
Komentáre
no ak čakáš sladkú mňamku, tak ťa sklamem...sladké to bude ako sirup alebo džem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak priam sladké som nemyslela, no snáď to bude mať ešte aj inú farbu aj prijateľnejšiu chuť...aj keď ja kyslé znesiem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
farba aj chuť závisia aj od odrody...máme viac druhov, ale presné názvy nevieme...táto napr. je z Poľska, plody sú najväčšie zo všetkých čo máme, zrelé budú úplne oranžové, už máme vysadené aj červené, ale ešte nerodia, možno o rok ...surové to u nás nikto neje, len na sirup, džem a olej...ale skúsim tento rok aj usušiť, uvidíme, aké potom budú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
paaani ,to je ale uroda obsypanaaaaaaaaa
,ja mam schisandru,to su plody skoro take iste ,ale nemozem sa dockat ,ze vraj rodi az po 4 rokoch.Toho roku mali uz trocha kvetov ,ale opadali takze si este pockam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Naša schizandra je 3. rokom a má plody!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Já jsem si letos v zahradnictví koupila taky rakytník teda dva - samce a samičku .Tak jsem zvědavá kdy bude rodit.Slyším na něj samou chválu jak je zdravý.Zatím než to bude jsem zakoupila 100% olej z rakytníku.Tak to s mužem užíváme.Bylo to drahé jako prase
takže snad budeme dlouho zdraví
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Rakytník je naozaj veeeľmi zdravý! Kyslo chutí stále,ale nie je to také strašné-človek sa aspoň osvieži. Keby som mal pri svojom dome na záhrade,tak okrem konzervovania (asi šťavu) by som si každý deň dal hrsť-to je optimálna denná dávka. A čo sa týka zrelosti-bolo zistené,že najväčšiu koncentráciu tých jeho mnoho bohatých a prospešných látok má práve v takejto fáze-nie celkom dozretý. Zďaleka to nie je len ten jeho povestne "vysoký" vitamín C;má naozaj unikátne veľa rôznych prospešných látok.
Ja s kamoškou sme si lisovali z nich šťavu,nesterilizovali a takú prírodnú mali v chladničke,vydržalo nám to asi týždeň-potom sme znova lisovali,miešali sme si to s tiež výbornou a prospešnou šťavou z arónií. Lepšie to spolu chutilo.Lisovanie bolo jednoduché-najprv popučiť v plastovom (nie kovovom!!!)veľkom sitku,také "načaté" potom v riedkej látke "vyžmýkali" do sucha-a bolo. Bolo to veľmi efektívne-zostávali nám len čisté šupky a semená-tie sme potom "rozhadzovali" na vhodných miestach v okolí,keby sa chceli ujať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Mato díky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
zaujal ma ten sirup , ako ho vlastne pripravuješ?..... Katka, poslala som Ti mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Takéto mám aj ja, takto obsypané, som zvedavá ako to bude chutiť...zatiaľ je to veľmi kyslé!!!!