reklama

bude kalkíš :-)

Pridal/a majka2310 dňa 12. 03. 2012 - 15:17
bude kalkíš :-), A všeličo ostatné, majka2310, 1

reklama



Komentáre

Kým to mamke rozdávali babky akosi som to nemusela. Nebolo to vôbec sladké, bol to len múkový "maglajz". Odkedy som skúsila urobiť, vyrábam pravidelne, milujem to. Dobré sladké... Vyplazený jazyk

ludka1, Po, 12. 03. 2012 - 20:52

U NáS V nITRE JE TO KELTíš.NEDáš RECEPT?Už MI NIKDO NEžIJE KTO BY TO VEDEL.

Robím podľa svojho. Na liter raže rátam 5-6 litrom vody. Ked mi to dosť naklíči, pomeliem vymágam vo vode, scedím. Upečené ja lúbim redšie. Na dva litre vody dávam kilo hladkej múky. Moja babka má rada hustejšie ona dáva 1,5 kila. Je z toho dosť. Robievam z dvoch litrov zrna, aby bolo čo rozdať Úsmev Odporúčam piecť v hlbšom pekáči lebo pri pečení ako vrie tak to dosť vystúpi.

ludka1, Ut, 13. 03. 2012 - 21:43

dakujem mám odpísané a skúsim,najprv zoženiem raž.roky som to nejedla a skúsim pre moje deti poznajú to len z rozprávania. Hambím sa Hambím sa Hambím sa Hambím sa

Robieva sa aj zo pšenice, tiež sa mi nedá vždy zohnať raž...Je s tým práce ale raz za rok sa to dá zvládnuť Úsmev Ja dávam zrno do sitka aby sa mi to ľahko vlhčilo. Ráno a večer napustím do misky vodu a na chvílu to namočím a potom scedím. Nesmie to byť moc na svetle aby to nehnalo zeleň ale len korienky. Vrch zakrývam handričkou, aby sa nesušil a tým aj zabránim aby hnalo zeleň. Veľa zdaru, nech sa vydarí Úsmev

ludka1, Št, 15. 03. 2012 - 17:24

velké dakujem už na tom pracujem,uvidím čo sa mi podarí Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama