reklama

Narcisový záhonček

strombus72 , 09. 01. 2017 - 18:56

reklama

Teraz som si všimol, že som nedal fotku môjho novozaloženého narcisového záhončeku v roku 2016! Mal som taký frmol a jar prebehla tak nejako rýchlo že som si ich nestihol užiť. Ale sú krásne. Viaceré odrody ma príjemne prekvapili. Všetky na fotke sú u mňa nové!


reklama



Eli, Ut, 10. 01. 2017 - 10:24

Mal si ich nádherné Tlieskam a keď sa rozrastú, to bude potešenie pre oči.Úsmev

lidy, Ut, 10. 01. 2017 - 11:55
Su krasne:-), a si aj velky pedant:-). Ja myslim po tieto dni na moje narcisy ale aj ostatne cibuloviny, ci mi nevymrzli, hoci mame aj sneh, ale ten mrazzz, aj -28.7:-(
Lejvi14, Ut, 17. 01. 2017 - 11:28

Nádherne sú vydarili sa ti Mrkám. Mohol by si aj mne šupnúť pár rád ohľadom narcisov aj ja by som chcela mať takýto pekný záhonček. By som prekvapila švagrinku aspoň, hodila by som jej chrobáka do hlavy, že ako sa mi to podariloVeľký úsmev Jej sa nedarí  v pestovaní narcisov.

strombus72, Ut, 17. 01. 2017 - 18:38

Ahoj. Neviem čo presne by som ti mal poradiť, ale pri nových odrodách narcisov je dôležité presádzanie! Na jednom mieste by nemali byť dlhšie ako 3 roky. Viaceré odrody po tomto čase , nie že sa množia, ale naopak vymierajú! Nie je to ako s "babičkovskými " odrodami ktoré niekto mal na jednom mieste aj 30 rokov! Potom treba rozsadiť, malé cibuľky keď nemajú dosť priestoru, nedorastajú. Treba aj prihnojovať! Ja to riešim hnojivom do zálievky počas vegetácie. Odporúčajú, pokiaľ je sucho polievať porast narcisov, aj keď sú rastliny zatiahnuté. Po prípadnom vybratí, sušiť aj z listami niekde na čerstvom vzduchu pod nejakým prístreškom, nie priamo na slnku! Neskôr odstrániť listy, keď sú úplne suché. Neodeľovať malé cibuľky pokiaľ nie sú takmer úplne oddelené od materskej cibule. Sadiť treba skôr ako tulipány, najlepšie do konca septembra - vyžadujú na zakorenenie teplejšiu pôdu. To je asi tak všetko, čo ti viem poradiť! :)

marchi, Št, 19. 01. 2017 - 11:57

Ake druhy narcisov su? Chcela by som zacat pestovat narcisi len neviem co budem musiet robit, ked bude zima.Kedy odkvituju narcisy?

strombus72, Št, 19. 01. 2017 - 20:24

Dá sa zjednodušene povedať že narcisy kvitnú v apríli i keď nejaké botanické môžu vykvitnúť asi aj koncom marca a tie nejneskoršie môžu odkvitať v máji (začiatok). Počas zimy sú narcisy v zemi, takže netreba robiť nič. Po uschnutí listov, okrem občasného poliatia záhonu kde odpočívajú cibule, netreba robiť nič. Pošintovať zelinu na povrchu. Na jar keď už vyháňajú, opatrne okopať okolo trsov, medzi riadkami, neskôr počas kvitnutia a po ňom prihnojiť plným hnojivom na kvitnúce rastliny. Samotným dusíkatým hnojivám sa treba vyhnúť pri všetkých cibuľových a hľuznatých kvetoch!

Meidi, Pi, 20. 01. 2017 - 09:53

Obdivujem vás, že sa vám podarili vypestovať takéto prenádjerné narcisove záhonky. Ja som nikdy ešte nemala takúto úroduÚsmev Ale hádam sa aj mne raz vydaria pékné narcisy

strombus72, Pi, 20. 01. 2017 - 11:48

Keď dodržíte tých niekoľko jednoduchých zásad opísaných vyšie - nevidím dôvod aby ste nevypestovali pekné narcisy! Sú to vďačné kvety. Trochu sú podceňované oproti tulipánom a neprávom! Mám aj ďalší záhonček z novými odrodami, keď vykvitnú dám foto. Robil som ho na rýchlo a poslednú chvíľu, tak snáď bude všetko OK. Mali ísť do zeme skôr, ale nevydalo! :)

orchidea14, Po, 30. 01. 2017 - 09:18

Krásny záhon. Hádam aj  mne vyrastie tento rok  taký narcisový záhonček. Narcis je ukazovateľom príchodu jari. Krásne kvitne a celkom dlho vydrží. Nepotrebuje ani extra starostlivosť, čo mi celkom vyhovuje. Ak vyrastie určite sa s Vami podelím fotkou Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama