reklama

Ako sa volá?

Pridal/a fidorka dňa 11. 07. 2009 - 09:36

vie mi niekto poradiť ako sa volá táto burina? pravidelne burinu vytrhávam a vyhadzujem do kontajnera nie do kompostu, ale táto potvora vždy nanovo vyklíči ja ani neviem z čoho keď ju celú vyhadzujem, zisťujem jej meno aby som si mohla kúpiť nejaký postrek špeciálne proti tejto burine Kvietok Slnko Kvietok

Ako sa volá?, Zeleninová záhrada, fidorka, 1

reklama



Komentáre

no tak tú mi ani nespomínajte... neviem sa jej vôbec zbaviť... hotová katastrofa. Neviem odkiaľ sa tu vzala, volakedy tu nebývala.. teda, aspoň u nás Smútok

ja mám taký istý problém,zo začiatku som myslela,že to od suseda nejaká kvetina doletelaChichocem sa to aj kvitne, a množííííííí,stačí kúsok korienka a rastie a rozmnožujePlačem

fidorka, So, 11. 07. 2009 - 11:00

ani my sme túto burinu predtým nemali, ale je tomu pár rokov dozadu čo sa objavila ani neviem odkial /zrejme som ju doniesla s nejakými priesadami/,a odvtedy sa rozmnožila na celú záhradu a neviem sa jej zbaviť Smútok

pachola, So, 11. 07. 2009 - 11:38

aj u nás je jej dosť,neviem,ako sa záhadne k nám dostalaVeľký úsmev

Srnka1, So, 11. 07. 2009 - 13:03

Ja som si vlani kúpila sadeničky kvetov a pri jednej z nich sa mi tiež objavila táto rastlinka.Zakvitla mi na žlto.Teraz pozorujem,že ju mám vo viacerých válovčekoch s muškátmi.Neviem ako sa volá.Ale u nás sa nevyskytovala.Mrkám Kvietok

wanaika, So, 11. 07. 2009 - 18:46

tato hnusoba sa volá portulaca oleracea, prišla z Ameriky. Je to ´chudobná´ príbuzná veľkokvetých portulák.

AninaK, So, 11. 07. 2009 - 21:25

U nás v Čechách je to také rozšířené a daří se jí všude-hnusný plevel

..no to ja tu potvoru vidím prvý krát..Úsmev našťastie...ale držím vám všetkým palce,aby ste sa jej čo najskôr zbavili..)))

ssissa, Po, 13. 07. 2009 - 23:14

nam to po poslednych dazdoch doslova zamorilo zahradku a nie a nie sa toho zbavit...

a nakoniec sa docitam, ze to je zelenina a nie burina...
aha:

Pri zbere orezávame celé dužinaté stonky i s listami. V priebehu vegetácie ju zberáme 2-3 krát, pokiaľ nezačne kvitnúť. Potom sú už listy tvrdé a majú ostrú chuť.
Pre príjemnú nakyslú a ľahko slanú chuť sa portulakou ochucujú šaláty, krémové polievky, majonézy, mäsá, ryby alebo sa upravuje ako špenát. Pri varení listy rýchlo strácajú arómu, a preto sa pridávajú rozkrájané až do hotového pokrmu.
Skôr sa používala taktiež ako náhrada za kapary. Sú bohaté na provitamín A a vitamíny B1 a B 2.

ellys, Ut, 14. 07. 2009 - 00:21

Meníme názor na tú mrchu, aj ja jej mám dosť, keď ju trháš a odtrhneš jej koreň, ako keby si ju zaštepila, rozkonári sa ako tá Tvoja. Plačem Plačem Plačem


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama