reklama

Chlebík už rozvoniava :))))))

Pridal/a Jazminka48 dňa 08. 02. 2014 - 14:40

..... domáci je domáci Úsmev Úsmev. Recept naň mám už takmer 40 rokov a najnovšie som s ním "zabodovala" u môjho vnúčika, ktorého vždy poteším, keď mu ho upečiem

Chlebík už rozvoniava :)))))), A všeličo ostatné, Jazminka48, 1

reklama



Komentáre

sara76, So, 08. 02. 2014 - 14:56

Úsmev Ahoj mohla by som poprosit receptik na chleba Slnko Dakujem

Veľmi rada sa o receptík podelím:

1000 g hladkej múky (obyčajnej T 650)
1 fľaša 10 st. piva
2 ČL (čajové lyžičky) rasce
3 ČL soli
2 dl mlieka
42 g droždia
1 kocka cukru

Z vlažného mlieka, droždia, cukru a trošku múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme múku, premiešame v nej soľ a rascu, pridáme vlažné pivo a napokon pridáme vykysnutý kvások. Cesto dobre vypracujeme, prikryjeme obrúskom a necháme asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozdelíme podľa toho, koľko bochníkov chceme mať (môžeme urobiť jeden veľký bochník, 2 menšie, alebo tri - tak to robievam ja). Spracujeme na úhľadné bochníky a uložíme na vymastený plech. Na plechu necháme ešte asi 20-25 minút kysnúť, potom pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov, potom teplotu znížime na 180 st. a pečieme ešte asi 40 minút (záleží to od konkrétnej rúry). Počas pečenia (keď už chlieb chytá tmavú kôrku) môžeme potrieť 2-3 krát slanou vodou.

Sári, múku môžeš použiť takú, aká vyhovuje Tebe, môžeš použiť i viac druhov, avšak to konečné množstvo by malo byť 1000 g.

sara76, So, 08. 02. 2014 - 16:40

Dakujem velmi pekne za receptik Tlieskam ja robievam s var. zemiakmi ale tento vyzera mnamkovo tento tyžden vyskušam Zlomené srdce Bozkávam

Ešte som zabudla napísať, že do cesta môžeš okrem rasce pridať aj ľanové, sézamové, slnečnicové či iné semienka, podľa toho, čo Ti chutí Úsmev Úsmev Zlomené srdce

jano 1 (bez overenia), Pi, 14. 02. 2014 - 14:50

Martuška, ďakujem. Chlebík je supeéééér. Objímam Áno Objímam

elen1, So, 08. 02. 2014 - 15:01

fíha,marti ty si ale šikulka chlebík vyzerá,mňam veru by som si dala taký chrumkavučký voňavý Vyplazený jazyk Prekvapenie Áno Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Eli, veď si urob výlet na západ a príď, neboj, ešte sa Ti ujde Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam

Danus (bez overenia), So, 08. 02. 2014 - 15:09

vyzerá lepšie ako z pekárne a určite je aj dobrý.Aj ja si chcem šplhnúť u svojho vnúčika ,tak sa s nama podeľ ako na to Mrkám

Aj ja si ho ukladám, určite vyskúšam. vďaka, Martuška Objímam

Mili1, So, 08. 02. 2014 - 19:30

Aj ja som si dovolila skopírovať receptík, chlebík vyzerá náramne, tak čerstvo, chrumkavo, hmmmmmm Áno určite vyskúšam Tlieskam

Dalia24, So, 08. 02. 2014 - 20:18

Tlieskam Chlebík vyzerá výýýborne Áno Tiež som si uložila recept. Ďakujem Úsmev

Ďakujem babuľky, ako som už napísala, recept je starý takmer 40-rokov, odskúšala som už množstvo receptov na chlebík, no k tomuto sa veľmi rada vraciam, chutí nám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Bozkávam

ludka1, So, 08. 02. 2014 - 20:46

všedko Ti pod rukami rozkvitá,si úžasne šikovná. Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Ljuba, So, 08. 02. 2014 - 21:11

Ďakujem za receptík Martuška.Z pivom som ešte nerobila.Vyskúšam. Áno Áno Tlieskam Tlieskam

LubaArt, So, 08. 02. 2014 - 23:59

taaaaaka slina mi visi Veľký úsmev vyzera vyborne, dala by som si Tlieskam ja uz par rokov robim tiez svoj domaci chlieb, priznam sa, ze iny uz ani nekupujeme...robim ho ale v pekarnicke a recept je skvely, lebo tam neide ziaden cukor, mlieko, ani tuk - 350 ml vody, pol balicka suseneho drozia, 540 g muky /ja davam polovicu zitnej celozrnnej a polovicu bielej hladkej/, lyzicka soli, rasca, cierne korenie a to je vsetko - len nasypat a zapnut strojcek Chichocem sa a chlebik je velmi chutny, zdravy a vydrzi zabaleny len v utierke...ako sa starych cias, ziadne umelohmotne sacky Úsmev

Ďakujem babuľky Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce , Ľubka, ďakujem za receptík. Aj ja som piekla určitú dobu v pekárničke, vyskúšala som množstvo receptov, no občas sa mi stalo, že chlebík nebol taký nadýchaný, akoby som si priala (naopak, bol akoby spľasnutý). Tak som sa vrátila ku klasike. Tvoj receptík určite vyskúšam, ešte raz vďaka zaň. Úsmev Úsmev Zlomené srdce

lubmar, Ut, 11. 02. 2014 - 19:24

vyzerá fantasticky Úsmev určite vyskúšam obidva receptíky Mrkám Ďakujem Kvietok Kvietok

Marcelka, som veľmi rada, že Ťa po straaaaašne dlhej dobe vidím na stránke Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam

lubmar, St, 12. 02. 2014 - 08:32

Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev ďakujem Martuška,v poslednej dobe som toho mala dosť....
snáď sa už všetko dostane do starých koľají... Slnko Kvietok

annapaz, St, 12. 02. 2014 - 08:41

Marcelka, ja som sa tiež potešila, že si sa objavila Mrkám Mrkám Mrkám

Verím, že všetko bude opäť ok a Ty si nájdeš čas aj na kvetinky Bozkávam Bozkávam

Anie, St, 12. 02. 2014 - 08:22

po ňom sa určite len tak zaprášilo Úsmev šikovná gazdiná Áno Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Objímam

Ďakujem Anie, naozaj, doslova sa po ňom zaprášilo, a ďakujem za kompliment, Ty si však tiež úžasná gazdinka Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Objímam

Makuka, St, 12. 02. 2014 - 19:57

Martulka,čo mi to robíííš,slintám tu po klávesnici(držím už zase diétu,ble Vyplazený jazyk ),domáci chlebík som veru dávno nemala to je iná káva ako kupovaný Áno Keď som bola malá,maminka piekla chlieb každú sobotu a ešte aj všetkým urobila taký mini do ruky,mňam,voňal celý dom Zlomené srdce Zlomené srdce Bolo to ešte za čias komoušov,vtedy mal chlieb takú divnú,kyslastú vôňu Mlčím ,o to viac nám voňal maminkin Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Martuška, teda slina mi tečie z "huby" Mrkám , dala by som si, mňam Úsmev


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama