
Komentáre
Joj však to, keď ani ja neviem odolať teplej, chrumkavej dobrote a potom len kysnem a kysnem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mňam,mňam, taký čerstvý, teplučký, je najchutnejší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak veru, mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
No Jarmilka, nejako nenakysol, ak chceš, pošlem Ti recept, pečiem už 3 roky a je superičnýý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ellys, mám pekárničku rok, pečiem tak 1-2x týždenne, ale rada by som vyskúšala ďalší overený nový recept. Mohla by si nám sem hodiť tvoj receptík, prípadne na mailovú adresu cez kontakt? Iste by sme ho viaceré vyskúšali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Helenka tento je z hotovej zmesi a budem ti nesmierne vďačná za dobrý recept, pretože tie nafúknuté akože chleby mi už idú ušami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Jarka, ak máš používať zmes, môžeš si kúpiť hotový - môj názor a akú máš pekárničku?, myslím značku, aj to veľa urobí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Mám našu Etu a zmes skúšam, zatiaľ je najchutnejší rascový chlebík, ale skúsim cesnakový aj slnečnicový. Tvoj recept určite vyskúšam a dám vedieť, ako som dopadla. Ďakujem ti zaň Len tak na okraj...nemôžeš v noci spávať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
S tým okrajom máš pravdu, nedávno sme dobojovali s otcom a zajtra ide mama na operáciu, tak mám zase bezsenné a nespavé noci, taký rok ako tento som ešte nezažila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja pečiem chlebík už nejaký ten rôčik /aj kedˇ som nemala pekárničku/
a nám veľmi chutí, kedˇ do cesta pridám sušený cesnak...tá vôňa a chuť je úžasná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Chlieb z pekárničky.
40 dkg hladkej múky čiernej/polovica T650, polovica T 1050/
8 dkg ražnej / celozrnnej, špaldovej alebo inej/
1 uvarený nastrúhaný zemiak / dám aj trochu kaše, ak mám-nemusí byť/
260 ml vody /(niekedy treba viac, podĽa nasiakovosti múky, treba si odskúšať.ja dávam okolo 350 ml/
2 malé odmerky soľ
1 veľká odmerka cukor
2 PL oleja rasca
1 malá odmerka sušené droždie/najradšej mám s lastovičkou/
do násypky dávam slnečnicové semienka
Dávam postupne: vodu, droždie cukor,olej, ražnú múku, čiernu ......
Múku si kupujem v mlyne, hlavne ražnú a čiernu chlebovú 1050, ak mám doma cmar alebo nejaké acidko, vypláchnem fľašu vodou a tú vodu použijem alebo trochu frcnem. hlavne tú vodu si treba odskúšať, pri začiatku miešania otvorím vrch a tak som si vodu nanormovala, bochník musí byť hustý, ale keď postojí, musí pomaly padať, ak je niečo nejasné spýtajte sa, chlebík je výýýbornýýý, dobrú chuť.
Mám recept aj na vianočku, ak chcete napíšem aj ten
Samozrejme, ak nemáte možnosť kúpiť si múku z mlyna, dá sa použiť čierna T 650 a ražná dostať v obchodoch, len chlebík je bledší ale tiež výborný, majú ju vždy v Kaufl, aj droždie s lastovičkou, aj iné sú dobré, len si treba množstvo upraviť, každé má "inú silu"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Chcela som vložiť ku komentáru obrázok, aký nakysnutý chlebík som upiekla podľa tvojho receptu a nie a nie ho tam dostať. Ale chutí výborne, ešte raz ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Aj ja som práve dopiekla, tiež neviem sem vložiť obrázok, ak nemáš možnosť a chceš tú čiernu chlebovú múky, tak Ti ju donesiem aj ražnú, majú po 4 kg balené, ja si chodím naraz kúpiť aj 30 kg. Do Blavy pôjdeme teraz cez sviatky, čo je blbé, ale ak by som potom niekedy mala cestu, tak bez problémov Ti prinesiem. Ak budeš chcieť, napíšem Ti aj vianočku z pekárničky, je tiež super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ellys napíš aj na vianočku, skúšala som už viaceré recepty, ale stále to nie je ono.Tú múku T1050 som ešte nikde v obchodoch nevidela. A odkiaľ si, kde v mlyne nakupuješ? Možno sme niekedy aj v blízkosti predaja, len o ňom neviem. Dávala si nejaké recepty aj na stránku naničmama alebo recepty, prípadne na nejakú inú? Ak áno pod akým menom ich máme hľadať?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Do mlyna chodím pri Žarnovici, ja som od ZH, vôbec nie je problém a múku Ti kúpim ak chceš, je černejšia ako 650, to je originál chlebová, nemám teraz čas, bežím k mame, večer vám napíšem aj ten druhý recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Helenka si zlatý človiečik, ale nerob si starosti s múkou, myslím, že aj tá kúpená v obchode je v pohode, hlavne aby sa do pekárničky dal správny pomer a to si ešte musím nacvičiť. Ale chlebíky z nej mi aj tak chutia viac ako tie kupované. Tak sa mi zdá, že budeme s kúpou spokojní. A tiež ťa prosím o recept na vianočku, teraz na Vianoce príde vhod. Ďakujem Mimochodom, tento rok je nejaký zvláštny aj pre nás, akoby sa na nás doslova smola lepila. (brokenheart) Verím, že ten budúci nám prinesie niečo dobré, všetkým, veď sa hovorí, že po zlom období príde dobré, po smútku radosť, po nešťastí šťastie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Vianočka
250 ml mlieka
1,5 - 2 malá odmerka droždia- ČL
75 g práškového cukru
75 g masla
2 žľtka
1 malá odmerka soľ
po vymiesení pridať hrozienka
droždie používam s lastovičkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Na zdravie Jarmilka, aj keď to sladkéééé, neviem čií na zdravie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
chlebík je určite chutný, ja keď raz za čas upečiem tak ho zjeme raz-dva, a preto ani veľmi nepečiem, nakoľko sa mi až tak prepchávať netreba
