reklama

náš dvor

Pridal/a marcela11 dňa 14. 06. 2009 - 21:49
náš dvor, Náš dvor, marcela11, 1

reklama



Komentáre

maja k, Ne, 14. 06. 2009 - 23:35

Chutnučké.Hneď by som ochutnala.No čo už.Áno

Dievčence,receptík priložím večer.
Prepáčte, trošku som to poplietla, ale veď aj marhule patria do záhrady, či nie?Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Broskyne - recept:

3 vajcia, 5 lyžíc polohr.muky, 4 lyžice pr.cukor,0,5 lyžice teplej vody,trošku prášku do pečiva.
Z bielok vymiešame sneh, pridáme cukor. Do snehu postupne primiešavame žltky, potom pridáme muku s práškom do pečiva a vodu.
POSTUP:
Formičky vytrieme bravčovou masťou, posypeme múkou . Cestom naplníme formičky tak do polovici a dáme piecť.
Dávka z 3 vajec je cca na 20 ks.

Po upečení vyklopíme, vychladené olúpeme z košky. Plnku ľubovolnu - čokoládovú. Polky zlepíme plnkou. Pierkom vrch potrieme rumom a natrieme potr. červenou farbou. Nakoniec obalíme v kryštálovom cukre. Špáradko namočíme koniec do čokolády a zapichneme ( t.j. ako stonka a zelený lístok buď urobíme z nejakej hmoty zafarbenej na zeleno alebo napr. zapichnemelístok z krušpánu.
Broskyne uložíme do papierových košíkov .
Upečieme ľubovolné cesto 2 ks , zlepíme plnkou, polejeme polevou . Na okraje čokoládou priliepame dlhé piškóty . Nakoniec poukladáme broskyne.Ďalej zdobíme podľa fantázie. Můžeme urobiť rúčku ako na košíku, ozdobíme piškóty a pod.

Tak nech sa podarí!

Emma, Po, 15. 06. 2009 - 21:42

Prosím Ťa, asi sa hlúpo pýtam, ale v akých formičkách to pečieš?

Mám na to originál formičky a pár kusov mám aj z obyčajných hliníkových malých naberačiek a rúčka je z nich odmontovaná.
Originál sú tiež hliníkové . Ja som ich kupovala v kuchynských potrebách.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama