našla som toto:ak chceme oskorušu zavárať, stačí posypať hnedé zmäknuté plody v pohári dvomi polievkovými lyžicami cukru a zavariť päť minút pri teplote 80 °C. Na lekvár potrebujeme zrelé oskoruše (700 g), želírovací cukor (300 g), vodu, rum, škoricu a citrónovú kôru. Oskorušu rozvaríme v malom množstve vody, prepasírujeme cez sitko, pridáme želírovací cukor, pre chuť rum, škoricu a citrónovú kôru. Krátko povaríme, naplníme do pohárov a sterilizujeme 10 minút pri 80 °C. Do marmelády môžeme pridať aj 5 lyžíc oskorušovej pálenky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dievčence mohli by ste mi poradiť ako sa zavárajú oskorušky.Za skorú odpoveď Ďakujem.
