
Komentáre
Dievčence tu je recept na ten makohovník
Originál bol takýto:
250 g masla/hera,visa.../
250 g práškového cukru
250 g mletého maku
9 vajec
1 vanilkový cukor
prášok do pečiva
šťava z citrona
POLEVA:
300g prášk. cukru
šťava z 1 citrona
trochu-asi 1/2 vaječného bielka
trochu horúceho mlieka alebo vody 1-2 lyžice
Vymiešať na hladko, ak by sa vám to zdalo veľmi riedke , pridať cukor.
Postup:
cukor, vanilkový cukor, žľtky, maslo šťavu z citrona vymiešame, pridáme mak s práškom a nakoniec tuhý sneh, dať na plech, urovnať a piecť v stredne teplej rúre.
Vyliať na ešte trochu teplý koláč a krájať ešte pred zaschnutím.
ALE!
9 vajec je trochu moc, a koláč je na veľkom plechu dosť tenký, tak ja ho robím nasledovne:
dám len 4 vajcia, dám do toho cca 2-3 deci mlieka a polohrubú múku-možno 15-20 dkg, nevážim to, len tak "odoka", aby tá masa bola taká polotekavá, ostatné podľa originálu.
Tak si urobte podľa svojho, ako vám sliepky znášajú vajíčka.
DOBRÚ CHUŤ!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tomuto sa naozaj teším...bude to recept s krásnymi spomienkami vždy keď s ho budme robiť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
jéjda, ďakujem, určite upečiem, chutil veľmi
.. a tá úprava mu veľmi prospela, ja by som ani z tých 9-ich nepiekla, veľmi dobre si ho zoštíhlila, opisujem ten Tvoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dakujem za receptik, idem nan
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ved ano a receptík
bol senzačný....tak prosím prihod aj ten recepis...
