reklama

čo s drienkami?

Pridal/a ludmila42 dňa 28. 07. 2012 - 21:21

Najradšej by som predala celú úrodu z tohoto stromu, lebo neviem, čo s nimi.Sirup robievam z čiernych ríbezlí, ten je najobľúbenejší, lekvár z nich mi nechutí ....

čo s drienkami?, Ovocné sady, ludmila42, 1

reklama



Komentáre

Neko, So, 28. 07. 2012 - 22:05

lekvár, zavariť Mrkám kedy sa vlastne dajú použiť, neviem či až po mrazoch alebo nie? chcem skúsiť tento rok experiment Chichocem sa

Peťka, teraz ešte nie sú zrelé, ale o pár dní stmavnú, zmäknú a pomaly začnú padať na zem.Keď sú mäkké, sú celkom chutné aj v surovom stave. Zavariť som neskúšala, neviem, aké to môže byť, možno niekto to už skúšal a napíše. Kôstka je dosť veľká.

Neko, Ne, 29. 07. 2012 - 00:07

čítala som že zrejú v septembri-októbri, tak preto sa pýtam Úsmev

julita, So, 28. 07. 2012 - 22:05

Chichocem sa Opýtaj sa pána Schustera, ten je odborník na drienkovicu! Váľam sa od smiechu po podlahe Ale úrodu máš neskutočne dobrú! Pohoda

Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Veď presne na to som myslela, či si niekto nechce napáliť drienkovicu. Lenže na to je zase tých drienok málo.

Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Veď presne na to som myslela, či si niekto nechce napáliť drienkovicu. Lenže na to je zase tých drienok málo.

julita, Ne, 29. 07. 2012 - 18:33

A to je taký problém priniesť na koštovku na stretko do Mlyňan? Pri dobrej účasti, /ako v máji/, by sa možno ušlo po kalíšku každému a bolo by "vymaľované"! Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Nepoznam toto ovocie, ako to vypada, u nas to nerastie ani som to nevidela ale ked sa z toho robi drienkovica- podobne ako slivovica- to musi byt dobre Chichocem sa Mrkám Úsmev

Ja som kedysi jedla lekvár, bol vynikajúci, ale že vraj je s tým veľká papračka, oddeľovanie od kôstok je veľmi zdĺhavé.

babetka, Ne, 29. 07. 2012 - 18:58

No ani kompot nie je zložitý:
Príprava nálevu: V 1 litri teplej vody rozpustíme 0,6 až 0,8 kg kryštálového cukru.
Drienky umyjeme, plníme do pohárov, pri plnení trasieme pohárom aby sa ich vošlo čo najviac. Potom ich zalejeme pripraveným cukorným roztokom, uzavrieme viečkom a sterilizujeme 15-20 minút pri teplote 85 o C. Vychladnuté uskladníme na tmavom a chladnom mieste. Odporúčame použiť na kompóty plody drienky v zmesi s inými druhmi ovocia. Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Babetka, ďakujem, asi to tento rok vyskúšam. Robila som sirup aj lekvár, nechutilo mi to veľmi, vždy som dala prednosť nejakému inému - marhule, černice, maliny, ríbezle.

ellys, Ut, 31. 07. 2012 - 10:56

No Ludmilka, treba zorganizovať drienkovú žatvu, hodíme do nejakého destiláka a na stretkách bude zase veselšie a aj zdravšie, matthiew7 nás napojí bylinkovými čajíkmi a komu sa nálada nezlepší, vyšší level bude driekovica/videli sme u Šusterovcov/. A svet bude ešte krajší a zakvitnutejší.
A ako si vlastne k tomu stromu, či kríčku prišla?

Helenka, dostala som malý stromček od synovca. U nás rástli tieto stromy za dedinou, kde sme sa chodili ako deti hrávať, a keď sme boli hladní, tak sme sa najedli drienok....
Aj teraz si na nich rada pochutím, ale stromček podrástol a každý rok je na ňom bohatá úroda, ktorá končí pod stromom.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama