Nakoľko som to písala aj na NM tak tu je link http://nanicmama.sme.sk/my-skoro-dokonale/uchovanie-ovocia-zakladane-ov…
Verím že to bude aj nadalej fungovať, lebo je to skvelé.
Nedalo mi to, aby som sa s vami nepodelila

Komentáre
Fakt zaujímavé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ten pán dal foto dvojročných a na mojich je vidieť že sa im darí kráľovský. Neviem nájsť ten článok v ktorom sa to písalo, ale vedci zistili že ovocie kým ma bunkovú pamäť je uzatvorené vzduchotesne tak sa začne chovať inak a snaží sa zachovať. Neviem , ale myslím že do 12 hodín od zberu, ale ja pre istotu dávam ihned. Teraz som ešte dala višne, egreš a ríbezle s morušou, lebo ta chuť sa mi veľmi páči.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Určite to je mňamka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
že by to nesplesnelo ????? musim vyskušat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Evuš išla som do toho s tým, že mi už splesnivelo a pokazilo sa čokoľvek a také maliny je veľmi obtiažne uchovať ako kompot bez E. Takže som logický dospela k tomu že nič nemôžem pokaziť iba ziskať a zatiaľ sa mi to páči.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Jednoznačne za vyskúšanie to stojí!!! Ja to tiež vyskúšam....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Vyskúšaj určite, ja som sa aj teraz snažila do dvoch hodín to uzatvoriť a dva dni sú stále bez akejkoľvek zmeny, ako keby boli teraz odtrhnuté a na tretí sa trošku urobil také rosenie a vidieť že ovocie pracuje. Farba aj po piatom dni úžasná. Po dvoch rokoch je trošku menej výrazná, ale nie tak ako v kompote.
Netreba dávať nič, len dobre uzatvoriť a ja necham v komore, myslím že bez prílišného svetla a tepla je im lepšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
5 dní je dosť, už by to začalo kvasiť....som na to zvedavá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ked bude dobre zavičkovane, nič sa nestane,neda mi napisat, ako švagor s mužovej strany nam dal recept, na ribezlovy sirup na surovo robeny, už si ho presne nepametam, len sa nesmel zohriat na 90C skrz vitaminy, no ja som ho nerobila ale poradila môjmu bratovi a ten mi VEEEELMI, dakoval, že mu to vyrazilo zatky a cela kuchyna, plafon ostriekalo, všetko musel ličit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja som ho niekedy robievala a nemala som také zlé skúsenosti, len občas trošku skvasil ked bol otvorený. No tu je rozdiel v tom že žiaden oheň, teda úplne na surovo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Pridávam link na toho pána http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fatelierhajek.blogspot.cz%2… , aj ked ja som to čítala v inom článku a preto som si zapamätala iný čas, ale zrejme to treba urobiť hned po zbieraní a ja si tiež myslím že je to skôr na malé plody.
Mal by to byť taký životabudič.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Fajn vedieť,vyskúšame
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Link sa mi neda otvorit...ale na FB baby davali...to je podla Anastazie(ruska zena, co zije "na prirodno"..atd)....tam pisali do 3-4 hodin, najlepsie davt z krika priamo do poharov.....ono to nieco vylucuje co to zakonzervuje, ale len do tych 3-4 hodin.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Vyzerá to veľmi zaujímavo...no naozaj to vydrží a prežije zimu (teda ak sa to nespotrebuje)????
