reklama

Nechtík lekársky pestovanie

Karuša , 17. 05. 2020 - 08:40

reklama

Veľmi pekne prosím o radu.

Som iba začínajúca záhradkárka, amatér. Doteraz som sem chodila iba obdivovať vaše nádherné záhrady, v dobrom závidím :-)

Ale k veci. Chcela by som si vysiať na dosť veľké plochy nechtík lekársky. Nenormálne sa mi páči a čo som čítala, je aj nenáročný na pestovanie. Ale keďže je to letnička, nemám predstavu - čo s ním po zime ?

Viem, že sa rozmnožuje samovýsevom. Ale čo tie staré rastlinky ? Treba ich nejako po zime zlikvidovať ??? K tejto informácii som sa nikde na nete nedostala. Chcela by som, aby tie záhony boli stále na svojom mieste veľa rokov.

Berte to prosím tak, že som záhradnícke teliatko Smútok

Ďakujem !

 


reklama



púpava, Ne, 17. 05. 2020 - 16:31

Je to letnička a to znamená že ked skončí neskoro na jeseň tak ho bud vtedy zostrihnete nad zemou alebo vytrhnete alebo na jar, semienko vykličia aj na dalšiu jar.

 

Karuša, Ne, 17. 05. 2020 - 17:43

Ďakujem, už som zasa o trošku múdrejšia :-)

 

zdena12345, Po, 18. 05. 2020 - 12:51

u rodičov ich máme na velkej ploche. vyrastú samé z minuloročných semienok, ale pre istotu si môžeš na jesň pozbierať a mať v zásobe. Na jeseň vytrhám vyschnuté kvety aj s koreňom. Snažím sa ho regulovať v rozrastaní, takže okolo a čiastočne aj z nechtíkov porýlujem. Na jar podľa toho, ako je zem tvrdá a burina, niekdy pokopem celé, inokedy len pretrhám.  Je dobré to robiť dosť skoro, aby semienka klíčili už do okopaného. Prípadne si môžeš ešte dosiať... a už len vytrhavat burinu

Johanna, Št, 04. 06. 2020 - 14:32

Pokiaľ je mierna zima ako tá posledná, nechtíky prežijú do ďalšieho roka. Stačí ich na jeseň zostrihnúť na cca 10 cm a čakať aká bude zima.  Chichocem sa 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama