úúúúúrodný rok

Komentáre
napis co zvyknes zo slivky zavarat lebo uz nemam napad,aj ja ich mam plno.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tunde máme 3 stromy,ktoré odstupom dozrievajú,1 strom to sa pojedlo a porozdávalo po známych-boli vzácne ,lebo boli skoro,z 2 stromu som zavárala,z mäkkých lekvár robila,adosť išlo ešta do suda, a tento 3 strom ešte len bude,núkam na zaváranie a čo zostane do sudov bude slivovička,vlani sme mali 58°perc.,len neviem kto to popije
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
nie nadarmo sa hovorí, že slivka je náš najpitelnejší strom .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
prečo pálite takú silnú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ja som tiez spravila dvojake kompoti ,arobyla som aj ten vas peceny caj ale sme to este nechutnali . A do mraznicky zvyknesdat na slivkove gule ,to je dodre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
chcem dať,ale nie veľa,mám menší mrazák nerobím veľké zásoby do mrazáka,ved teraz kúpiš všetko,le nech eurače sú
aj ked domáce a svoje ,je o inom.že....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tých teda je ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mas pravdu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
to je teda úúúúroda, radosť spracovávať, šak možno na budúci rok ich toľko nebude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
prečo pálite takú silnú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Miloško neviem prečo takú silnú,ale čo chodí do pálenice-to je asi 5 rokov ,od vtedy stále 56-58 slivovičku nosí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Bohatá úroda,nech sa vydarí aj tá slivovička.Je to liek,keď sa pije v malom množstve.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tomu by sa môj "starký" potešil, keby sme mali takúto slivku - to by bolo slivovice
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Naši sousedi také měli tolik, že si s tím nevěděli rady rozdávali kde se jen dalo, ale to nejsou pravé slivky-ty jsou menší a ty vždy mají červíky, ale tyhle veliké u nás se jim říká bosenské slivky-ty nikdy červíky nemají-ale jsou velmi dobré
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tak ako u vás aj u nás tie pravé skosila šárka , odvtedy sa pestujú tieto, ktoré sú odolné čačanská najboleja, čačanská lepotica
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
u nás sa páli 53% a na koštovku sa chytá 70 ale len za 1,2 štamprlíky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tak-tak miloško pravdu máš,všetko z mierou,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
...rýchly receptík na super slivkový lekvár.... práve som ho odskúšala a je fantastický
.... 2 kg očistených sliviek, 250 dkg kr. cukru, 1 vanilkový cukor, trocha škorice a pečieme 2 hodiny na 180°C , vyberieme, premiešame a plníme do fliaš ( vyšli mi 3 malé) .... možno ho poznáte, ale pre mňa to bol nový recept ....... ale hlavne, som z neho NADŠENÁ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Najlepší lekvár zo sliviek ( lepší ako pitelný 53 - 58 ) je lekvár varený v medenom kotlíku, varí sa celý deň - do úplného zblbnutia ale je výborný.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
dadenka vdaka za recept na slivkovy lekvar, vyskušam,
pred dvomi rokmi sme varili lekvar v kotliku ako píše ellys, do uplneho zblbnutia cely den
a myslela som, ze slivky budem nenavidiet do konca svojho života, alebo ich budem zbierat len do sudka na "pitie", ale že kto to bude pit??!!
este raz vdaka za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
jéééééj aj ja veľmi pekne ďakujem za receptík,ja mám tiež rada rýchlovky
.
iste je,že vyskúšam ešte tento rok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
mnam to je uroda,
u nas velmi uboha
