reklama

jahody pomoc

Ally32 , 21. 03. 2019 - 17:32

reklama

ahojte, mam problem s jahodami. bola som sa na ne dnes pozriet a su zasypane listami ktore som odstranila ale prisla som na to ze pred dvomi rokmi som ich pekne zasadila za radom pekne ako vojacikovia a dnes jahoda kde tu, kde tam je ich vela a velmi sa rozmnozili, neviem co mam s nimi robit, ci ich opat zoradit ako vojacikov alebo to mam nechat tak. prosim poradte mi aby moje deticky mali toho roku mali jahodky.


reklama



demko, Pi, 22. 03. 2019 - 07:51

Ahoj. To je normálne. Ja by som to urobila tak, že by som približne tie rady zachovala aby sa ti potom dali pekne okopávať a poprípade aj spraviť nástielku aby sa ti jahôdky neváľali v blate. Mladé pekné jahody popresádzaj tam kde máš veľké medzery a keďže už majú dva roky a jahody spravidla pestujeme na jednom mieste 3-4 roky tak, ak máš miesto, tak si popresádzaj mladé silné sadeničky a sprav si zasa mladé jahodovisko aby ste z jahôdok navyšli a mali stále mladé, ktoré vám budú rodiť. Ja to robím tak, že vedľa môjho pôvodného pridám ďalšie riadky, kde posadím mladé a takto jahodovisko postupne posúvame po záhrade.

púpava, Pi, 22. 03. 2019 - 09:46

No ak chceš dodržať jahodovisko, musíš na konci leta - august okopať a aj vytrhať poplazy, ktoré môžeš zasadiť alebo vyhodiť.

Ally32, Pi, 22. 03. 2019 - 10:13

dakujem velmi pekne za super odpovede, aj som chcela vytrhat v auguste ale brucho mi to nedovolilo bola som tehotna a ledva som si obula topanku, ale tento rok to uz tak nenecham. dakujem

púpava, Pi, 22. 03. 2019 - 11:44

No však sa nič nedeje, urobíš.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama