
Komentáre
Robíme z bobúl šťavu, dáme ju do chladničky a zarábame s vodou a tiež do čaju namiesto citrona. Potom niektoré čo zostanú aj sušíme, čítala som, že sa môžu dať aj do mrazničky, no neviem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ako obraz od maliara
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tiež ma zaujíma zužitkovanie, u nás sa robí sirup a tento rok sme skúsili aj džem...olej nerobíte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
levandulka, ako robíte sirup ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Zuzi tebe tuším dlhujem recept na sirup, tak tu je:
plody umyť, rozmixovať na kašu, na 1 kg plodov dáme 1 liter prevarenej vychladenej vody (pomer 1:1), kašu touto vodou zalejeme, pridáme 20 g kyseliny citrónovej, zamiešame a necháme 24 hodín stáť.
Potom prepasírujeme (scedíme) cez sito (nie kovové) a opakovane precedíme ešte cez gázu.
Získanú šťavu odmeriame a na 1 liter šťavy dáme 1 kg cukru, pridáme 1,6 g kyseliny sorbovej a necháme 24 hodín stáť, kým sa cukor za občasného premiešania celkom nerozpustí. Sirup dáme do fliaš.
Dá sa urobiť aj pre diabetikov, vtedy namiesto cukru dosladíme fruktozou alebo iným sladidlom.
Recept sa dá aplikovať aj na iné ovocie (maliny, černice, ríbezle).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
och a ja si kupujem rakytníkovy čaj.Musím sa asi dať pozvať na návštevu moja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
..ten recept-ok-ale načo sa tam dáva tá kyselina citrónová????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
My sme ich lisovali-jednoducho-najprv "napučiť" v plastovom sitku,po predbežnom predlisovaní v ňom sa dal do takej riedkej látky,ako gáza,tam sa dolisovali,krásne to ide-zostali len kôstky a šupky,a takúto šťavu sme len tak skladovali v chladničke,min. týždeň vydržala,tú pijeme zriedenú vodou,je to čistý,ničím neskazený produkt.Takéto 2-3 lisovania,a je to dobrá príprava na jesennú sezónu chrípok.Rovnakým spôsobom sme lisovali súčasne Aróniu,jej sladučkú šťavu sme použili na dochutenie tej šťavy z rakytníka.Čistejšie a prírodnejšie už to nejde!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Teda Zuzka, máš ho nááádherne obsypaný
A čo robíš s toľkými plodmi? Aj ich sušíš,alebo nejaké džemíky?