reklama

Ako som zimovala fuksie

dusanocka , 06. 04. 2020 - 21:53

reklama

Niektoré rastlinky treba na zimu schovať pred mrazom, napríklad fuksie. Väčšinou sa dajú do nejakej miestnosti a tam prečkajú zimu. Neviem prečo ale týmto, pravdepodobne najľahším spôsobom, nie sú na jar také aké by som ich chcela mať. Tak som skúsila podľa knižky o fuksiách zakopať ich do zeme do nemrznúcej hĺbky. Prvý raz som ich pred zakopaním málo poliala tak mi vyschli. Čo už, stáva sa. Teraz som ich pekne označila štítkami s menami, viac poliala a dúfala, že ich vykopem živé. Z chýb sa treba poučiť a neopakovať ich znova. Treba robiť nové. Dala som ich do papierovej krabice. Chyba, zle sa vyberali. Prežili síce všetky, ale nejaké tie nové výhonky sa mi podarilo polámať keďže boli krehké. Teraz sú v garáži vo vedre s vodou a zajtra ich zasadím a budem veriť že vyženú ďalšie nové výhonky. Poučenie: dať do plastovej krabice alebo skôr drevenej debny (aby v uzavretom priestore neplesniveli), poriadne zaliať  a dať do nemrznúcej hĺbky. Po pár rokoch určite budem mať vychytané všetky muchy tohto spôsobu.


reklama



zdena12345, Ut, 07. 04. 2020 - 13:13

o tomto som ešte nepočula. Ja zatiaľ zimujem len doma, tiež občas neúspešne...ale znie to zaujímavo, ako hlboko zakopávaš?

dusanocka, St, 08. 04. 2020 - 09:35

Dajú sa aj takto, len na to už fakt treba záhradu. Píšu to v jednej mojej knižke, len o fuksiách. Zakopala som ich tak že vrch krabice bol asi 30 cm pod povrchom a na to som dala ešte polystyrén (40 cm cca) , nech mi fakt nezamrznú. 

púpava, St, 08. 04. 2020 - 14:11

No tak toto pre mňa nie je, ja som rada ked ich na jeseň dotrepen dnu. Tento rok sú slabé ale vidím každý deň ako sa zelenajú, aj ked 2 mi neprežili.

dusanocka, St, 08. 04. 2020 - 21:18

No veď aj ja budem všetky takto zimovať až keď to budem mať vymakanéMrkámLen toho miesta na zimovanie je málo....a potom zas na jar keď zasadím muškáty, kany, fuksie....a vyhodím to všetko na okná Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama