reklama

Ovocie bez zavárania

Pridal/a púpava dňa 12. 07. 2014 - 17:32

Nakoľko som to písala aj na NM tak tu je link http://nanicmama.sme.sk/my-skoro-dokonale/uchovanie-ovocia-zakladane-ov…
Verím že to bude aj nadalej fungovať, lebo je to skvelé.
Nedalo mi to, aby som sa s vami nepodelila Úsmev

Ovocie  bez zavárania, Ovocné sady, púpava, 1

reklama



Komentáre

carnaby, So, 12. 07. 2014 - 17:37

Vyzerá to veľmi zaujímavo...no naozaj to vydrží a prežije zimu (teda ak sa to nespotrebuje)???? Áno Áno Áno

púpava, So, 12. 07. 2014 - 18:11

Ten pán dal foto dvojročných a na mojich je vidieť že sa im darí kráľovský. Neviem nájsť ten článok v ktorom sa to písalo, ale vedci zistili že ovocie kým ma bunkovú pamäť je uzatvorené vzduchotesne tak sa začne chovať inak a snaží sa zachovať. Neviem , ale myslím že do 12 hodín od zberu, ale ja pre istotu dávam ihned. Teraz som ešte dala višne, egreš a ríbezle s morušou, lebo ta chuť sa mi veľmi páči.

púpava, So, 12. 07. 2014 - 19:21

Evuš išla som do toho s tým, že mi už splesnivelo a pokazilo sa čokoľvek a také maliny je veľmi obtiažne uchovať ako kompot bez E. Takže som logický dospela k tomu že nič nemôžem pokaziť iba ziskať a zatiaľ sa mi to páči.

carnaby, So, 12. 07. 2014 - 19:32

Jednoznačne za vyskúšanie to stojí!!! Ja to tiež vyskúšam.... Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

púpava, So, 12. 07. 2014 - 19:39

Vyskúšaj určite, ja som sa aj teraz snažila do dvoch hodín to uzatvoriť a dva dni sú stále bez akejkoľvek zmeny, ako keby boli teraz odtrhnuté a na tretí sa trošku urobil také rosenie a vidieť že ovocie pracuje. Farba aj po piatom dni úžasná. Po dvoch rokoch je trošku menej výrazná, ale nie tak ako v kompote.
Netreba dávať nič, len dobre uzatvoriť a ja necham v komore, myslím že bez prílišného svetla a tepla je im lepšie.

carnaby, So, 12. 07. 2014 - 19:42

5 dní je dosť, už by to začalo kvasiť....som na to zvedavá... Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Ked bude dobre zavičkovane, nič sa nestane,neda mi napisat, ako švagor s mužovej strany nam dal recept, na ribezlovy sirup na surovo robeny, už si ho presne nepametam, len sa nesmel zohriat na 90C skrz vitaminy, no ja som ho nerobila ale poradila môjmu bratovi a ten mi VEEEELMI, dakoval, že mu to vyrazilo zatky a cela kuchyna, plafon ostriekalo, všetko musel ličit Chichocem sa Mlčím

púpava, So, 12. 07. 2014 - 21:09

Ja som ho niekedy robievala a nemala som také zlé skúsenosti, len občas trošku skvasil Mrkám ked bol otvorený. No tu je rozdiel v tom že žiaden oheň, teda úplne na surovo.

Passion, Ne, 27. 07. 2014 - 17:52

Link sa mi neda otvorit...ale na FB baby davali...to je podla Anastazie(ruska zena, co zije "na prirodno"..atd)....tam pisali do 3-4 hodin, najlepsie davt z krika priamo do poharov.....ono to nieco vylucuje co to zakonzervuje, ale len do tych 3-4 hodin.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama