ríbezle...mňam. Mám s nimi príhodu , (dnes ) , vtedy mi bolo do plaču. Ako čerstvá nevestička som chcela robiť džem a tak som varila , varila , keď sa mi zdalo , že je hotový, naliala som do pohárikov a zadunstovala .Potom v zime som chcela použiť na palacinky a v pohári "ríbezľový betón". Tak dobre mi rôsolovatel, že som ho nijako nevedela dostať von. Ešte šťastie, že som ho len 6 pohárov spravila . Potajomky som ho zlikvidovala. Nuž - začiatky.
No ja by som nepovedala,že to bolo na chybu - hustý,horší prípad,keď narobíš 20 pohárov a môžeš ho použiť keď tak len na maslový chlieb či palacinky.Tečie a tečie... A vieš,že ja džemy a lekvary nedunstujem? Lejem ich priamo vriace do pohárov a prevrátim dolu viečkom.Ešte sa mi nič nepokazilo a mám i viacročné - odskúšané
Presne tak robím aj ja, Osika. Práve dnes som manželovi hovorila, že sa pustím do džemu z ríbezlí. Ale ešte čakám na prvých konzumentov, moje vnúčatá sa postavia, každé k jednomu kríku a zobkajú,zobkajú....a čo zostane
Komentáre
Presne tak robím aj ja, Osika. Práve dnes som manželovi hovorila, že sa pustím do džemu z ríbezlí. Ale ešte čakám na prvých konzumentov, moje vnúčatá sa postavia, každé k jednomu kríku a zobkajú,zobkajú....a čo zostane
