bez chemikálií
jedna várka usušená, druhá sa ešte suší
Komentáre
úplne fantastické..... mňam..... sušíš v rúre ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dochucovadlo tam nejde žiadne, iba soľ suším voľne pri piecke, v rúre a v sušičke stráca farbu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Aspon vieme,kam po vegetku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tá bude mňamková daj recept, čo všetko si nastrúhala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
My ju strúhame trocha inak. Strúhame na najhrubšom strúžku, alebo mašinkou na zemiaky, sušíme spolu s vňaťou, a keď to je vysušené tak v mažiary rozdrobíme, má to potom takú nepravidelnú štruktúru a vyzerá to lepšie. Tiež pridávame iba kryštálovú soľ.
Ale môžem doporučiť všetkým, je to lepšie ako skladovať celú zimu zeleninu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
domace je domace,,,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja mám robot a na tom postrúham a po usušení jemne zmixujem. Tiež suším vňate aj pažitku a pred zmixovanim to pridám. Mne osobne chutí viac ako kupovaná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dievčatá, čo tam všetko dávate? mohli by ste dať sem recepty, nech aj my to môžme vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja dávam: 1kg mrkvy, 1kg petržlen, 0,5kg kaleráb, 0,5kg zeler, 0,5kg, 1 - 2 hrste sušenej petržlenovej a zelerovej vňate, 1 - 2 hrste sušený ligurček (vegeta zo záhrady) 1kg soli. Čerstvú zeleninu pomlieť na masovom mlynčeku (ja som to strúhala na kuchynskom robote) a zmiešať zo soľou. Rozložiť na plechy cca 4-5 a dať sušiť, hoci aj na radiator. Občas premiešať. Vysušiť by sa mala do 3dní.Pridať vysušené vňate a znovu pomlieť. Ak to budete robiť nezľaknite sa, je to veľmi mokré, ja dávam na plech mastný papier a zo začiatku ho mením. Vlani som mala z jednej dávky,bolo málo, tak teraz mám z dvoch Z jednej dávky je necelý 4l pohár
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
toto vyskúšam doma aj ja. Už som si Tvoj recept vytlačila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
pamätám si, že keď som ju robila, tak mi za zeleninou voňal niekoľko dní celý dom....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyzerá to fantasticky napíš aké dochucovadlo si tam dala?
