reklama

Ľaliovky

dusanocka , 27. 03. 2020 - 21:37

reklama

Ahojte všetci, oteplilo sa a tak už povyliezali aj slizniaky ako som zistila asi pred pol hodinou. So zdesením a skoro slzami v očiach som našla moje ľaliovky až po zem poobžierané. Granuly proti slizniakom sa minuli a momentálne ani nekúpim, ale niečo som našla ako proti nim zakročím. Myslíte si že keď sú tie ľaliovky tak strašne obžraté dokážu to ešte rozdýchať a porastú? Mám ich len od vlani od jesene, ešte mi ani nekvitli a veľmi nerada by som o ne prišla. Celá ostala iba jedna, tuším od Aničky. Ostatné zožrali PlačemPlačemPlačemPlačem Zatiaľ ich na noc aspoň zakryjem kým nejaký lektvar namiešam, hlavne aby mi prežili.


reklama



zdena12345, Po, 30. 03. 2020 - 10:37

joj, to mi je ľúto. Bohužiaľ neporadím. Viem, že proti nim dávajú soľ, ale to ja nerobím. Tiež som našla zožrané ľalie aj iné. Nechápem, kde sa to zoberie v takej zime. Čo sa týka nejakých odpudzujúcich rastlín mi nikdy nič nezabralo.

dusanocka, Po, 30. 03. 2020 - 22:10

Ďakujem Zdenka. Soľ by som asi tiež radšej nedávala k rastlinkám ktoré ešte majú žiť. Našla som aj že káva by mala pomôcť, tak som utekala kúpiť tú najlacnejšiu a tú som porozsýpala okolo nich, aj tak by vraj mala pôsobiť ako hnojivo. Ešte písali že cesnak, cibuľa, pažítka, nejaké bylinky by mali pomôcť. Takže tebe nepomohli? Škoda. Dnes som bola na kontrole a žiadni bezdomovci vonku neboli, asi im bolo chladno. Medzičasom som zasadila von novú čo mi už vyrástla v kvetináči, pootužovala sa tak uvidím. Budem veriť. 

zdena12345, Ut, 31. 03. 2020 - 07:45

nezabralo, tie "cibuloidné", ani nič. Hneď vedľa zožrané. My sme pri potoku, máme vlhko, rosu, takže slizniakov neúrekom. Takže to tomu určite pohoršuje, ale ak chcú, tak ich nič neodradí. Hostu a ľaliu nájdu úplne všade

lubomira728, Ut, 31. 03. 2020 - 10:34

Dievčatá neviem či dobre poradím ,lebo odskúšané nemám .Niekde som čítala ,že nemajú radi piliny a popol .Mrkám

dusanocka, St, 01. 04. 2020 - 11:59

Určite by to rastlinkám neublížilo len popol nemám kde vziať a piliny už tiež nemáme (dostávala naša zajka ako podstielku). Ale určite pokúšam čo sa bude dať a ak niečo zafunguje dám vedieť. 

demko, Ut, 31. 03. 2020 - 14:50

Je prípravok Metarex M a ešte, že vraj rozdrvené vajené škrupiny.

 
annapaz, St, 01. 04. 2020 - 10:27

ja som tiež počula o tých škrupinách, asi ich to škriabe... minulý rok som ich aj ja zbierala a zbierala a zbierala...tento rok, predsa len na Orave je chladnejšie, tak som zatiaľ našla len tie v ulitové

dusanocka, St, 01. 04. 2020 - 11:57

Metarex sa mi minul a škrupiny som dávala vlani k paradajkam ktoré mi tiež obžierali a nepomohlo. Nasypala som tú kávu a uvidíme. Zatiaľ boli zalezené lebo dosť mrzlo ale uvidíme neskôr. 

púpava, Ut, 31. 03. 2020 - 17:11

Určite nepoškodili hľuzy a teda ona vyženie, je otázne či aj zakvitne. Zima bola super dobrá pre túto pliagu, u nás zima a predsa už v januári kocur nosil každý deň kliešťa.

Na slizniaky mi pomohli iba kačky, ale zase urobili aj škodu ale potom som 2 roky mala pokoj ale minulý rok už ich bolo plno a teraz začínajú znovu. Je nepoužijem otravu lebo to otrávi aj mňa, skúsila som škoricu, pivo  a všetko možné, ale nepomohlo to, iba to zbieranie každé ráno a večer bolo najúčinnejšie, ale mne sa už tak protivia že sa z nich idem povracať len ked ich vidím. Moje sliepky ich milujú, len ešte keby vedeli k ním prísť tie hnusoby.

dusanocka, St, 01. 04. 2020 - 12:03

Juuuuuj Gitka si ma potešila. Tak ak by ich to vyčerpalo nech nekvitnú (hoci mi to bude ľúto) ale nech prežijú. Aj to pivo som skúšala ale iba jeden hnusák sa naň ulakomil. Takže asi budem musieť zas chodiť a zbierať do kýbla. Ale nech mi potom nelezú slizniaky od susedov ;-) 

dusanocka, Po, 06. 04. 2020 - 21:39

Dievčatá a chlapci zatiaľ to vyzerá tak že tá káva fakt pomáha, alebo ich na čas odrovnalo počasie. Tak či tak, ľaliovky znova pekne rastú a nič mi ich teraz nežerie. jupíSrdce

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama