
Komentáre
áno už som sa ponáhľala,lebo už je na nej dosť mušiek takže prva tohtoročná práca je za mnou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tak bazový je u mňa na prvom mieste
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Pozerám,že ochucuješ aj mätou-môže to byť fajn!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
šikovná, my sme dnes len boli na hlavnú surovinu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
aj my sme sa prave teraz vratili oci ma svrbia nemozem dychat, ale hlavne ze bude sirup uz sa tesim lebo minulorocne zasoby sa pomaly minaju
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dievčence môžete sem dať aj svoje recepty rada by som vyskúšala aj nejaký iný áno skúšala som zmiešať s mätou uvidíme či to bude vôbec niekomu chutiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Šikulka
!!!!!....hm,u nás je ešte len pár kvietkov rozkvitnutých,ale už sa aj ja teším na zber
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Šikuľka mňa to čaká v sobotu
u nás bazový vedie nad všetkými ostatnými...a každým rokom ho robím viac a viac a aj tak nevydrží do nového
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No ty si ale šikula
, ja sa práve chystám zajtra na bazu, dnes som si prevarila 2 l vody, v ktorej budem luhovať 25 kvetov 24 hod. potom scedím cez filter (gázu a vatu) prisypem 2 kg cukru a kyselinu citrónovú a prevarím
Počas luhovania sa môže nakrájať aj citrón. Horúci lejem do fliaš a hneď uzavriem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
fiiiiha, aj u nas uz kvitne ale stale prsi,vsade mokro...este ze ma segra 2 stromy u seba na dvore keby som inde nenazbierala tak skoncim u nej
ja ho robim podobne ako dada:
25 velkych kvetov zalejem 2 l vody a vysypem pol sacku kys. citronovej a necham stat 24 hod, na druhy den scedim, pridam 2 kg cukru a zvysok kys. citronovej,necham prevarit a horuce plnim do flias...na FB som citala ze nejaka baba ich dava do 0.5 l plast.flias a dava mrazit nuz kazdy vymysla ale ja tolko miesta v mrazaku nemam, a zatial mi neskysol ani jeden...nie zeby nevydrzal ale poslednu flasku som drzala v chladnicke a je dobry...
mnaaaaam tesim sa na tu vybornu vonu bazy, inac toho roku skusim aj nasusit na caj...viete mi poradit ako najlepsie susit bazu? ci len tak polozenu alebo uviazat a zavesit? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Hlavně se má bez sušit ve stínu , aby ty květy nezhnědly
Jinak nevííím .............ale připadá mi lepší je zavěsit - neee ???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja bežne sušievam na papieri ale v debničke, Gabina má pravdu, musí byť v tieni ako každá bylinka, ktorú sušíme, aby si zachovala pôvodnú farbu. Bazový čaj je výborný pri prechladnutí, krásne vonia a výborne chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Aj ja už mám urobený. Ešte som musela aj etikety vyrábať, lebo ho dávam do fliaš od vína a MM si už pár krát nalial pohár sirupu, miesto vína
Mali ste vidieť ten výraz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tak ten vyraz poznam, ja som ho mala naliaty vo flaske od kopaniciarskej slivky a farba cisto nahodna
a otec si tak schutou hodil zagambacik - ale bazovy
sme sa rehnili jak kone, od vtedy furt ovoniava obsah flasky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Teda holky vy jedete ...... u nás na bezu sotva narostly listy a vy už pomalu sklízíte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tiež som dnes robila už druhú várku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ty si šikovná - už máš urobený
Ja som akurát dnes rozmýšľala, kam pôjdem na bazu...