Jednoduché a účinné
Ľahučká ako pierko a mňam, mňam, mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
túto nedeľu sme ju mali, ja som dala navrch šľahačku a bola ešte lepšejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
nepokušaj ,ja som sa rozhodla chudnuť mnam,mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
asi aj ja vyskúšam na vianoce, možno trošku priberiem
ale recept
by si mohla dať, aby som nemusela pátrať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Jasné že dám - je to bez múky a bez cukru, ale neboj sa, je dosť sladká aj bez neho (ja by som zniesla aj menej sladkú).
Korpus: 8 vajec a 2 gaštanové pyré
Žĺtky si predšľahaj a potom do nich pridaj nadrobené a rozmrazené 2 gaštanové pyré, ešte dobre spolu prešľahaj a potom treba už len zľahučka pridať sneh z 8 vajec. Vylej do tortovej formy, ktorú si predtým vymastila a vysypala múkou (ja som mala takú s priemerom cca 26 cm ). Pečie sa pri 160 °C asi 40 minút.
Pri pečení to krásne vonia ...
Plnka: 2 šľahačky v prášku + 3 dcl mlieka + 1 gaštanové pyré
Šľahačky s mliekom predšľahať a potom pridať gašt. pyré a spolu došľahať dotuha.
Korpus si rozdeľ napoly (najlepšie nitkou), spodný plát pokrop rumom (píšu že 1 dcl ale ja som dala len pol dcl, stačí), natri džemom, polovicou gaštanovej šľahačky, prikry druhou polovicou plátu. No a potom celú tortičku obabri druhou polkou gaštanovej šľahačky a dozdob, ako chceš, ale nie je to potrebné.
Je dobré ju nechať aspoň 4 hoďky odpočívať v chlade, nech sa tie dobroty navzájom spoznajú a povpíjajú do seba.
Je ľahučká a mňamková, nenáročná na prípravu a suroviny. Urobíš ráno a na obed je dezert hotový - a ešte ako rýchlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyzerá veľmi chutne, recept si zapíšem a určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ty si poklad, asi to do vianoc nevydržím...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Bude sa piecť, recept stiahnutý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja sa na túto tortičku chystám už dlho, lebo milujem všetko gaštanové, a keďže o pár dní oslavujem narodeniny, upečiem si ju sama pre seba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dík za recept,synovi ju urobím na budúci týždeň bude mať narodeniny.Torta vyzerá super,ja sa budem len zalizovať držím už mesiac diétu(už zase
)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja držím diétu už rok
a váha nie a nie so mnou spolupracovať
no ale dá sa tomuto odolať
ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak radšej nepokúšaj,lebo.....

Lebo budeš musieť upiecť ďalšie. Priam cítim fantastickú chuť gaštanov!