
Komentáre
no teda??? a ja sa tu vytešujem...to by ma ale naštvalo, keby ma takto dobehli
dám vedieť, čo sa bude diať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Mi už máme takéto a ešte neviem , či je samoopelivé , tiež som ako na tŕňoch , lebo kvitlo prvý krát
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tak toto vyzerá veľmi dobre dúfam, že bude dobručké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Má niekto skúsenosti s týmto druhom kivi???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ak je to to,čo si myslím,že je-Actinidia arguta ,možno kultivar ISSAI,tak to chutí naozaj vynikajúco,omnoho lahodnejšie,ako "klasické" veľkoplodé kiwi.Pikantná muškátová aróma,je sa aj so šupkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Juj, ale si ma potešil Maťko, kedy dozrievajú a budú ešte väčšie? Zatiaľ sú veľké asi ako egreš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Omnoho väčšie už nebudú,zrejú od jesene až do zimy,dokonca sa dajú oberať aj "ľadové".Tie však rýchlo podliehajú skaze,takže rovno konzumovať.
O čo sú menšie,o to viac ich dozrieva...Uvidíš,zamilujete si ich!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
už sa teším, mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Musím ti napísať Maťko, ako som dopadla s kivičkom. Chodím okolo neho, obzerám, prezerám, čakám kedy zmení farbu na hnedo až som nevydržala a odšklbla si. A čuduj sa svete, ono je to mäkké, zelené, zrelé a chutí to fantasticky, oveľa lepšie ako veľké kivi.
Nebolo ich veľa, ale tak bleskovo som tento rok nezjedla žiadne ovocie
Ledva sa ušlo manželovi.
Mal si pravdu,toto ovocie nejde nemilovať
Tak len dúfam, že sa mu bude dariť a že porastie a ovocia bude stále viac. Avšak neviem, ako sa o to starať, priznám sa, že som mu nevenovala žiadnu osobitnú starostlivosť.
Treba prihnojovať? Strihať? Kedy? Ako?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
To mi ani nenapadlo,že treba spomenúť,že sú ako zrelé stále zelené.
S jeho pestovaním priamo osobnú skúsenosť nemám,môj šéf ho však mal,a myslím,že sa mu venoval len minimálne,a rodilo dostatočne.
Ja by som len radil si rozmyslieť,ako ho vhodne "ťahať",aby sa dobre oberalo. Rastie menej intenzívne,ako veľkoplodé kiwi.
Nečudujem sa,že si jeho chuťou taká nadšená,je to ozaj špeci-lahôdka!
Ak by si chcela,mohli by ste mu zohnať atraktívneho "kolegu"-Ken"s Red.
Tu je link,kde si ho môžeš pozrieť. https://www.google.sk/search?q=Actinidia+Kens+red&ie=utf-8&oe=utf-8&rls…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďakujem za "kolegu", vyzerá skvelo, určite pouvažujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Nemá sa v žiadnom prípade strihať na jar,ked už prúdi miazga,lebo potom dlho dlho ''krváca ''.Skor v predjarí,alebo na jeseň.Mám skúsenosť,že ked už začne plodiť,tak z roka na rok viac.A strihať sa má vraj ako vinič.Ja ho strihám tam,kde ho potrebujem usmerniť a plodí pekne.Je to nenáročná ,odolná rastlina,vraj ani škodcov u nás nemá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tamarka si poklad, ďakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Sú ozaj veľmi chutné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
to musím mať veď to poznáte a zasadím do radu s hroznom vďaka že si nás poinformovala o tejto dobrote
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
nahodilo pekné kvietky
moje tiež, ale zdá sa, že

postupne opadávajú - začínam pochybovať, že je naozaj samoopelivé