reklama

Skalka bez slniečka.

gabika32 , 02. 08. 2010 - 00:26

reklama

Dievčatá,idem vás poprosiť o radu.Mám v záhradke dve také miestečká.Asi 2x/2x2m/.Nedostáva sa tam absolútne slniečko.Chcela by som tam vysadiť skalku.Teda vytvoriť.Poraďte mi prosím vás,aká rastlinka nepotrebuje cez deň priame slnko?Bozkávam Smútok Ďakujem vopred,pá


reklama



kasisatko, Po, 02. 08. 2010 - 10:13

ahojky. Na zatienenom mieste vyborne rastu napriklad :
hosta, astilba, paprade, heuchery a tiarelly, niektore okrasne travy - zo vsetkeho existuju aj mensie kultivary. Zavisi aj od toho, kolko vlahy sa na dane miesto dostane. Tienomilne rastlinky uprednostnuju viac vlahy. U mna na zatienenom mieste krasne kvitnu sedmokrasky, ktore som vysadila do trsu a na jar nadherne ozivia tmavsi kutik.
Mozes tam skusit vysadit aj cibuloviny (napriklad tulipany), ktore budu kvitnut trosku neskor.

Skus vyguglit obrazky napriklad pre heslo "shade garden". Najdes tam skutocne velke mnoztvo inspiracie Kvietok

oskar, Ut, 03. 08. 2010 - 18:14

a čo tak arisemy? nie každému sa musia páčiť, ale podľa mňa sú úplne úchvatne, asi aj preto že mám slabosť na áronovité, ale spĺňajú všetky vaše podmienky, nepotrebujú moc svetla, a plne mrazuvzdorné druhy ako Arisaema triphyllum, A. speciosum, A. amurense sa aj u nás už dlhé roky pestujú v skalkách, a napriek tomu to nie sú zas úplne bežné rastliny ako napríklad hosta. V záhradníctve ich najskôr nekúpite, ale na jar ich mávajú v ponuke, napríklad na stránke arisaema.net, alebo sa niekedy objavia aj vo väčších e-shopoch s hľuzami.

zzz, So, 07. 08. 2010 - 16:03

Áno Široký výber lacných drevín predáva firma Weigela. Vo Vieske nad Žitavou pri Arboréte Mlyňany.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama