reklama

kam ísť na výstavu na ZS

zdena12345 , 30. 01. 2018 - 13:05

reklama

Ahojte. Vedeli by ste mi poradiť, ktorá výstava na západnom konci našej republiky stojí za návštevu? Mojim cieľom je si tam vybrať nejaké nie príliš bežné rastlinky, niečo zaujímavé. Minulý rok sme boli na jar v Trenčíne a tam mi to prišlo všetko na jedno kopyto. Niekoľko predajcov kvetín, ktoré sa stále opakovali v každom stánku a rovnako so stromčekmi... Hlavne stále dokola muškáty, petúnky... skrátka rastliny, čo bez problémov kúpim u nás v meste na trhu a dokonca lacnejšie...Viete mi poradiť, ktorá výstava je taká so širokým spektrom ponúkaných rastlín? ĎakujemÚsmev


reklama



sylviah, Ut, 30. 01. 2018 - 17:42

A vieš prečo sa predávajú stále tie isté rastlinky stále dokola? Pretože sa dobre predávajú. Slovenský zákazník je veľmi konzervatívny, kúpi len to čo pozná a čo majú všetci. Keď chceš niečo špeciálne, treba hľadať u špecializovaných pestovateľov. Keď chceš záhradné, hľadaj u záhradkárov, kaktusy u kaktusárov, exotické u pestovateľov exotických rastlín....Ja keď som niečo chcela, musela som vycestovať do Čiech. Nepíšeš čo presne hľadáš, nejaké nie príliš bežné rastlinky sa dajú kúpiť aj u mňa. Napr. episcia (izbová), dorsténia hildebrandtii (sukulent), dermatobotrys saundersii (ťažká exotika, práve mi kvitne :)....

 

zdena12345, St, 31. 01. 2018 - 09:46

Práve, že ani sama neviem, čo hľadám. Dom už mám preplnený a aj tak ešte občas niečo pribudneVáľam sa od smiechu po podlahe Hlavne niečo von, uprednostňujem trvalky. Mám celkom rada také klasické trvalky našich babiek...Keď mám niečo vybrané, tak si to hladám na internetových obchodoch. No rada by som sa niekde išla aj priamo pozrieť. Že skrátka kvetinku uvidím, zapáči sa mi a kúpim.. Prípadne ma napadlo, nejaké dni otvorených dverí priamo u pestovateľov? Je tu niečo také?

Neko, St, 31. 01. 2018 - 10:39
Nitrianska Gardénia je fajn, síce je tam kopa toho bežného, čo ľudia chcú a kupujú, ale dá sa nájsť aj zaujímavé. Sú tam aj predajcovia z e-shopov (takže napr. sa dá dohodnúť, že ti tam prinesú objednávku), bývajú tam skalničkári (minulý rok vcelku fajn výber) kaktusári, ovocné aj okrasné stromky, cibule, nitrianska botanická s prebytkami, mäsožravkári, bonsaje, tilandsky, orchidky.
JankaGab, Pi, 02. 02. 2018 - 09:53

Ja by som Ti doporučila (aj keď to nie na západnom konci našej republiky ale na západe) výstavu Floria 1. a 2. Kroměříž, tam si určite prídeš na svoje. Koná sa koncom apríla a začiatkom mája 2018.  

zdena12345, So, 03. 02. 2018 - 08:14

Ďakujem Vám za rady, pozriem sa na to Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama