reklama

Vyschnuty ihlicnan

Matusr , 23. 03. 2019 - 18:31

reklama

Dobry den, chcel by som Vas poprosit o radu. Na Vianoce sme dali stromcek z balkona dovnutra a zacal z vnutra hnit( asi nevydrzal tu teplotnu zmenu) dali sme ho teraz na balkon a velmi radi by sme ho znova ozivili. Polka uz je sucha,druha polka este pekne zelena. Je mozne ze stromcek zachranime? Existuje nejaky postrek aby som mu trosku pomohol? Alebo uz mu nieje pomoci a uz len pockame kym uschne cely. Dakujem za kazdu radu. Prikladam aj fotku stromceka. m


reklama



dusanocka, So, 23. 03. 2019 - 18:43
Je možné že je to kvôli tej teplotnej zmene. Stromčeky sa majú pomaly zvykať na inú teplotu. Ten stromček bol vyslovene vianočný? Oni tam aj niekedy píšu že nevhodné na ďalšie pestovanie(sú to rezané stromčeky, len v kvetináči). Alebo to je normálny stromček aj s koreňmi na pestovanie?
LATRYNA, Ne, 24. 03. 2019 - 02:53

Je jedno či to mal byť vyslovene vianočný stromček - príroda v tomto rozdiel nerobí, to si len človek vymýšľa. Takže ide o klasický ihličňan vypestovaný v nádobe, ktorý môže byť pestovaný v nádobe aj naďalej (časom ale vyžaduje väčšiu) alebo ho po kúpe z nádoby presadiť do voľnej pôdy.

Pohoda

dusanocka, Ne, 24. 03. 2019 - 11:07
Viem že príroda nerobí rozdiely v tom či je to vianočný stromček alebo na okrasu na balkón, terasu, do záhrady.... Ide o to že pred Vianocami predávané "vianočné" stromčeky sú síce v kvetináčoch, ale sú to rezané stromy bez koreňov, ktoré sa ďalej pestovať nedajú. Preto som sa to pýtala.
LATRYNA, Po, 25. 03. 2019 - 06:24

Takýto "falošný" vianočný stromček som ešte nevidela - asi preto že ich nekupujem, takže ďakujem za info. Myslím si, že na obrázku je stromček zasadený v kochlíku aj s koreňmi. Ak by bol bez koreňov, tak by uschol celý a naraz. Škoda že to nie je v texte uvedené.

dusanocka, Po, 25. 03. 2019 - 09:10

No vidíš a mne nenačítalo obrázok tak som stromček nevidela, až teraz. Podľa neho je to očividne normálny stromček s koreňmi. Hlavne že sme si už porozumeli Mrkám Takže zrejme to bude tým obrovským teplotným šokom.

LATRYNA, Ut, 26. 03. 2019 - 04:41

Ako to že sa Ti ten obrázok nezobrazil? Veď je tam celý čas... (zrejme "uzol" na nete alebo iný škriatok - hihi). Ako sme obe napísali, je to tým teplotným šokom. Škoda stromčeka, bol ozaj pekný...

Pohoda

LATRYNA, Ne, 24. 03. 2019 - 02:48

Rozhodne sa to stalo kvôli tomu, že stromček bol prenesený do bytu bez toho aby si na vyššiu teplotu zvykal postupne a dlhšiu dobu. To znamená, že najprv mal byť presunutý z balkónu na nevykúrené schodisko, kde je len o niečo vyššia teplota a potom asi za dva týždne ste ho mali dať do bytu. Určite bol postavený neďaleko radiátora vo vykúrenej izbe čo mu rozhodne neprospelo. Rovnako postupne mal byť potom presunutý z bytu von na balkón. Myslím, že tento stromček už nezachránite, ale za pokus to stojí. Odstráňte všetko čo je uschnuté a doprajte mu raz do mesiaca zálievku s hnojivom určeným pre ihličňany. Možno sa vzchopí a časom mu dorastie to čo odstránite.

Pohoda

 

Andrea M, Pi, 26. 04. 2019 - 01:06

Konikám sa toto stáva. Nemyslím si,že to bol teplotný šok. Ja s tým bojujem roky,každú jar.Našťastie som ich nemala až tak masívne poškodené. 

Uschnuté konáre obtras od ihličia,ale nestrihaj. Polej horkou soľou a postriekaj postrekom proti roztočom, napr.Karate. 

Pozor na premočenie.

Snáď to pomôže:-) 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama