reklama

figovy dzem

Pridal/a bagika dňa 14. 11. 2010 - 10:20

Kupila som figovy dzem zo Syrie, tak som zvedava, ci bude podobny tomu mojmu.

figovy dzem, A všeličo ostatné, bagika, 1

reklama



Komentáre

Kvietok to ich pestuješ?Nič si o sebe nenapísala, tak neviem kde žiješ, keď robíš taký zaujímavý džemÚsmev

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 08:55

byvam v tt alebo v ba, tak na striedacku, figu mame v ba. dari sa jej az prilis Úsmev ked cez zimu velmi neomrzne, rodi tak 2 az 3krat za sezonu a dost navalovo. a kedze figa dlho nevydrzi, treba spracovavat. nic lepsie ako dzem za z nej asi neda urobit... teda, doteraz som nic lepsie nevygooglila Chichocem sa

čaren, Po, 15. 11. 2010 - 07:43

....Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie jeeeeeeej,to si kupila u nas?????Lebo ja som ho tu este nevidela,davam si nosit z Talianska.Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Úsmev

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 09:01

kupila som ho v BA, v indickom obchode, pri radosinskom divadle. ked budes v BA odporucam navstivit! sice tam nechate majland, ale inde take napr. korenia nekupite.

čaren, Po, 15. 11. 2010 - 10:35

....dikZlomené srdce ...to verim,ze tam s par euracmi ist nevyplati...Chichocem sa

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 10:49

aby si ma zle nepochopila, ono to tam nie je drahe... ale ten vyber! Úsmev

čaren, Po, 15. 11. 2010 - 12:33

...ved to,ako sa poznam,len s lekvarom neodidem...Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

eur, Po, 15. 11. 2010 - 08:12

no tak tento by som rada kupila domov aj ja. Mne sa zasa podarilo kupiť džem z dynky žltej.

Gabika, podeľ sa s nami o svoj recept. Ja som tiež robila minulý rok figový džem, lebo ich bolo tak veľa, že som nevedela , čo s nimi. Ale nikde som žiadny recept nenašla, tak som improvizovala. Ja som rozvarila celé figy, dala cukor a varila. Je dobrý, ale trochu hustý. Možno potešíš svojím receptom aj ďalších pestovateľov fíg.Úsmev

čaren, Po, 15. 11. 2010 - 08:38

Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie to je parada,ze si ich mala toooooolko vela,mi na strednom slovensku by sme to tiez uvitaliÚsmev ...ak zas nebudes vediet,co s nimi,rada si od teba prebytok odkupim...Hambím sa Hambím sa Hambím sa Slnko

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 09:14

viem, ze ak je husty, treba tam pridat zelatinu. to som sa niekde kedysi docitala..
Recept, podla ktoreho robim ja:
kolko fig tolko zelirovacieho cukru 2:1, trochu vody, aniz, citron, sezamove semiacka.
Postup: najprv si zvarim sirup z vody, cukru, pridam sa aniz a citron, po zovreti pridam nakrajane figy a varim...ked sa vsetko pekne spoji (ked treba pomixujem ponornym mixerom), pridam oprazene sezamove semienka. tie su tam najlepsie, pekne chrumkaju Vyplazený jazyk a v tomto kupenom su aj orechy, takze skusim aj s nimi.
Tento rok som nasla "Zapecene bagety s figami a ovcim syrom". ale neskusala som, figy sme pojedli skor, ako sme stihli kupit bagety Chichocem sa

Ďakujem , Gabika. Ja sa vyhýbam želírovaciemu cukru, lebo mne osobne všetko potom chutí rovnako. Ale to ostatné, čo tam dávaš, je super, určite to vyskúšam s tými sezamovými semienkami. Maj sa pekne.

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 09:23

Jasne, ved kazdemu chuti nieco ine. Ja som robila aj obycajnym, aj so zelirovacim. Mne bol dzem s obycajnym zasa velmi sladky, takze na dalsikrat som ho dala menej a bol mnam.

Čaren, dúfam, že taký rok ešte príde. Tento bol nanič, nedozrela mi ani jedna. Bola len tá druhá násada plodov a to už bolo neskoro, nestihli dozrieť. Figy som teraz dosť radikálne zrezala, tak, aby som ich mohla celé zabaliť do netkanej textílie a ešte ich obkladám vždy konármi čečiny a kukuricou. Ak dobre prezimujú, v júli býva úroda.Úsmev

čaren, Po, 15. 11. 2010 - 10:34

Áno Áno Áno ....a myslis,ze by som ju mohla pestovat vonku aj v okrese ZH,alebo by nedozrela?Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

bagika, Po, 15. 11. 2010 - 10:52

podla mojho skromneho nazoru by sa to dalo. nuz, treba vyskusat Úsmev ide o to, aby co najmenej omrzla, takze by si ju musela dooobre zababusit Chichocem sa


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama