reklama

Chora hortenzia

JanaVrana , 08. 06. 2022 - 19:57

reklama

Ahojte, chcem vas velmi pekne poprosit o radu.

Kupila som si hortenziu v serioznom zahradnictve, namnozena z odrezku, kvalitna, prvy rok sa jej dobre darilo, na zimu som ju dala dovnutra, odvtedy, uz tretim rokom, sice nahodi puky ale su z toho len malilinke listocky a kvety tak isto. Listy aj hnednu. Uz som skusala aj pripravok proti hubovitym ochoreniam, co mi poradili v zahradkarstve, opakovane, ale nepomohlo.

Vlahy ma akurat, pôdu ma spravnu, pre kyslomilne rastliny, hnojim ako sa ma, tento rok som ju na jar presadila do vacsieho kvetinaca, ale ani to nepomohlo :(

Rozmyslam, ze ju zostriham az ku korenu a uvidim, co to spravi. Z jej odrezku som si vypestovala novu rastlinu a je krasna, no s touto sa mi nedari a nechcem to vzdat.

Dakujem sa vase pripadne rady a skusenosti.


reklama



LATRYNA, Št, 16. 06. 2022 - 08:01

Hortenziu treba na jar ostrihať asi na 5 cm dlhé výhonky, kochlík dobre vyumývať, na jeho dno dať rôzne hrdzavé klince, presadiť do nového substrátu do ktorého tiež napichať hrdzavé klince, drôty, šróbiky atď. Nikdy nepolievať tvrdou vodou ale mäkkou dažďovou, prípadne kúpiť destilovanú vodu. Rastlina potrebuje polotieň s rozptýleným svetlom, nikdy nie plné slnko a dostatočné množstvo vlahy. Hnojiť podľa návodu hnojivom určeným pre hortenzie. Držím palce aby sa hortenzii zadarilo. Pohoda

97tomas97, Po, 04. 07. 2022 - 18:06

doplním ešte jednu informáciu. Treba jej kupovať zeminu na kyslomilné rastlinky :-) ... Okrem toho všetkého vyššie napísané.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama