
Komentáre
..Ja len dúfam,že sa vie,že tie "cibuľovité" oranžovočervené tekvice Hokkaido sú možno úplne najchutnejšie a najvýživnejšie tekvice,čo existujú!Nemajte mi tú poznámku za zlé-vídam ich totiž často prezentovať,i predávať, ako okrasné-a pritom pečené sú taaaaak lahodné!
Keby niečo-pokrájať na mesiačiky (asi 4-5 cm široké,nešúpať ),trošku poolejovať (môže byť olivový),posoliť,prípadne jemne okoreniť (napr. saturejkou-nemusí sa)a upiecť do mäkka-piecť spolu so zemiakmi trebárs,a je to ozaj veľmi chutná a zdravá delikatesa!Dá sa pripravovať aj na mnoho iných spôsobov,napr. polievka (rozmixovať),alebo na pare v kukte-vtedy je dobré ju hotovú omaslovať a posoliť,ale myslím,že taká pečená je "základný recept".
Pre tých,čo vedia-pripomínam,kým je sezóna,pre tých,čo nevedeli-odporúčam!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Maťko tieto mám nachystané na semiačka preto majú ešte ozdobnú funkciu a polievku z nich zbožňujem,mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
fiha ,este som z takej polievku nejedla ani nepiekla . Piekla moja mamka za davnych cias ,ale z inych odrôd. To sme jedli skoro celu zimu a boli fajn
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ale to iba z tej oranžovej hokkaido
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Evi máš to krásne natur v strede vidím hortu,to je tá grandiflora?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Aký milučký obrázok, Evička
