Ludmilka. Videl som už dávnejšie na dovolenke ako ich domáci pán sušil a postupoval takto. Na sušenie sa majú oberať max. dozreté, keď sa už zasúša stopka. Pretože mal dom tesne u mora, kde je už dostatočne vlhko, tak ich sušil v el. rúre. Sušil ich asi okolo 50°C. Možno niečo tak o chĺpok viacej, pri čiastočne odchýlených dvierkach. Potom by sa vraj pri vyššej teplote už pripiekli. Sušil ich na pletených drevených roštoch. Niečo tak ako naše slivky. Vodu tak z 3/4 vysušiť, pretože inak podliehajú plesni. Gazdiná potom časť zalievala do horkej čokolády a ostatné na sucho pasterizovala do pohárov na uchovanie správnej chuti a primeranej konzistencie vlhkosti na zimné obdobie. Pri problémoch s hlasivkami ich v zime vraj varia s mliekom a choroba je preč. Viacej neviem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dievčatá a chlapci, nemá niekto z Vás recept na sušenie fíg v trúbe? Na internete som nič nenašla.